reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
:-):-):-)witam z rana . dalej 2 w1.

U mnie dzis chlodno,sypnelo troche sniegiem , ale ladnie sloneczko swieci.

myszaa, kropecka - ale sny. Mnie tez sie snilo ze urodzilam , ale dzidzie moglam w palcach trzymac taka malutka byla:-):tak::-)

ania 31 dlaczego babcia tylko jednego bierze? Maja ferie twoi chlopcy teraz? Moj dzis pierwszy raz do szkoly po feriach, od razu na 8 wiec trzeba bylo wstawac:wściekła/y::wściekła/y:

anna ajra sniadanie chyba mozesz zjesc ale nie wiem na pewno.Lewatywa - pewnie zrobia chyba ze sie nie zgodzisz.To po kroplowce pewnie w srode juz nastepny dzidzius bedzie:tak::tak::tak:w TAKIM RAZIE POWODZENIA I SZYBKIEGO PORODU ZYCZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pozdrawiam wszystkie mamy.

Dziewczyny ja sobie tłumaczę ten film o znieczuleniu tak, że oni po prostu muszą poinformowac pacjentkę o ewentualnych zagrożeniach, ale to są bardzo skrajne przypadki, które występują naprawdę bardzo rzadko: ryzyko że będzie się jeździc na wózku inwalidzkim, zwiększone prawdopodobieństwo krwotoku po porodzie, zwiększone prawdopodobieństwo o 45% użycia oksytocyny, większe prawdopodobieństwo zakończenia porodu cc, szczególnie u pierworódek, wydłużony poród i takie tam, zresztą nie myślę już o tym.

Mysza no to właśnie mały problem bo ja nie mam w ogóle pomysłu na prezent dla mojego M, a nie uśmiecha mi się latanie po sklepach w takim stanie:szok:.

Nie ma szans że wejdę w ciuchy z 6 miesiąca,mi dopiero wtedy brzuszek zaczął rosnąc!!! Ale szybko to nadrobił:-), my rodzicom powiedzieliśmy dopiero w 5 miesiącu że jestem w ciąży:-D i nikt sie nie domyślał!!! A tak w ogóle to dużo się chudnie w ciągu pierwszych 2 dni????

ja raczej w Walentynki będę miała co innego w głowie niż amory :)

MAGDALENA - ja zaraz po porodzie schudłam 6 kg, resztę zrzucałam przez kolejny rok i jak już zrzuciłam to zaraz zaszłam w drugą ciążę

Zgadzam się z kropecką:-D

Zostawiam M - kombinowanie co robić:-D

Ja po tym śnie nie czuje się za dobrze... ale to przez ciążę :-) jakieś przeziębienie mnie łapie :-( więc już jestem po soku cytrusowym... zaraz idę się wygrzać do łóżka i pospać :-)

Pozdrawiam :-)

Zakatarzona Mysza

:-D:-D:-Dwiem że moje pytanie może wydac się wam śmieszne:-D:-D:-D ale nie mam zielonego pojęcia jak dobrac rozmiar osłonek na cyce do karmienia:-D:-D:-D, czy powinny one byc wielkości sutka(dopasowane, obcisłe) czy odstawac od niego dużo. Bo mój M jak byliśmy na zakupach powiedział mi:-D:-D że ja mam duże sutki i żebym wzieła duży rozmiar a jak ja to przyłożyłam do piersi to..........normalnie P I N O K I O !!!

Hej
A ja nadal 2 w1 !!!
icon_biggrin.gif
Chociaz dziś termin porodu wg USG
icon_razz.gif
ale niech tak będzie do środy, nastawiłam sie na cc i wolałbym już,żeby mała nie robiła mamusi psikusa

Niestety nie wyspałam sie , bo o 4 pobudka do wc i tak już leżałam nie mogąc zasnąc. :baffled:
U mnie malowanie klatki schodowej, leżę i dyryguję :-)

Też zamierzam wrócic w ciuchach ciążowych...

reklama
Witam!
Ja znów długo nie mogłam zasnąć:-(i nawet zastanawiałam sie, czy nie pójść do drugiego pokoju i poczytać albo na BB zajrzeć, ale pomyslałam, że o 2 w nocy to pewnie nikogo tu nie ma. A w łazience to 5 razy byłam:no:Ale w końcu zasnęłam.
Myszaaa niezły sen:-) A co do smsa też nie wysyłałam, przykre, że ktoś ma takie pomysły... Co do Walentynek to faktycznie będą pewnie inne niż zwykle, może na porodówce?:-pKuruj się Myszko.
Agawa trzymam kciuki za wizytę!:tak:
Anna ajra podobno teraz już można odmówić zrobienia lewatywy, ale słyszałam, że zdarza się, że pomaga przy porodzie. Jakby na cesarkę się decydowali to gin mi mówił,że 6 godzin nie można jeść, ani pić. Ale u Ciebie chyba szybko się nie zdecydują na cesarkę, a jakby co każą odczekać te 6 godzin może?
Kwiatuszek do czerwca dużo czasu, zrzucisz!:tak:
Książeczkę tak jak Kropecka pisze już od dość dawna co miesiac trzeba podbijać. Też wcześniej sie tym za bardzo nie przejmowałam, dopiero w ciąży. Jak byłam w listopadzie w szpitalu był problem przy wypisie, gdy jedna dziewczyna nie miała podbitej, ale pozwolili jej lub komuś z rodziny dowieść następnego dnia.
Miłego słonecznego (u mnie dziś słońce!) dnia Wszystkim!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry