reklama

Lutowe mamy 2017

ooo, ja np sparwdzilam co sojnabig dostalaby jutro u mnie w szpitalu

sniadanie: kasza pszenna+dzem+sok+kawa+chleb+wedlina
lunch: pikantna zupa z lososia na smietanie +brokul+salatka+kisiel z rabarbaru
popoludniu: kawa+ciastko
obiad: zupa z groszku+nalesniki+dzem

Moze nie zadne cuda, ale smacznie wyglada

Haha w porównaniu do mojego jedzonka to są cuda :D

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Masakra z tym jedzeniem.. to zdjęcie mnie aż rozsmieszylo, za co my te składki płacimy?
Dobrze, że facet doniósł prowiant :)
Ja mam w torbie porodowej spakowane wafle ryżowe x2 i krakersy duże, bo kolacja o 17 a śniadanie o 9..

U nas tez jest ok jedzenie, z tego co pamietam sniadanie skromne ale do wyboru jogurt, kefir, platki plus sliwiki i rodzynki suszone, kanapki mozna sobie zrobic- ciemny jasny chleb, ser zolty, szynka ogorek, pomidor, kawa herbata, sok pomoranczowy. Obiady jednodaniowe ale dobre, kolacja podbna do sniadanai - to na oddziale. Ale te co maialy bezproblemy prod przewozi sie do hotelu pacjentow i tam jest jedzenie hotelowe, bardzo dobre. O to tal to u nas wyglada

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Turluturlu a wiesz jaka jest racja żywieniowa na dzień na jednego pacjenta? ok.10zł (oczywiście, różne kwoty w różnych szpitalach). I to jest kwota już zawierająca koszt przygotowania, to jak myślisz jakiej jakości są składniki w cenie 6zł na trzy posiłki?

Ojej straszna ta kolacja :/
Faktycznie można przy takim jedzeniu stracić kilka kg. Dobrze właśnie jak ktoś coś doniesie dobrego z domu hehe
Rozmaryn dziś cisza ,może faktycznie coś się dzieje ;)

Hej, witam się i ja z Wami. Obecnie jestem w 35 tc., planowane cc na 9.02 ze wskazań ortopedycznych. Mam już synka 3 letniego, urodzonego przez cc ale wtedy to z jego powodu bo miał tzw. " węzeł prawdziwy". Obecnie oczekujemy córeczki.
Synek jest że mną w domu a ja jeszcze pracuje z domu więc mam stosunkowo mało czasu na pisanie ale postaram się być w tym regularna.
Joanną4258 czy mogłabyś mi napisać jak załatwić to uznanie ojcostwa i czy oznacza to, że wtedy po akt urodzenia nie musicie iść już oboje? Ja planowo mam mieć wpis w niedziele a rodzę w innym mieście, więc nie chciałbym się tłuc z noworodków zaraz następnego dnia.

Monsku pozazdrościc takiego jedzonka :) ja do torby mam spakowane 3 batoniki z musli ale chyba dokupię coś jeszcze, właśnie jakieś krakersy czy paluszki. No i muszę jeszcze kupić wodę w małych butelkach i moja torba będzie już wymuskana :)

Witaj Myszka7_2005 :)

reklama
NatkaPolka w ktorym szpitalu takie dobre jedzenie w Poznaniu ;>

Sojnabig smacznego [emoji16] Oby jutro bylo cos smaczniejszego! [emoji4]

Dziewczyny nawet nie wpadlam na to, zeby wziac cos do jedzenia do walizki ale musze dobrze to przemyśleć bo ja z tych jeżdzących na okrągło... A ja znown u dentysty... Niestety nie mogę nadal znaleźć w Poznaniu stalej i rzetelnej dentystki/dentysty. Mam stala stomatolog u siebie w miescie ale za rzadko tam bywam (co miesiąc) i wkurza mnie czekanie na leczenie [emoji30] Odpadl mi kawalek plomby i zrobilo sie jakies zapalenie dziasla, do tego szczelina miedzy zebami jest za duza i jedzenie wchodzi mi miedzy nie strasznie.. Chyba z nerwow urodze w tej poczekalni kiedys [emoji35][emoji21]

Ciekawe co u rozmaryn, cos długo się nie odzywa [emoji4]

Czesc Myszka! [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry