Darapuszkin
Fanka BB :)
Dwa lapie ale duzo częściej prawe...To chyba nie ucho. By byla pewnie goraczka i wlasnie bol przy dotyku. Moj czasem tez trze ucho jak jest zmeczony albo przy zebach. Przy katarze tez. A pociera tylko jedno?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Dwa lapie ale duzo częściej prawe...To chyba nie ucho. By byla pewnie goraczka i wlasnie bol przy dotyku. Moj czasem tez trze ucho jak jest zmeczony albo przy zebach. Przy katarze tez. A pociera tylko jedno?
U nas tez czasem czesciej jedno i to nie zapalenie... Chyba dzieciaki lubią te uszy tarmosić. I kurcze, to chyba niemozliwe żeby bez infekcji sie pojawil problem z uchem. Bo standardowo to katar zatyka ujscie i sie rozwijaja bakterie. Mi lekarka mowila ze pojawilaby sie gorączka i ból uszka przy dotyku ale to chyba dopiero w jakims juz zaawansowanym stanie. W kazdym razie ja przy kazdej infekcji mam wątpliwosci czy to nie ucho boli (wlasnie czesto targa ucho) ale jak na razie (a mielismy juz chyba z 10 choróbek) nic sie w tą stronę nie rozwineło.Dwa lapie ale duzo częściej prawe...![]()
DziękiU nas tez czasem czesciej jedno i to nie zapalenie... Chyba dzieciaki lubią te uszy tarmosić. I kurcze, to chyba niemozliwe żeby bez infekcji sie pojawil problem z uchem. Bo standardowo to katar zatyka ujscie i sie rozwijaja bakterie. Mi lekarka mowila ze pojawilaby sie gorączka i ból uszka przy dotyku ale to chyba dopiero w jakims juz zaawansowanym stanie. W kazdym razie ja przy kazdej infekcji mam wątpliwosci czy to nie ucho boli (wlasnie czesto targa ucho) ale jak na razie (a mielismy juz chyba z 10 choróbek) nic sie w tą stronę nie rozwineło.
Moze skonsultuj z lekarzem? A ja to bym z 2-3 dni podala ibuprom jesli masz podejrzenie bo on dziala przeciwzapalnie i juz ze starszą córką kilka razy sie odratowalismy z problemow usznych i teraz tez zazwyczaj przy infekcji podaje synkowi zeby wlasnie uszka chronic.
@Darapuszkin, dzieci ciągną się za uszka też z powodu ząbkowania. I mój tak miał, i koleżanki synek też. U żadnego nie przerodziło się to w infekcję. Kuba to nawet się za włosy czasem szarpie. Więc ja bym obstawiała ząbki, jeśli nie ma innych objawów. ObserwujU nas nie wiem co się dzieje od 2 dni ale mala sttasznie marudzi i obsesyjnie wgryza się we wszystko w tym moje sutki. Lapie sie za ucho i czasami potrząsa glowa. Ja juz siwieje ze stresu czy to nie jakis bol ucha ale nie ma kataru ani gorączki, jak naciskam to nie placze ani sie nie krzywi. Dziasla popuchnięte bardzo. Juz sama nie wiemw nocy o dziwo spi spoko