Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Ja tez tak mam a na usg widac ze mala jeszcze nie jesg wstawiona główką w kanał rodny. Moze to byc poprostu ucisk na miednice, pecherz itd... u mnie tez wedrowki 4 razy do kibelka w nocy. W krakowie stan powietrza taki, że nawet chyba na spacer dzisiaj nie wyjdę ;(Ja dzisiaj też miałam ciężką noc, szłam spać o 24 i wstawałam 4 razy na siku. Wczoraj wieczorem ciężko mi się chodziło, brzuch ciągnął do dołu, kroczę mnie bolało. Czy to możliwę, ,żeby brzuch już mi opadł? Za dużej różnicy w lustrze nie widzę.
Możliwe, u pierworodek wcześniej opada. Poprzednio w 36tc miałam już nisko brzuch.Ja dzisiaj też miałam ciężką noc, szłam spać o 24 i wstawałam 4 razy na siku. Wczoraj wieczorem ciężko mi się chodziło, brzuch ciągnął do dołu, kroczę mnie bolało. Czy to możliwę, ,żeby brzuch już mi opadł? Za dużej różnicy w lustrze nie widzę.
Ja tez trzese portkamiJa tez tak mam a na usg widac ze mala jeszcze nie jesg wstawiona główką w kanał rodny. Moze to byc poprostu ucisk na miednice, pecherz itd... u mnie tez wedrowki 4 razy do kibelka w nocy. W krakowie stan powietrza taki, że nawet chyba na spacer dzisiaj nie wyjdę ;(
Wczoraj rozmawiałam z lekarzem i powiedział, że chce mnie 10go w szpitalu. Zrobi test wydolności łożyska i jeśli wszystko będzie ok to do domu a jak wyjdzie ze sie starzeje to zostaje i pewnie dostane oxy... to juz tak blisko! Trzese portami, serio
@Cookie_ ale dobra córka! Wlasnie bezsenność lepiej wykorzystać niż sie frustrować w łóżku...
Aaaaa!! A jeszcze niedawno były kreski na teścieJa tez trzese portkamiwlasnie sobie uswiadomilam ze juz za tydzien o tej porze bede pewnie miała cc
a za ponad miesiac juz wszystkie z nas beda rozpakowane
![]()
Raczej nie, bo pewnie chodzi o to by szyjka po tylu miesiącach przyjęła na siebie ciężar wszystkiego i też zaczęła się skracać, rozwierać by dawać znak dziecku by się szykowało. Po jego zdjęciu dokładnie będzie widać co się dzieje z szyjką, z nim nie można dokładnych pomiarów wykonać.@Cookie_ a tak z ciekawości, nie mogą go zdjąć np. Chwile przed terminem ciecia cesarskiego? Bie denerwowalabys sie
Rozumiem... badz dobrej mysli z tym pessarem. Bedziesz się obserwowac i gdyby coś się działo to zareagujeszRaczej nie, bo pewnie chodzi o to by szyjka po tylu miesiącach przyjęła na siebie ciężar wszystkiego i też zaczęła się skracać, rozwierać by dawać znak dziecku by się szykowało. Po jego zdjęciu dokładnie będzie widać co się dzieje z szyjką, z nim nie można dokładnych pomiarów wykonać.
Ja do porodu podeszłam zadaniowo. Powtarzałam sobie: przyj to krócej będzie bolało. Zaparłam się i po 15 min mały był z nami. Po chwili jak mąż przecinał pępowinę urodziłam łożysko i było po wszystkim.