reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

MOMPwiesz co nasza DOminisia jest taka Zosia samosia wszystko chce sama i mysle ze chodzenie samo przyjdzie narazie raczkuje jak szalona i chodzi kolo mebli! Nic na siłę nic na siłę!

reklama
:-):-):-)

momp -ja podaję cebion multi po 5 kropel , i d 3.A pediatra do którego chodzisz nic ci nie mówił na ten temat????A co do chodzenia to będzie w swoim czasie ,Dzieci w różnym wieku zaczynaja chodzić, nie ma co na siłę.
Oskar pierwsze kroczki zaliczył jak miał 10 miesięcy, a chodzi dopiero teraz samodzielnie ale też nie cały czas.
pozdrawiam

ulenka Przemek jest 1982 a ja 1985 młodzieniaszki jesteśmy jeszcze jak na dwójke dzieci :-pno ale widać że dla chcącego nic trudnego hihihi
momp Madi dostaje wit d3 chciałam dać tez cebion multi tak jak przy starszym ale pediatra poradził czekać do roczku i teraz dostaje 1kr d3 i 3kr cebiona multi a w okresie przeziebieniowym jeszcze duzy zwykły cebion, starszemu tez go daje bo to witC
baniorka Amadeuszek pierwsze samodzielne kroczki zrobił majac ledwie 10 miesiecy, raczkować zaczął majac 11 ale już wtedy chodził superancko, a teraz ma rok i tydzień i biega jak sprinter dosłownie biega!!!

mój Maciek dużo mi od zawsze przy dzieciach pomagał. Zawsze wstawał do dzieci w nocy, rano przed pracą przewija ich, ubiera, karmi i zanosi do mojej mamy. Jak wraca z pracy kąpie ich, robi im kolacje. Usypiać nie musi bo sami się usypiają :) W co drugi weekend sam zostaje z dzieciakami całe dnie bo ja idę do szkoły. 2 razy w tygodniu zostaje jak idę na aerobik. Generalnie jest OK, szkoda tylko że tak dużo go w d omu nie ma. Rocznik 1983 - tak jak i ja :)

A co do chodzenia to Olek śmiga na nóżkach odkąd skończył 8,5 miesiąca więc już nie pamiętam jak to było jak nie chodził :)

moja mala 25 kończy roczek wiec jeszcze troche czasu ale nasz brzdąc jest bardzo samodzielnyi pewnie chce sie sama nauczyc chodzic

Hej!

My wczoraj zaliczyliśmy bilans roczny Jasia, czteroletni Piotrusia, szczepienie Jasia i pobieranie krwi Piotrusiowi...trochę tego było ale przynajmniej wszystko za jednym podejściem:tak:

Co do pomocy M to nie mogę narzekać. Rano gdy Piotruś idzie do przedszkola budzi go, przygotowuje jedzonko, pomaga się ubrać i prowadzi do przedszkola. Dzieki temu nie muszę z Jasiem wstawać tak wcześnie:tak: Od początku kąpie obu łobuziaków, często zabiera ich na spacery bym mogła mieć choć chwilę dla siebie. Więc jest ok:-)

U nas podaję tylko Cebion multi, który w składzie też ma wit D:tak:.
Jeśli chodzi o chodzenie to tak jak już wspominałam Jasiek biega, często jeszcze klapnie na tyłek ale zaraz wstaje i zasuwa dalej. Są dzieci, które zaczynają chodzić dopiero koło 18 miesiąca także dziewczyny nic na siłę, maluszek zacznie chodzić sam wtedy gdy będzie na to gotowy:tak:

Zytka- gratuluję nowego maluszka w rodzince, Marysia będzie miała kumpla do zabawy:-D
Kluska- co u WAS?!!!

Pozdrawiam wszystkie mamy

Baniorka daj suwaczek :tak:Będziesz bardziej "czytelna":tak:
Oliwka też nie chce sama chodzic tyle ze mnie to nie martwi poki co Wierz mi dziecko jest znacznie łatwiej kontrolować gdy czworakuje Jako "Dwunożne" staje się nieobliczalne;-)
Dziewczyny młode jesteście Ja jestem rocznik '78 jednym słowem na tym forum sięgam górnej półki:-D

reklama
Syneczki ja miałam 23 lata i trojkę dzieci ;) to sie nazywa speed :-D ja rocznik 73 a mój K 71 - jakiś wybrakowany widać porównując do waszych młodszych "modeli" na cóz, ja pewnie tez bym mogła w sobie zmienić to i owo co by sie ulepszyć ;-)
co do witamin to ja teraz Juwit czyli wit C w dawce 8 kr + 1 D3, jak się jakiś katar pojawia to zwiększam C do 20 kropli dzienni (2*10 tak zalecił mi pediatra)
z chodzeniem jesteśmy dużo w tyle ze względu na chore bioderko Gabi ale dzielnie nadrabia córeczka zaległości, juz sama umie stać bez podtrzymywania ale nogami jeszcze nie chce przebierać, nawet kiedy ją podtrzymujemy, zdecydowanie woli sie przemieszczać na czworakach, ale z tego co mówią statystyki dzieci zaczynają chodzić w różnym wieku , do półtora roczku nawet można czekać, pewnie że każda mama chce żeby jej dziecko chodziło szybciutko ale nic na silę, a zresztą jak dziewczyny piszą - taki mobilny roczniak bywa nieobliczalny :-D:-D:-D
Margarita pączuszki apetyczne mniam mniam!!!!
Kaska hop hop!!!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry