reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

anna_ajra, Ika_s - Tak, to nasze pierwsze Maleństwo i pierwsza ciąża. Wcześniej mnie lekarka uprzedzała, że będę mieć problemy z zajściem w ciążę. Udało się bez problemów, choć trochę niespodziewanie, bo około 35. dnia cyklu! Konsultowałam to z moją nową gin (w ciąży zmieniłam lekarza z prywatnego na państwowego - i jestem bardzo zadowolona!) i ona twierdzi że faktycznie mogłam mieć problemy, a skoro nie miałam, to może być nienajlepiej z utrzymaniem. Stąd ten duphaston. Lekarka wie też, że ciągle pracuję, a pracę mam trochę stresującą. Dostałam do pomocy asystentkę w pracy i dzięki temu wcześniej wychodzę do domu ale odpowiedzialność pozostaje na mnie. Póki co nie mam przykazu siedzenia w domu. Został mi jeszcze ostatni, 5. rok studiów do zaliczenia no i ta praca prawie pełnoetatowa.... dodatkowo nie przysługuje mi nic bo pracuję na umowę o dzieło a gdybym chciała teraz zmienić, to ciężarnej nikt nie zatrudni... Czuję się (teraz) niby dobrze, popołudnia odpoczywam no i dlatego mam dylemat czy dążyć do tego żeby wszelkie zajęcia zostawić. Pod koniec miesiąca pogadam na wizycie kontrolnej z gin co robić ze studiami...

I byłam dziś zapisać się na egzamin na prawo jazdy, teoretyczny najpierw. Termin mam na 10. października :szok: W poniedziałek idę z podaniem o przełożenie terminu na wcześniejszy ze względu na Maleństwo. Któraś z Was tak próbowała??

Dawna Clo - Mnie też radzili połówkowe USG pomiędzy 20 a 22 tc, a że bonusowo poszliśmy w 16 tc, to definitywnie kolejne mamy w 22tc.

Do tych,co mają za krótkie spodnie :tak:- Nie wiem jakie z Was modelki, ale ja mam 171 cm + (jeszcze) ok 5-8 cm obcas i kupiłam 4 dni temu super spodenki ciążowe - eleganckie do pracy ale też niebiańsko wygodne (nie zdejmuję do leżenia) i długie! U mnie to bardzo ważne, bo mam wielkie stopy i muszę maksymalnie zakrywać buciki. Nawet odszukałam producenta: TOP ONE - Dziewiarstwo Maszynowe i Krawiectwo Lekkie, odzie� ci��owa, ubrania, konfekcja damska
I nie, nie mam % od sprzedaży :cool2: A w zał. obrazek (z komórki), żeby nie było że jestem gołosłowna!

reklama
sana - śliczne ubrania:tak: kobiety nawet nie wiedza ile jest sklepów z ubraniami ciążowymi;-) ale u mnie w Zielonej - jeden/dwa sklepy ;-) więc za dużego wyboru nie mam a lubię przymierzyć nim kupię :-) Uważaj na siebie i się nie przemęczaj;-)

Myyszaaa - Mam straszną frajdę w komponowaniu ubrań do pojawiającego się brzuszka :) Co i raz przychodzę do pracy to zbieram oklaski za dobór ciuszków - a nie kupuję ich prawie wcale, tylko składam z tego co mam plus 2 nowe tuniki i 2 pary spodni dla ciężarówek. Koleżanki co jakiś czas mi powtarzają, że kwitnę dzięki temu Maleństwu, co we mnie żyje i że tacy jak ja to powinni cały czas być w ciąży :)

A co do sklepów z ubraniami dla nas, to odwiedziłam w Warszawie raptem 3 i wszędzie było to samo lub prawie to samo... No i ceny mocno niewyprzedażowe :-( Pewnie w Zielonej macie dokładnie to samo co my w tej stolycy :-D!

Ho ho - i właśnie ósemka mi się zaczyna wyżynać :szok: Nienajlepszy moment, ale co zrobić - może przejdzie bezproblemowo?

Mam się nie przemęczać a jutro śmigamy na wesele mojego wuja. Szczęście, że blisko domku, najwyżej wpadniemy na obiad i posiedzimy chwilkę wśród reszty ze 100 gości...

sana z tego co się orientuję to tutaj większość lasek to powyżej 180 cm ma :) dlatego za krótkie spodnie mają

mi też lekarz (ten co wykonuje najlepsze USG dla mnie) powiedział że w 19-21 tygodniu powinnam przyjść na dokładne genetyczne USG. Pójdę bo po ostatnim USG jestem zniesmaczona

Ale się dziewczyny rozpisałyście!

U mnie ostatnio totalny brak czasu. M od poniedziałku znów w pracy, często od rana do póżnego wieczora więc całe dnie jestem sama z Piotrusiem. Do tego od wczoraj Piotrusia męczy straszny katarek, temperatury na razie nie ma ale profilaktycznie podaję mu lek przeciwzapalny i wapno. Mam nadzieję, że nie rozwinie się z tego jakieś choróbsko.
We wtorek byłam na wizycie u mojego gina, wszystko ok. Niestety usg dopiero w przyszłym miesiącu.

Widzę, że znów nas przybyło. Witajcie nowe lutowe mamusie!:-)

kropecka - jak Wiktorek? Obyło się bez antybiotyków?

Sana - trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo. Oszczędzaj się troszkę!

dawna cloe - drugie usg wykonuje się między 18-23 tyg, zależnie od lekarza. Ja mam mieć wykonane po skończeniu 22 tyg.

anna_ ajra - powodzenia na jutrzejszym egzaminie! Ciasteczko wygląda na pyszne. Kiedyś na pewno spróbuję zrobić. Na razie kawka poszła w odstawkę.

Pozdrawiam

a co do wesela to nie bedzie wesele tylko takie male przyjecie dla najblizszej rodziny i znajomych, na 30 osob. niestety rodzice nie dysponowali duzymi finansami, musielismy wiele rzeczy ograniczyc, bedzie bardzo skromnie.

Ja nie mam problemów z kupieniem odpowiednich spodni i tak zawsze muszę je podkładać lub skracać. Kiedyś miałam trochę kompleksów z powodu 160 cm wzrostu, teraz już mi to tak nie przeszkadza. Czasem właśnie jest mniej kłopotów z dobraniem ubrania.

a wiktor już OK. obylo się bez antybiotyków, jeszcze mu trochę z nosa cieknie ale jest już dużo lepiej. dostawał na kaszelem syrop homeopatyczny Stodal i nurofen jak mu gorączka skakała do góry i mu przeszło. cieszę się bo odkąd się urodził (oprócz początkowej infekcji) to wszystkie jego przeziębienia są łagodne i łatwe do wyleczenia.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry