reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej dziewczyny . Dziś udało mi sie dostać do ginekologa państwowo choć już szykowałam się na wizyte prywatną:dry:Przyjął mnie zupełnie inny lekarz bo moja ginka cały czas na urlopie. :eek:( dalej ten strajk?) Przystojny wysoki facet chyba Arab z pochodzenia biorąc pod uwagę typ urody i karnacje i do tego tzw "swój chłop" No no być badana przez takiego lekarza to sama przyjemność :happy2::sorry2::zawstydzona/y:Mogłabym go nawet podmienić zamiast mojej ginki .gdyby jeszcze ten burdel wokół strajku:wściekła/y: to z wizyt byłabym całkiem zadowolona.
Z moja ciążą a więc pewnie i z dzidzia wszystko jest ok. Od początku przytyłam już osiem kilo:szok:Nie wiem nawet kiedy:eek: a tyle w końcu spaceruję:eek::eek: Jutro jadę na kolejna morfologie a le biorąc pod uwagę moj apetyt (ja się dziwię że przytyłam:zawstydzona/y:) powinno być wszystko ok.
Przyszli rodzice witaj:-)
Kropecka mnie też się marzy akryl bo i ja do tych obgryzających sie zaliczam:zawstydzona/y::-(Ale powstrzymam sie jeszcze troche Wszyscy mi odradzaja ponoć przy małym dziecku paznokcie akrylowe to nie taka fajna sprawa,choć już widywałam młodematki z tipsami i radziły sobie świetnie
Anna aja muszę wypróbować ten przepis.:tak: A co do uszycia spodni to pewnie tak zrobię Jak byłam w ciąży z Julka tez wszystko sobie szyłam wygodniej jest jednak kupić
Uciekam dziewczyny do jutra :-)

reklama
Jeju dziewczyny wlaśnie zaczał mi sie stres przed ślubny właśnie dziś uświadomilam soebie ze zostało jeszcze tylko 43 dni a my nie mamy jeszcze wszystkiego załatwionego;(

Co do mojego maleństwa nie daje o sobie znać:( jak to wygladalo u ws kiedy zaczełyście odczowac jego ruchy? Powiem wam też że ostanio odczuwam jakies dziwne kłucia w dole brzucha przy zmianie pozycji i jak ide szybszym tępem czy wam też coś takiego dokuczało. Moj ginekolog stwierdził, że to normalne i niema sie co niepokoic jednak ja i tak martwie sie o mojego maluszka:(:-(

Przyszlirodzice nie martw się tymi kłuciami przy zmianie pozycji ja tez tak mam a z dzidziolkiem jest wszystko dobrze:-). Ruchy na pewno poczujesz i będziesz wiedziała że to właśnie dzidzia się rusza.:tak: Najczęściej zaczyna się ruszac wieczorami po jedzonku jak już się leży w łóżeczku i rano po śniadanku. Mniej się tylko stresuj przed przygotowaniami do ślub bo taki stres jest najgorszy…
Pozdrawiam Ania

Dzień dobry,

Dzisiaj wreszcie jestem wyspana. Maści, krople udrożniły nos i spałam jak zabita. Nawet łazienka dopiero po piątej zaliczona. Zjadłam śniadanko i od razu gdzie wchodzę? Chyba na dobre się uzależniłam, bo czasem pierwsza myśl po przebudzeniu: włączyć komputer.
Tylko głowa mnie boli i boli.

Sana- jeszcze nie jestem spuchnięta, ale powoli serduszko mnie zaczyna podduszać i łapię zadyszkę. Też biorę ten duphaston 3Xdziennie-najpierw i 2Xteraz. Oprócz tego no-spę i aspargin. Duphaston już i tak pewnie powoli będziemy odstawiać, bo tylko do 18-20 tyg. branie go ma sens. Miałam, podobnie jak Ty, trochę krwawień, plamień, ale na szczęście uspokoiły się i mam nadzieję, że z moim dzidziem jest już dobrze. Ja jednak prawie cały czas leżę.

agawa1- pomysł nowego wątku podoba mi się. Pierwszy przepis w końcu już mamy.

dawna cloe- ja przy mojej diecie, to dziwię się, że tylko 4 kg utyłam. Leżę, mało się ruszam, a opycham się pizzą, makaronami, pierogami, słodyczami i innym niezdrowym żarciem. Mam potem wrzuty, ale coś mi nie wychodzi zdrowe odżywianie.
A co do spodni, to mogę sobie wyobrazić, jak ciężko Ci dobre na długość kupić, skoro większość już na mnie ma za krótkie nogawki.

przyszli rodzice- Dzidzia jest jeszcze za mała i dlatego jej jeszcze nie poczujesz. Widzę, że mamy pdobny wiek ciąży, a ja mojej Kruśki też jeszcze nie potrafię poczuć. Dziewczyny pocieszały mnie jednak, że to moje pierwsze dziecko i nawet po 20 tygodniu mogę odczuć Jego ruchy. Mamy więc jeszcze sporo czasu, aby się tym szczęściem cieszyć.

Pozdrawiam wszystkie Mamcie cieplutko.

Hej
U mnie też te kłucia się pojawiają - jak małej/małemu się pozycja nie podoba, tzn spanie na prawym boku odpada:-)

A ja miałam tydzień płaczu - co jakiś czas nie wiedzieć czemu chciało mi się płakać :-D

Ika_s - suuper że masz przespaną noc :-) która maść najbardziej pomogła??
A z tą dietą - to ja nie mam jak źle się odżywiać - jadam obiadki na mieście - a mamy tu taką knajpę z domowym jedzonkiem - po prostu pychotka :-) I na przerwie sobie obiadki konsumuje:-) zamiast drożdżówki wolę jogurt albo maślankę mmmmmmmm :-) najlepsze że odrzuca mnie od tego niezdrowego żarcia - ale już bym pizze zjadła

przyszlirodzice - spokojnie - jak podejdziesz na spokojnie do tego co masz załatwić to się uda :-) ja, razem z M w 3 miesiące zoorganizowaliśmy ślub:-D ale mieliśmy prosto - bo robiliśmy tylko obiad :-)

Kropecka - kumpela sobie takie fajne króciutkie akryle założyła - i mówi że w sumie zapomniała o ich obgryzaniu - bo były taaaaakie śliczne :-)

dawna cloe - to super że w końcu nie zważając na strajk cię przyjęli - mam nadzieje że ta sytuacja się jakoś unormuje do lutego i nie będą szaleć :-)

sana - mój się jeszcze dopina - ale to letni - na razie boję się sprawdzać kurtkę czy też płaszczyk zimowy - ale znalazłam swetry szerokie u siebie w szafie :-D więc będę po 5 sweterków nosić:-D

Pozdrawiam Myyyszaaa

Hej dziewczyny :-)Ja dziś byłam na morfologii wyniki do odebrania w poniedziałek ale zakładam że wszystko dobrze.
Myszaa ja też się cieszę że w końcu przyjęli ale jak w przyszłym miesiącu będzie taki sam problem to idę prywatnie i żaden przystojny lekarz nie zmieni mojej decyzji;-)
ika s no właśnie mamnieprawdopodobnie długie nogi i choć jest to atut dzięki któremu mój M zwrócił na mnie uwagę:-p:cool2: to jeśli chodzi o spdnie to zmora. :sorry:Z dzinsami raczej nie mam problemu i tak najczęściej w Big Starze kupuje a tam sdługie nogawki mają ale jeśli chodzi o materiałowe to wyglądam jakby mi woda w piwnicy stała:dry:
Przyszlirodzice stawiam ze pierwsze ruchy poczujesz ok 20 tyg ja dopiero wtedy poczułam Julkę a pobolewaniem podbrzusza sie nie przejmuj Wiązadła sie naciągają a skoro nie towarzysza temu krwawienia ani nie zaczęlo robić sie rozwarcie to nie ma sie czym przejmowac:tak:
Jak tam wasz ślub, bierzecie kościelny?Suknia juz jest czy czekasz na ostatnia chwilę? Wkońcu z bruchem to nigdy nic nie wiadomo:tak:;-)

Mam do was pytanie ; Kiedy kolejne USG? Pierwsze miałam ok 13 tyg Gdy byłam w ciąży z Julką to drugie robiłam ok 22,23 tyg teraz też tak jest? D...pa blada ze mnie że wczoraj się nie zapytałam:sorry::zawstydzona/y::dry:

Tak ma być kościelny znaczy sie konkordatowy juz polowa spraw załatwiona i na załatwienie wszystkiego mieliśmy łącznie 4 miesiące. Ślub miał być dopiero za rok na ale cóż przyśpieszony termin:P. Suknia juz załatwiona i wybrana:) ale jeszcze przed nami jakis smieszne kursy przedmałżeńskie:(, których nire było przez całe wakacje i dopiero teraz bedziemy mogli to załatwić. Jeszcze nawet nie mamay obraczek zamówionych:( wizyty u fryjera wiązanki jeju ile tego załatwiania. Mam tylko nadzieje że ten mój stresior nie zaszkodzi dzidzi. A 20 tydzień ciąży wypada coś koło terminu naszego ślubu:) ale swietnie by było poczuć jego pierwsze ruchy stojąć przed ołtarzem:):laugh2:

reklama
Hej
przyszlirodzice - u mnie wiązankę załatwiliśmy na dzień przed ślubem -
taka śliczna i nie praktyczna bo z fiołków :-D
Kursy skończyliśmy na 20 dni przed ślubem :-D
Obrączki na 10 dni :-D a że był to okres przed sylwestrem - miałam gorzej z fryzjerem :-D ale też się udało - nawet próbną zrobiłam :-D

Spokojnie byle spisać co potrzeba i się nie załamywać :-)

U nas ledwo co by do ślubu nie doszło - bo się kolędy zaczęły i nie mieliśmy gdzie iść do spowiedzi - ale M poszedł do księdza i poprosił czy po mszy może odbyć się spowiedź :-D I wzieliśmy ślub 30 grudnia :-)

Pozdrawiam Myyyszaaa

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry