reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

a wlasnie wczoraj wyczytałam na styczniówkach.. jakaś dziewczyna napisała, że nibyc się nie daje, a ona daje dziecku wode na wieczór i mają przez to mniej problemów z brzuszkiem. Sama nie wiem czy bym dała.

Na razie kojarze tylko jeden argument, że może źle wpłynąć na laktacje, bo dziecko powinno sie napić mleka zamiast wody. Ale jak sie karmi mm to nie wiem. 🤷‍♀️
Mi położna mówiła że przy karmieniu piersią nie potrzeba podawać do picia wody, ale przy karmieniu modyfikowanym już tak. Ale nie wiem dokładnie co i jak, bo ja tylko cyckiem karmie.

reklama
Nie przejmuj się nie jesteś sama, u mnie zostało 6 kg a czuję się jakby to było co najmniej 10. Zawsze byłam szczupła i strasznie mi to przeszkadza, no i te rozstępy... :(
Ja za to nigdy szczupła nie byłam, ale przez to, że mam drobne kości zwyczajnie źle wygląda u mnie każdy nadprogramowy kilogram 🙁 często okrąglejsze ode mnie dziewczyny wyglądają lepiej 🙈 większa nadwaga ewidentnie do mnie nie pasuje 😂 jedyny plus, że rozstępów nie mam, aż jestem w szoku 😯 poza tym co miałam na biodrach i bliznami po odparzeniach od ktg, nic nowego nie przybyło 😊

Ostatnia edycja:
Mi położna mówiła że przy karmieniu piersią nie potrzeba podawać do picia wody, ale przy karmieniu modyfikowanym już tak. Ale nie wiem dokładnie co i jak, bo ja tylko cyckiem karmie.
Oni sami nie wiedzą... mi jak pytałam o moją laktacje doradczyni laktacyjna powiedziała, że mała sie najada... położna środowiskowa, że niedojada a pediatra, że mam za dużo mleka.. :oops:🥱 bez komentarza. I odnajdź sie w tym wszystkim młoda matko :p

Ja jeszcze ani razu nie czyscilam noska😂😁 kicha i chyba jej to oczyszcza 😁 dobrze bo nienawidze wyciągać gilunow bo mam odruchy wymiotne 😂
Ja też jeszcze nie czyściłam. Czasami jak kichnie to ma jakiegoś gilka małego, którego wycieram jej chusteczką 🙈 i ja kupiłam ten do odkurzacza ale nie wiem czy nie będę się bała tego użyć 😳

my kupiliśmy dokładnie ten zestaw w aptece:

wsadzasz do noska końcówkę i wysysasz buzią z drugiej strony. W środku masz zabezpieczające gąbeczki. Nie jest to jakoś super przyjemne ale nosek fajnie czyści. Te gąbeczki niby jednorazowe, ale my je czyścimy i są wielokrotnego użytku 🤣

są podobne sprzęty z użyciem odkurzacza, zamiast ust. Ale mi się to wydaje troche zbyt hardkorowe. I chyba by mnie szlag trafił jakbym za każdym razie musiała odkurzacz wyciagać.

Mąż mi mówił, że ponoc nie wolno tego robić na suchy nosek, ale szczerze... nie doczytałam. My w każdym razie używamy tych kropelek wcześniej. Chyba, że ja robie... to po prostu wydmuchuje :D

My mamy katarek i robimy odkurzaczem, też na początku był stres, najmniejszą moc i tylko tak delikatnie, że prawie nic nie wychodziło, a teraz to już chłopak się nie pier*doli 😂 Ja bym chyba miała opory przed wydmuchiwaniem gili z nosa ustami 🙈 Co do zakrapiania, to zakrapiany nosek solą fizjologiczną przed, żeby łatwiej wychodziło 😉

Oni sami nie wiedzą... mi jak pytałam o moją laktacje doradczyni laktacyjna powiedziała, że mała sie najada... położna środowiskowa, że niedojada a pediatra, że mam za dużo mleka.. :oops:🥱 bez komentarza. I odnajdź sie w tym wszystkim młoda matko :p
To ja jak powiedziałam na poczatku położnej, że karmie z dwóch cyckow przy jednym karmieniu, to powiedziała że tak się nie robi (więc przestalam😐) a pediatra powiedziała że właśnie mam karmić z dwoch... I dobrze, bo za mało Oliwka przybierała na wadze na jednym, a teraz jest elegancko 😄

Generalnie robi sie mleko mm z wody takze przyjmuje odpowiednią ilość nawodnienia😂

Załączniki

• Screenshot_20210401_144033_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20210401_144033_com.android.chrome.jpg
    285 KB · Wyświetleń: 40
a wlasnie wczoraj wyczytałam na styczniówkach.. jakaś dziewczyna napisała, że nibyc się nie daje, a ona daje dziecku wode na wieczór i mają przez to mniej problemów z brzuszkiem. Sama nie wiem czy bym dała.

Na razie kojarze tylko jeden argument, że może źle wpłynąć na laktacje, bo dziecko powinno sie napić mleka zamiast wody. Ale jak sie karmi mm to nie wiem. 🤷‍♀️
Ja tam wolę nic nie dawać, zresztą póki co nie widzę powodu, żeby dawać. Może gdyby się coś działo, to wtedy bym się zastanowiła 🤷

reklama
Do góry