reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

reklama
Choco super, że maluszek ślicznie rośnie! Gratuluje kochana :-) Z tymi usg genetycznymi, to kurcze....jak świat światem stoi są dwa i tyle. Koleś ewidentnie wymyśla. Bez sensu....:nerd:

Ja sobie wykupiłam za 700 zł pakiet w lux med i.u mnie w mieście przyjeżdża lekarka z krk i na lux med do niej chodzę. dużo badań mam w pakiecie a każda wizytę i każde usg mam za 15 zł wiec wizyta prywatnie z usg mnie kosztuje 30 zł i tak mogę chodzić sobie co dwa tygodnie ale jak słucham jak koleżanka chodzi prywatnie i za wizytę 150 a z usg 250 płaci to ręce mi opadają ... no bez jaj za 10 min pracy? lekka przesada ..

Kropek umnie wizyta + usg kosztuje 150 zł a jak jesteś w ciąży to 120 zł w poprzedniej ciąży lekarz szedł mi na rękę i czasami nie liczył usg wiec 90 zł wizyta :-)

To i tak.. wiedzial ze dłuższa znajomość was czeka to wolał małymi łyżkami ;) ale wiem ze niestety mali takich reszta skrupułów niestey nie ma ..

A co do szokujących kwot to ostatnio poszłam zrobić badania zlecone przez moją gin. i jak usłyszałam 280 zł( przy połowie darmowych badań bo na lux med ) to myślałam że zejde z tego świata ..

Moje badania
1.mocz
2.morfologia
3.glukoza
4.tsh
5.anty tpo
6.300 HBs antygen
7.anty HCV
8.HIV Ag/Ab (combo)
9.Toxo IgG
10.toxo IgM
11.różyczka IgG
12.CMV IgG
13. CMV IgM
I jutro idę robić przy okazji siora sobie bete czasnie bo 13 miała mieć okres :-)

reklama
Ja jestem zdania kochane, że obowiązkowe badania powinny należeć się kobiecie ciężarnej za darmo i koniec. Dajcie spokój....przecież to się w głowie nie mieści. Składki zdrowotne, jakieś pakiety, więc tak czy siak wszystko płatne. Straszne to jest:baffled:

Do góry