• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

U nas jedną pobudka o 3 na mleko i wydaje mi się, że spalby dłużej gdyby nie.to że musiałam pranie wstawić dla faceta żeby się wysuszyło do rana. I potem dopiero po 6 pobudka na jedzenie i spał do 8:30. 😍 Ale nie umiem celebrować bo stary pojechał na 3 tygodnie😭😭 i jeszcze na dodatek nie mam wody w całej chacie 🙈
Stary ci odłączył wode, masz oszczędzać 😂😂kochana to tylko 3 tyg, dacie radę! Zajmiemy Ci trochę czasu 😀

reklama
Zobaczysz niedługo będzie inaczej, będziemy się wysypiać! To twój maly cud i wszystko mu wybaczysz, ale masz prawo być zmeczona.. Pamiętaj, że w tym wszystkim jesteś ważna tez Ty... Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko. Jak masz możliwość i pomoc męża, babci, cioci to się prześpij w dzień... Odpoczynek psychiczny tez jest ważny i Ty jesteś Ważna! My Mamy często zapominamy o sobie.
Ja jestem zawsze sama z Malym-nie mam rodziny w Warszawie, a maz od poniedzialku do piatku pracuje w innym miescie, wiec zjezdza na weekendzik. No czasem juz nie mam cierpliwosci, jak on mi tak placze w Dzien bo zmeczony-nosze i bujam przez poltorej godziny, zeby sobie na 10 minut usnal-po tym czasie wstaje jak mlody Bog-tylko mama wykonczona.
Ja juz chyba przywyklam-teraz spie u niego w pokoju, bo juz nie mam sily chodzic tyle w nocy.
Ale w domu burdel i matka strasznie zapuszczona 🙈

Ja jestem zawsze sama z Malym-nie mam rodziny w Warszawie, a maz od poniedzialku do piatku pracuje w innym miescie, wiec zjezdza na weekendzik. No czasem juz nie mam cierpliwosci, jak on mi tak placze w Dzien bo zmeczony-nosze i bujam przez poltorej godziny, zeby sobie na 10 minut usnal-po tym czasie wstaje jak mlody Bog-tylko mama wykonczona.
Ja juz chyba przywyklam-teraz spie u niego w pokoju, bo juz nie mam sily chodzic tyle w nocy.
Podziwiam Cie, ze jesteś sama! Niby mojego męża nie ma też ciagle ale chociaz jak przyjdzie na te 2 h to jest mi lepiej. Balagan ostatnio też przestał mi przeszkadzać 😂 sprzatam dla starszej, żeby nie gadała w przedszkolu, że brudno 😂😂(dzieci opowiadają wszystko) jeszcze trochę i będzie lepiej zobaczysz!

Młody nie chciał zasnąć na drzemkę na rękach 😳 wyrywał się, myślałam że będzie marudził. A jak odłożyłam do łóżeczka to poszedł w kime. I w ogóle zaczął też robić niedźwiadka. dzieci zbyt szybko rosną 😭Stary wyjechał a tu nagle rewelacje... Jak wróci to młody będzie miał już 8 miesięcy 🙈

Niestety sen to kwestia indywidualna, niektóre dzieci potrzebują więcej, niektóre mniej... Zresztą tak jak wszystko może się to różnic. Ale faktycznie któraś dziewczyna tu wspomniała o takim urządzeniu co buja. Coś jak leżak i on się buja w górę i w dół.i.w obie strony. To mogłoby wam pomóc, ale pewnie drogie więc najlepiej byłoby pożyczyć wypróbować i ewentualnie potem kupić albo nie 🤔

Ja na Filipa nie mogłam wcześniej narzekać bo złote dziecko było, ale powiem wam, że teraz jak dorasta to bardzo domaga się żeby było tak jak on chce 😐 nie da sobie spokojnie nawet pieluchy zmienić, drze się i krzyczy i obraca na brzuch, ucieka 😂 już nie mówię nawet o zakładaniu body czy czapki 😂😂 no ale trudno. Pójdę mieszkać do dziadków to się będą nim zajmować a ja będę leżeć i tylko karmić i kąpać 😂

Niestety sen to kwestia indywidualna, niektóre dzieci potrzebują więcej, niektóre mniej... Zresztą tak jak wszystko może się to różnic. Ale faktycznie któraś dziewczyna tu wspomniała o takim urządzeniu co buja. Coś jak leżak i on się buja w górę i w dół.i.w obie strony. To mogłoby wam pomóc, ale pewnie drogie więc najlepiej byłoby pożyczyć wypróbować i ewentualnie potem kupić albo nie 🤔

Ja na Filipa nie mogłam wcześniej narzekać bo złote dziecko było, ale powiem wam, że teraz jak dorasta to bardzo domaga się żeby było tak jak on chce 😐 nie da sobie spokojnie nawet pieluchy zmienić, drze się i krzyczy i obraca na brzuch, ucieka 😂 już nie mówię nawet o zakładaniu body czy czapki 😂😂 no ale trudno. Pójdę mieszkać do dziadków to się będą nim zajmować a ja będę leżeć i tylko karmić i kąpać 😂
Ja kupilam taki lezaczek elektrycznie bujany, ale to dzialalo jak byl maly, a teraz nawet nie da sie tam wsadzic, bo trzeba pasami przypiac a on musi sie wiercic wszedzie.

reklama
Podziwiam Cie, ze jesteś sama! Niby mojego męża nie ma też ciagle ale chociaz jak przyjdzie na te 2 h to jest mi lepiej. Balagan ostatnio też przestał mi przeszkadzać 😂 sprzatam dla starszej, żeby nie gadała w przedszkolu, że brudno 😂😂(dzieci opowiadają wszystko) jeszcze trochę i będzie lepiej zobaczysz!
No z pewnoscia bedzie lepiej . Ja wlasnie jestem takim typem, ktory sobie nie umie sobie odpuscic-wszystko musi byc w domu zrobione, bo inaczej ja sie nie moge zrelaksowac. Odpuscilam sobie poki co gotowanie dla mlodego dopoki nie bedzie jadl tego co my😂

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry