• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2017

Ja ostatnio śpię bardzo dobrze:) chyba odsypiam te ostatnie bezsenne noce gdy synek chorował i nie było mowy o moim spaniu...

U mnie też lekarz wpisuje ułożenie dziecka w kartę ciąży:) a jak się maluszek odwraca w inną stronę to to czuję, w pierwszej ciąży nigdy nie wiedziałam, gdzie synek miał rączkę czy nóżkę, ale to dlatego, że miałam łożysko na brzuchu, a teraz łożysko mam w innym miejscu i wyraźnie widać kiedy kopnie rączką kiedy nóżką:)

Zgagę mam codziennie mniej więcej od 16-17 i to bez względu na to co zjem, więc nie rezygnuję z żadnych potraw, bo to bez sensu

reklama
Monsku to zazdroszczę, że tylko po niektórych produktach, ja mam zgagę po wszystkim:| Ale w każdej ciąży tak miałam.
Śpię różnie, czasem co godzinę się budzę i wiercę, czasem śpię jak zabita cała noc, najgorsze jest to, że zazwyczaj jak już się położę, to mały zaczyna bardzo kopać i nici ze spania.
Odprowadziliśmy Klaudię z Adasiem do szkoły, zaliczyliśmy zakupy, zjedliśmy już zupę nawet. Piękną pogodę dziś mamy, nie jest ciepło, ale słońce świeci. Przy okazji z jedną mamą zgadałyśmy się, że w ten weekend Zuzia przyjdzie do nas, albo Klaudia do nich się pobawić.
Wykroiłam wczoraj poduszkę rogala dla bratowej, jak mi Adam pozwoli, to dziś ją uszyję i wypcham, bo mam gigantyczny wór wypełnienia silikonowego na klatce schodowej i przeszkadza nam;)

Też mam zgagę i to niezależnie co zjem. Czasami mam po jabłkach a czasami nie. Różnie to bywa i zależy od dnia.
Bardzo mi się brzuch opuścił i zaczęły się mdłości. Nie mam pojęcia czy mam się martwić czy nie. Nie pamiętam jak to było z Wiktorem.

Cześć dziewczyny. Ja za to dziś mam nutę do spania[emoji12] wstałam o 7 wyszykowałam rodzine do pracy i szkoły i siup do łóżeczka. Wstałam o 10:30, poszłam z psem na spacer i znów godzinna drzemka. Teraz kończę zupę gotować i oczy mi się kleją [emoji12]
Mnie zgaga odpuściła na szczęście, miałam przez kilka dni a teraz spokój

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Też mam zgagę i to niezależnie co zjem. Czasami mam po jabłkach a czasami nie. Różnie to bywa i zależy od dnia.
Bardzo mi się brzuch opuścił i zaczęły się mdłości. Nie mam pojęcia czy mam się martwić czy nie. Nie pamiętam jak to było z Wiktorem.
Ja bym się nie martwiła :) w różnych ciążach jest inaczej, zwłaszcza w pierwszej, ja miałam prawie do końca brzuch wysoko i zero rozwarcia. A z Zosia juz brzuch wcześniej opadł i ponad miesiąc wczesniej wypadl czop, szyjka otwarta na centymetr a i tak urodziłam normalnie po terminie :) teraz prawie to samo mam.
Po świętach po urlopie męża zostanie mi tylko miesiąc do terminu :) a wiadomo jak szybko zleci teraz z wybieraniem prezentow itp przygotowaniami :)

reklama
Hejka, ale dzien mi sie zaczal... Nie wiem jak pojde do pracy bo caly cxas mi sie chce plakac... Pojechalam do dentysty okazalo sie ze mam 1 zab do leczenia i chcieli zrobic zdjecie ale sie nie zgodzilam, na dodatek wychodzac zadzwonili od mojego ginekologa ze mam jak najszybciej powtorzyc test tylko 3 godzinny i 100 g glukozy :( nawet nie powiedzieli jakie wyniki tylko ze wyszlo wiecej niz 180. :( jeszcze w czwartek nam wizyte w szpitalu i maja sprawdzic czy lozysko sie podnioslo jak jeszcze to wyjdzie zle to sie zalamie :( a wydawalo mi sie ze dobrze znosze ciaze i dobrze sie czuje ...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry