reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Hej

kaskax25 - a jak z tymi zabawkami?? wszystkie się dla młodego sprawdziły??

Ania_PR - spokojnie :-) Dasz rade i za parę chwil w domku będziesz:-)

Cloe - to nieźle...

Lolka - witam i mogę napisać Miki ma 6 ząbków:-) na górze 4 które za jednym zamachem poszły :-) (prawie bezproblemowo)

Ania_A - chwal się ile to twoje słońce waży :-)

(Co do cesarki to najlepiej się lekarza czasem spytać jak tam rana wygląda i czy ładnie się zagoiła) i zacząć starania :-)

moniamonis - cała noc :-D no ja też poproszę takiego bonusika :-)

A i wczoraj miałam dwójkę maluchów w domku Mikiego i Gabrysię :-D Miki był ciutkę zazdrosny o to że mama trzyma inne dziecko :-D Gabrysi brakowało mamy jedzenia ale daliśmy radę - i jak rodzice małej Gabrysi po nią przyszli to spała:-D

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
reklama
ja zaszłam w drugą ciążę jak Wiktor miał roczek. Uważam że różnica ok 2 latek jest fajną różnicą wieku między dziećmi. Może na początku łatwo nie było, ale teraz już robi się coraz lepiej.

Olek już od jakiś 2 miesięcy przesypia całe noce. Kładzie się spać 19-20 i śpi do 6:30.

I ma 6 ząbków jak widać na załączonym obrazku :)

A co do domu, to ja wiem czy aż tak szybko został wybudowany? 2,5 miesiąca to chyba standardowy czas. Ekipa zapewniała że wybudują w 1 miesiąc :sorry2: Teraz czeka nas wykończeniówka, a to też się będzie pewnie ciągnąć niemiłosiernie.

Cześć!!
Tak na szybko bo za chwilę mam lekcję. Domek - to raczej wykończeniówka i wprzenośni i dosłownie. :-) Moniamonisteż jeszcze nie wszędzie podłogi mamy ale zdąże. NA szczęście kuchnia juz się robi. :-) Witam wszystkie mamcie (nowe) i nie tylko. Co do listy to postaram się wszystkim mamciom na prv wysłać które adresy mam. Info że poszło zamieszczę na głównym. I jak dotrze mail to będzie wiadomo. Patrysia twoj jest na bank :-). Co jeszcze - chłopcy zdrowi a mnie wstyd. NIe zapomniałam o Was tylko każdą sobotę niedzielę spędzam na budowie więc zero czasu na cokolwiek. A w tygodniu już nie mam siły :-(. Całuski

hej hej hej
agawa1 - powodzenia na budowie
kropecka - no wykonczeniowka jest niestety najgorsza i najbardziej czasochlonna :dry:
margola19 - witaj jak bede miala czas to skusze sie na ankiete ;-)
cloe - pewnie jej przejdzie :tak: a Wy bedziecie sie bawic :-)
moniamonis - ale fajnie tez tak chce!!!!!!!!
przyszlirodzice - to moga byc zeby albo jakas grypa zoladkowa ale obserwuj ja i pisz :tak:
anna_ajra - wiesz co zauwazylam ze maly jak mnie widzi ze ide to placze ale jak sie zabawi to nie moze taki mami cycus :tak: ale pewnie dlatego ze caly dzien siedzimy razem... :-)
kaska - my to usypiamy go roznie bo jak ne ma m to ja go usypiam ale jak jest to on a w poludnie to zawsze ja bo on jest w pracy :tak:
ladna.ex.panna - wlasnie nie wiem juz zwariowalam ale na punkcie tego co tam bedziemy musieli tworzyc bo ja juz wykombinowalam co nie co ... (fioletowe sciany, czerwona rogowka i pufki ze dwie i do tego jakis jasno czerwony regal no i pierdolki pod kolory ) :-D

czekam na m bo potem mamy miec gosci :-D

margola wypełniłam ankiete! mam nadzieje, ze nie na marne;-) zagladaj do nas czasami!
przyszli rodzice no słyszałam ze maluszki roznie znosza zabkowanie, u Iguni nic sie nie działo całe szczescie, no oprócz nocnych przebudzen:-( ale to mam cały czas:baffled: oby to był jednorazowy wypadek:szok:
myszaa ale sie spisałas ciociu:-p to kiedy nastepne baby?:-)
agawa ja to w ogóle sie zastanawiam jak mozna pogodzic tyle "funkcji":-p ale jak widac na lutówkach same obrotne babeczki hehe
kaska u mnie Igunia spi własciwie tylko na dworze:tak: jak nie wyjdziesz z nią na spacer to koniec hehe:-p czasami wystarczy ją do wózka włozyc i juz spi na schodach wyjsciowych:tak: generalnie to ma drzemki dwa razy w ciagu dnia :happy:
no lece robic chinszczyzne, a potem na fitness
buziaki

Cześć dziewczyny.Dopiero do kompa usiadlam :baffled: Od rana co chwila coś.Teraz Niki ma drugą drzemkę to korzystam:-) ehhh z lekkim "rozmarzeniem" oglądam Twoją budowe kropecka:tak:, bo my poki co kupilismy działke, ale od czegos trzeba zacząc.Na wakacje jak polecimy to chcemy to dopiero ogrodzic i jakąs brame zrobić.A co dalej- pozyjemy zobaczymy;-) Grunt mamy w kazdym razie:-D Nie wiem gdzie moza obejrzec budowe agawy:zawstydzona/y: a moze nie mozna.
Co do przebudzeń czy tez przespanych nocy to u nas jest róznie.Jest nocka,ze Niki spi pięknie i muszę ją sama wybudzić rano, zebyśmy wyszly a czasem jest z kolei nocka,ze budzi sie około3-4 wypije butle i na szczęscie zasypia ponownie.Ale nie ma nocek takich , ze się wybudza i gotowa do zabawy;-) Czuję się wyspana a moze raczej przyzwyczaiłam się jakoś do takich przebudzeń.Jednak kieeeeedyś sobie to i tak odbijemy kobietki;-)
Wyzynanie sie ząbków u Niki też nie było jakimś wielkim problemem.Dostała je niedawno w sumie dwie dolne jedynki jednoczesnie teraz widze juz dwie gorne na wybiciu sie lada dzien.Owszem byla marudna i sama nie wiedziała czego chce,ale jakoś przeszło.Codzien jak tylko zobaczyłam te napuchnięte dziąsła to sprawdzałam łyżeczką czy juz je słychać:-D
Co do usypiania to usypiam ją ja:dry: Pewnei to tez dlatego ,ze jestesmy razem caaaały dzien a i wieczorem zasnie u mnie szybciej;-)
Miłego popoludnia kobietki

Cześć dziewczyny!:-D
Co za dzień... Zadzwoniłam rano do przechodni zarejestrować Michasia do "dzieci zdrowych". No i co usłyszałam... że pani doktor we wtorki nie mierzy i nie waży dzieci!:szok: Nie robi bilansu.:dry: Co za szok!:wściekła/y: Aż mnie zatkało...
Po 11 dzwoni do mnie niania, że Michaś wymiotował!:szok: Więc znowu dzwonię do przechodni i dowiaduję się, że nie ma już miejsc u "dzieci zdrowych"! Rrr...!:angry: Co za paranoja! Normalnie komplety brak kompetencji w rejestracji!!! :wściekła/y:
Ostatecznie zapisałam Michasia do dzieci chorych.:dry:
Lekarka zbadała Michałka dokładnie i stwierdziła, że takie sporadyczne wymioty mogą się zdarzać. Przyczyny zazwyczaj należy szukać w ząbkowaniu. Powiedziała, że Michaś rozwija się prawidło, jest zdrowym i ładnym dzieckiem i żebym się nie martwiła.
Rzeczywiście malutki jest radosny, rześki i wcale nie wygląda na na chorego.
Przepisała mi na wszelki wypadek kropelki Biogaja i zleciła badania moczu.

Aha... Michaś waży 9,600:-D

Pozdrawiam
!

reklama
Dziewczyny, dzięki za podpowiedź!:zawstydzona/y: rzeczywiście fajny ten suwaczek, ja też chcę taki.....:tak: a z wapnem poczekam jeszcze.

Moniamonis, kropecka WAW! ale Wam zazdroszcze:tak: nasz Lewek budzi mnie minimum 2-3 razy, max 5,6!!! Karmię go w nocy piersią, a przed snem dostaje 250 Bebiko, jak to robicie????!!!!!!!!!!!!!!!!

margola19 Witaj! ja tez jestem tutaj od paru dni i jest fajnie:-) (wypełniłam Twoją ankietę, a o czym piszesz w swojej magisterce?)

kropecka ja mam z moimi siostrami 6 i 9 lat różnicy, też nie powiem, że jest źle, ale wiadomo różnie było:rofl2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry