G
gość _199
Gość
Skąd wy bierzecie mięsko? Ja się boje mu podać z marketu 
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Nie masz czasu gotowac mały chyba nie daje Ci aż tak popalić ?Ja ostatnio przeglądałam książkę z przepisami dla dzieci i super "przepis" na papkę z cukinii był, Czarusiowi bardzo posmakowało. Wystarczy cukinię obrać (lub nie, jak to woli), pokroić w kawałki i ugotować na parze, a potem zblendować, chociaż w kawałkach też pewnie spoko jak blw. Poza tym dostaje standardowo wszystkie podstawowe warzywa (marchew, seler, pietruszka, ziemniak, brokuł, kalafior, dynia,pomidor, papryka) albo ze słoika albo mu gotuję, ale samych papek warzywnych już raczej nie daję tylko z mięsem, rybą, kaszką, kaszą, makaronem. Teraz w sumie częściej słoiki daję, bo nie mam czasu gotować, ale w zamrażarce nam jeszcze rybkę warzywami i klopsiki drobiowe, które i tak będę musiała zblendować, bo kawałki mięsa mu nie wchodzą za bardzo. A dzisiaj dostanie rosołek w kubeczku i zblendowane mięso z warzywami z rosołu![]()
No wlasnie to by bylo najlepsze rozwiazanieMyśle, że jakby był taki straszny to by go wycofalitakze zostaw jej tego a kolo roku w ogole usuń z życia
![]()
Wiesz poza dzieckiem są jeszcze inne sprawy, a mamy tego ostatnio sporo. Plus moje własne prywatne życie. Ja nie jestem tylko matkąNie masz czasu gotowac mały chyba nie daje Ci aż tak popalić ?ja staram się cały czas gotować chyba że sytuacja jakaś kryzysowa będzie to słoiczek bo mam kilka jeszcze
![]()
Ja kupuję z Lidla to bez antybiotyków i jest ok. Z mięsnego bym się bała kupić, bo jakościowo pewnie podobnie, a licho wie ile to tam leży w tej ladzie. Pewnie gdybym miała możliwość kupić prosto od gospodarza, to bym brała, ale ja miastowaSkąd wy bierzecie mięsko? Ja się boje mu podać z marketu![]()
Tak samo warzywa to syf jak i mięsoJa kupuję z Lidla to bez antybiotyków i jest ok. Z mięsnego bym się bała kupić, bo jakościowo pewnie podobnie, a licho wie ile to tam leży w tej ladzie. Pewnie gdybym miała możliwość kupić prosto od gospodarza, to bym brała, ale ja miastowa![]()
OtototototoWiesz poza dzieckiem są jeszcze inne sprawy, a mamy tego ostatnio sporo. Plus moje własne prywatne życie. Ja nie jestem tylko matkąA co do Czarusia to jak każde dziecko potrzebuje sporo czasu i uwagi plus jeszcze ćwiczenia. Zresztą każdy robi wedle siebie, dla mnie słoiki są ok.
Ja przeważnie kupuje w sklepie z mięsem i wędlinami, gdzie to są wyroby własne. Problem jest zawsze z cielęciną, bo to już biorą od sąsiada a ten sprzedaje też innym. Często też w innym mięsnym, tam mają znowu drób z ekologicznego chowu i faktycznie kurczak chociażby jest całkowicie inny. Robimy czasem na rożnie, to nie chudnie w trakcie i nie luzują się sznurkiSkąd wy bierzecie mięsko? Ja się boje mu podać z marketu![]()
Ja w Lidlu mięso kupujeJa przeważnie kupuje w sklepie z mięsem i wędlinami, gdzie to są wyroby własne. Problem jest zawsze z cielęciną, bo to już biorą od sąsiada a ten sprzedaje też innym. Często też w innym mięsnym, tam mają znowu drób z ekologicznego chowu i faktycznie kurczak chociażby jest całkowicie inny. Robimy czasem na rożnie, to nie chudnie w trakcie i nie luzują się sznurkitylko faktycznie się tłuszczyk wytapia
no ale ceny dużo większe niż normalnie
![]()