reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

A ja Wam powiem, że nawet po 3 miesiącach od porodu dalej twierdzę, że wolałabym rodzić przez cc. Tego co się działo w szpitalu nie życzę najgorszemu wrogowi. Najpierw mi wmawiali, że nie mam skurczów (okazało, że położna źle mi podpięła ktg), potem zamknęli mnie w pokoju, w którym stały dwa łóżka i nic więcej. Siedziałam tam sama, położna przyszła może z 3 razy przez te 12 godzin, które tam spędziłam. Od 22 do 7 rano niewyobrażalny ból. Jak już nie byłam w stanie stać na nogach to tylko klęcząc opierałam głowę o łóżko, a położna przyszła i mi powiedziała, żebym się opierała o własne łóżko, bo będą musieli na drugim też zmienić pościel... jak już było po wszystkim to lekarz odmówił szycia i szyła mnie położna, która była cała zalana moją krwią... te bajki o wykorzystaniu piłek, drabinek czy nawet zwykłego prysznica mogą sobie wsadzić gdzieś, a brak możliwości skorzystania ze znieczulenia, o którym kobieta dowiaduje się przy przyjęciu też... ponarzekałam i mi ulżyło hehe
W jakim szpitalu taka rzeź?

Powiem wam dziewczyny, że faktycznie spotkalyscie się z okropnym traktowaniem. Tym bardziej utwierdza mnie to w przekonaniu, że trafiłam na naprawdę dobry szpital i/lub personel... Miło wspominam pobyt mimo, że siedziałam tam łącznie 11 dni ze względu na młodego 🙈

reklama
Mi też powiedzieli że to nie skurcze do porodu i przyjechałam z bolami miesiączkowymi rodzić dziecko...Byłam w sali przedporodowej, dostałam zastrzyk na spanie ,a mi odeszły wody. Zabrali mnie na szczęście na inną sale porodowa i była już inna polozna. Cudowna babka, wiedziała kiedy na mnie nakrzyczeć, że mam przeć bo w trakcie porodu mdlałam? Na końcu przeprosiła, że musiał mnie naciąć, ale nie mogła już dłużej czekać na główkę. W sumie nie ten bok był straszny tylko ten tekst, że jestem taka wrażliwa, a to tylko bóle miesiączkowe...(chyba potrzebowałam się wyżalić)
Ojej, mi jak założyli balonik o 15 w czwartek to od tego momentu miałam cały czas takie właśnie skurcze z bólem jak bardzo, bardzo silną miesiączka i tak aż do następnego poranka, ale to ponoć szyjka się rozwiera i tak boli, niektóre kobiety bardziej a niektóre mniej. Też mi mówiły, że to jeszcze nie poród bo nie mam bólu krzyżowego, a ja lazilam tam do nich ciągle bo mnie bolało i myślałam że może urodzę. 🙈 A bóle krzyżowe nigdy nie nadeszły 😂😂 ale ja już wtedy wiedziałam, że na drugi dzień rano na bank urodzę, więc grzecznie przebolalam ta noc i jakoś poszło.
No i utwierdziłam się w przekonaniu, że mnie najbardziej męczy jak boli długo, nawet nie że bardzo. Sam poród wspominam super, 1 faza 1h 15min, parte 20min, jak poszło znieczulenie to generalnie już było z górki. Miałam fajna młoda położna, potem jeszcze druga przyszła kibicować i dwie lekarki przed partymi też zawitaly. Opieka poporodowa była naprawdę w porządku, zwłaszcza te młode położne były super. No i dostępność położnej laktacyjnej na plus, pomogła mi rozhulac laktację jak młody był na noworodkach.

Mój poród naturalny był fajny, bo ja po przyjęciu na oddział przy rozwarciu na 4 palce zaraz dostałam znieczulenie, a po kilku godzinach kiedy jeszcze nie urodziłam podano mi znieczulenie jeszcze raz, więc ja czekając na parte słuchałam muzyki i facetowi kazalam zgadywac co to...po pierwszych nutach.
Pięć dni z dzieckiem po porodzie to był koszmar. Moje dziecko płakało w nocy non stop. Położne dały mi do zrozumienia, że to jest moje dziecko i mam sobie radzić! Po trzech dniach nie spania miałam taką deprechę, że lekarze postanowili mnie zostawic dwa dni dłużej...
W domu deprecha dalej, moje dziecko wisialo na moich cyckach nonstop. Facet wrócil do pracy trzy dni po naszym wyjsciu ze szpitala. Cała rodzina w Polsce. Ja samiuteńka. Covid, więc nikt z tutejszych znajomych mnie nie odwiedzał. Okazało się, ze nie mam za duzo pokarmu. Dziecko traciło na wadze. Przejscie na mm, ja z wyrzutami sumienia, ze wszyscy karmią piersią tylko nie ja... W dodatku jestem starą matką i ***** wiem o maleńkich dzieciach, itp, itd
Teraz jest lepiej, choc mam czasem wrażenie, że deprecha się mnie jeszcze trzyma.
Moje dziecko śpi tylko na plecach i w śpiworku.
W gondole jeszcze się mieści,.ale już niedługo będzie zmiana. Dzis ponad 10 tyg., 61cm i ok. 6500g. Duża jest.

Trzymajcie się dziewczyny, ja już raczej nie będę pisać, tylko czasami jeszcze trochę Was czytać. Za chwilę wracam do pracy, więc będę teraz ogarniać ostatnie rzeczy w domu i przygotowywać się na powrót.
Dziękuję za te kilka miesięcy. Jesteście wspaniałe i macie cudne, przepiękne dzieciaczki. I wszystkie jesteście fantastycznymi mamami. Powodzenia w dalszym macierzyństwie!!!❤

Mój poród naturalny był fajny, bo ja po przyjęciu na oddział przy rozwarciu na 4 palce zaraz dostałam znieczulenie, a po kilku godzinach kiedy jeszcze nie urodziłam podano mi znieczulenie jeszcze raz, więc ja czekając na parte słuchałam muzyki i facetowi kazalam zgadywac co to...po pierwszych nutach.
Pięć dni z dzieckiem po porodzie to był koszmar. Moje dziecko płakało w nocy non stop. Położne dały mi do zrozumienia, że to jest moje dziecko i mam sobie radzić! Po trzech dniach nie spania miałam taką deprechę, że lekarze postanowili mnie zostawic dwa dni dłużej...
W domu deprecha dalej, moje dziecko wisialo na moich cyckach nonstop. Facet wrócil do pracy trzy dni po naszym wyjsciu ze szpitala. Cała rodzina w Polsce. Ja samiuteńka. Covid, więc nikt z tutejszych znajomych mnie nie odwiedzał. Okazało się, ze nie mam za duzo pokarmu. Dziecko traciło na wadze. Przejscie na mm, ja z wyrzutami sumienia, ze wszyscy karmią piersią tylko nie ja... W dodatku jestem starą matką i ***** wiem o maleńkich dzieciach, itp, itd
Teraz jest lepiej, choc mam czasem wrażenie, że deprecha się mnie jeszcze trzyma.
W gondole jeszcze się mieści,.ale już niedługo będzie zmiana. Dzis ponad 10 tyg., 61cm i ok. 6500g. Duża jest.

Trzymajcie się dziewczyny, ja już raczej nie będę pisać, tylko czasami jeszcze trochę Was czytać. Za chwilę wracam do pracy, więc będę teraz ogarniać ostatnie rzeczy w domu i przygotowywać się na powrót.
Dziękuję za te kilka miesięcy. Jesteście wspaniałe i macie cudne, przepiękne dzieciaczki. I wszystkie jesteście fantastycznymi mamami. Powodzenia w dalszym macierzyństwie!!!❤
Trzymaj się kochana! Życzę Wam wszystkiego co najlepsze! Ale proszę, znajdź czasami chwilkę żeby napisać co u Was, bo będziemy tęsknić 😄❤❤

Kochana miło było Cie poznać. Twoja historia była niesamowita! Jesteś super hero!!!! Twoja walka o córeczkę byla wspammnjala, ja bym nie dala rady!! Trzymam kciuki, żeby wszystko się Tobie układało jak sobie zaplanujesz!! Pamiętaj jesteś wspaniała mama!! Ściskam was mocno

Powodzenia Kochana ❤️❤️❤️

reklama
Do góry