annn1
Fanka BB :)
Jakiej wielkości wyszedł w USG zarodek i jak ci określili wiek ciąży na podstawie USG ?mi wychodzi dzis 6+1![]()
![]()
Nie wiem jak ja wytrzymam do piątku

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jakiej wielkości wyszedł w USG zarodek i jak ci określili wiek ciąży na podstawie USG ?mi wychodzi dzis 6+1![]()
![]()
on najpierw cos wyliczył…. Nie wiem skąd, niby data transferu, to wyszło 7+0, na usg 6+0 czyli zgodnie z ostatnia miesiączka. Pęcherzyk ma 32 mmJakiej wielkości wyszedł w USG zarodek i jak ci określili wiek ciąży na podstawie USG ?![]()
Nie wiem jak ja wytrzymam do piątku![]()
ja w pierwszej miałam odrzut od kawy na 3 msc, ale jak przeszłoZazdroszczę. W pierwszej ciąży tez normalnie piłam, nie wiem o co tutaj chodzi, mam wrażenie że gorzej przechodzę te pierwsze tygodnie
Dziwi mnie jedynie że beta rośnie tak od początku , tydzień temu było puste jajeczko a jednak pojawił się zarodek i wszystko . Zastanawiałam się czy nie powinnam dostać luteiny np
Ja mogę podpowiedzieć, że jeśli chodzi o kawę to są teraz kawy ziarniste bezkofeinowe- jeśli ktoś chce pić kawę, a jednak ograniczyć kofeinę. Jedynie warto zwrócić uwagę by kawa została pozbawiona kofeiny w obróbce Swiss water, ta informacja jest na opakowaniach kawOgólnie ciężko powiedzieć.
W teorii powinnaś w praktyce lekarz wydaje się być bardzo dziwny.
Jeżeli dalej będzie okej to ja bym mimo wszystko zmieniła tego lekarza.
Co do kawy chyba chodzi o to, że zmieniły się zalecenia i tak jak kiedyś była jakaś tam bezpieczna dawka kofeiny w ciąży tak teraz mówi się, że nie ma takiej dawki i jest jak z alkoholem.
W sensie, że nie wiadomo ile szkodzi i zależy od danej kobiety bo u innej z dzieckiem będzie okej, a inne będzie miało problemy. Żeby nie było ja piłam - ale jeżeli ktoś chce się trzymać współczesnych zaleceń to no zakazują one kofeiny tak samo jak i alkoholu czy produktów niepasteryzowanych/surowych
Hmm a na jakie badania i dane się powołujesz? Bo Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zajmuje stanowisko, że nie przekraczanie dawki 200-300 mg kofeiny dziennie jest bezpieczne dla kobiet w ciąży. A porównanie jakiejkolwiek dawki kawki i alkoholu jest dla mnie zaskakujące, bo jednak alkohol to trucizna i tu nie ma wątpliwościOgólnie ciężko powiedzieć.
W teorii powinnaś w praktyce lekarz wydaje się być bardzo dziwny.
Jeżeli dalej będzie okej to ja bym mimo wszystko zmieniła tego lekarza.
Co do kawy chyba chodzi o to, że zmieniły się zalecenia i tak jak kiedyś była jakaś tam bezpieczna dawka kofeiny w ciąży tak teraz mówi się, że nie ma takiej dawki i jest jak z alkoholem.
W sensie, że nie wiadomo ile szkodzi i zależy od danej kobiety bo u innej z dzieckiem będzie okej, a inne będzie miało problemy. Żeby nie było ja piłam - ale jeżeli ktoś chce się trzymać współczesnych zaleceń to no zakazują one kofeiny tak samo jak i alkoholu czy produktów niepasteryzowanych/surowych
Hmm a na jakie badania i dane się powołujesz? Bo Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zajmuje stanowisko, że nie przekraczanie dawki 200-300 mg kofeiny dziennie jest bezpieczne dla kobiet w ciąży. A porównanie jakiejkolwiek dawki kawki i alkoholu jest dla mnie zaskakujące, bo jednak alkohol to trucizna i tu nie ma wątpliwości![]()