reklama

Lutowe mamusie 2022

Hejka ja odebrałam wyniki pappa i niestety są dość kiepskie bo dobrym USG, raczej zdecyduje się na test genetyczny z krwi bo amniopunkcji nie chce, wiedzialam ze wiek mi dołoży ale nie myślałam że aż tyle...

reklama
Hejka ja odebrałam wyniki pappa i niestety są dość kiepskie bo dobrym USG, raczej zdecyduje się na test genetyczny z krwi bo amniopunkcji nie chce, wiedzialam ze wiek mi dołoży ale nie myślałam że aż tyle...
O kurcze, chociaż najważniejsze jest USG. Na pewno wszystko będzie dobrze 🙂 ale może lepiej zrobić te testy bo inaczej całą ciążę byś się stresowała.

Dla porównania moja kuzynka mając niemal identyczne parametry z USG i krwi jak u mnie a 10 lat młodsza miała ryzyko 1:903
Mnie lekarz różniez uprzedził, że będzie kiepsko i żebym od razu po wynikach skonsultowała to z nim (prenatalne robię u innego lekarza). Także też nastawiam się już psychicznie, że czeka mnie amniopunkcja albo któryś z testów nipt. Zdecydowałaś się co dla pewności zrobisz?

Mnie lekarz różniez uprzedził, że będzie kiepsko i żebym od razu po wynikach skonsultowała z nim (prenatalne robię u innego lekarza). Także też nastawiam się już psychicznie, że czeka mnie amniopunkcja albo któryś z testów nipt. Zdecydowałaś się co dla pewności zrobisz?
Lekarz telefonicznie podsumował to tak ryzyko urodzenia chorego dziecka wynosi 1%przy 99% zdrowego, jeżeli mi to wystarczy to ok ale mogę u nich zrobić amniopunkcje na NFZ lub test genetyczny z krwi w granicach koło 2 tys, narazie umówiłam się wstępnie na 14 września na połówkowe i nifty . Wolna bhcg ma w normie białko pappa na granicy, wszystkie parametry z USG w normie.

Lekarz telefonicznie podsumował to tak ryzyko urodzenia chorego dziecka wynosi 1%przy 99% zdrowego, jeżeli mi to wystarczy to ok ale mogę u nich zrobić amniopunkcje na NFZ lub test genetyczny z krwi w granicach koło 2 tys, narazie umówiłam się wstępnie na 14 września na połówkowe i nifty . Wolna bhcg ma w normie białko pappa na granicy, wszystkie parametry z USG w normie.
A połowa września to nie trochę za późno na nifty?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry