reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas jeśli chodzi o drapanie to teraz rzadko ale od urodzenia do tak 1,5 mięsiaca strasznie się drapała, nieraz aż krew jej leciała 🤭.
W dzień coraz mniej śpi, jak już zaśnie to każdy hałas ja wybudza, znaczy np jak otworzę lodówkę albo wyciągnę garnek 😅, przez to nie mogę nic zrobić. Ale jak mamy gości to śpi jak zabita mimo że jest głośno, chyba chce żeby wszyscy dali jej święty spokój 😂.
Ja czekam na dzień aż mała przestanie ulewać 😁, bo co ją wystroje to bełt i bluzka mokra , czytałam że nawet do 8 miesiąca moze to trwać jak i nie więcej 😬
ja też czekam na teń dzień aż przestanie ulewać, dzisiaj dwa razy przebieranie i chyba 4 pieluchy mokre, ciagle tylko pranie wstawiam przez to🙈

reklama
U nas jeśli chodzi o drapanie to teraz rzadko ale od urodzenia do tak 1,5 mięsiaca strasznie się drapała, nieraz aż krew jej leciała 🤭.
W dzień coraz mniej śpi, jak już zaśnie to każdy hałas ja wybudza, znaczy np jak otworzę lodówkę albo wyciągnę garnek 😅, przez to nie mogę nic zrobić. Ale jak mamy gości to śpi jak zabita mimo że jest głośno, chyba chce żeby wszyscy dali jej święty spokój 😂.
Ja czekam na dzień aż mała przestanie ulewać 😁, bo co ją wystroje to bełt i bluzka mokra , czytałam że nawet do 8 miesiąca moze to trwać jak i nie więcej 😬
ja też czekam na teń dzień aż przestanie ulewać, dzisiaj dwa razy przebieranie i chyba 4 pieluchy mokre, ciagle tylko pranie wstawiam przez to🙈
Czekam razem z wami 😂 ledwo dzisiaj śliniak ściągnęłam bo myślałam, że to już koniec, a po 15 minutach pod szyją cały mokrusieńki🙈 pranie mam niezrobione i już żadnej czystej pieluchy 🥵

jak u Was maluszki robią kupkę w sensie gładko? Myślałam, że to przejdzie ale jak robi kupę to napręża jak dorosły z zatwardzeniem aż cały się czerwony robi. No i oczywiście kupa mięsa a jak to u Was wgląda?
Czasem się zdarza przy karmieniu więc jak mocno się napręża to zwraca to co wypije :( boje się normalnie go rano karmić bo właśnie zawsze rano robi kupę.

jak u Was maluszki robią kupkę w sensie gładko? Myślałam, że to przejdzie ale jak robi kupę to napręża jak dorosły z zatwardzeniem aż cały się czerwony robi. No i oczywiście kupa mięsa a jak to u Was wgląda?
Czasem się zdarza przy karmieniu więc jak mocno się napręża to zwraca to co wypije :( boje się normalnie go rano karmić bo właśnie zawsze rano robi kupę.
Ja od razu widzę kiedy kupę robi. Cała czerwona i pcha z całych sił 😂 zawsze robi na bujaku chyba grawitacja robi swoje 😂

U nas różnie, nieraz się zdarza że tylko stęka a nieraz czerwona jak burak i ciśnie 😂. Ale od razu widać jak robi kupę. A po jest taka szczęśliwa, nieraz sobie tak dychnie aaaaa jaka ulga 😁

Czy ktoras z mam zauwazyla żeby jej maluch jadl mniej niż wcześniej? U nas leci 15 tydzien i mala jje duzj mniej mm od paru dni. Wcześniej przez dobę potrafiła wciągnąć 900-1000ml a teraz raptem kolo 700-800ml.
Olga, u nas to samo-Mlody je mniej, bo w nocy sie rzadziej budzi i w Dzien czasem mi przysnie przed pora karmienia i wtedy nie wybudzam. A dodatkowo nie zjada mi calych porcji-zawsze robie 120 ml a on czasem zje 70 ml i nie chce.

Dziewczyny, a ja sie podziele naszym zmaganiem z anemia-moze komus sie przyda, bo podobno w okolicy 3 miesiaca dzieci maja problem z hemoglobina. My od 1,5 miesiaca walczylismy-juz miala byc przetaczana krew. Bralismy rozne zelazo i ciagle hemoglobina leciala w dol, maly mial zatwardzenia i rzadko kupke w wielkich bolach, az w koncu dostalismy Ferrum lek i z dnia na dzien sie kupki wyregulowaly, to zelazo nawet chetnie lyka i po 2 tygodniach znaczaca poprawa w morfologii, wiec jakby co, to polecam.

reklama
U nas to samo, klasyczna dyschezja. Młody stęka często dobrą godzinę zanim coś z niego wyleci. I też często przy tym chlupnie ☺️

Do góry