reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutówki na zakupach

Madai- nieeeeee tylko nie tetrowe, w życiu bym się na to nie pisała. Mój robił na początku 10kup dziennie, chyba bym oszalała jakbym miała to prać. A wiesz, kiedyś nie było takich super pieluszek jednorazowych jak są teraz więc pewnie dlatego mama z ciotkami na tetrę Cię namawiają. Kiedyś te pieluchy to była sama folia. A teraz są super- przepuszczają powietrze, mięciutkie itd.
dagrab- uważaj na kosmetki Johnsona bo mega uczulają.

reklama
Daissy dziękuję za info:)
jak następnym razem usłyszę od mamy o tetrowych to postaram się jej tez wyjaśnić:) czyli papmpersy od początku jak prześledziłam po Waszych zakupach:)

Myślałam żeby kupić na początek oliwki i płyny z Johnsona dla Maleństwa, kiedyś oglądałam oliwkę do kąpieli z La rosche droga bo droga chyba z 60zł, ale podobno już nie trzeba smarować niczym Baby tylko do kąpieli dodać tą oliwkę. ale muszę więcej poczytać.

Powiedzcie mi jak Wy chcecie potem Maleństwo do domu przywieźć: tj. fotelik? bo ja chyba będę kupować wózek z gondolą a znalazłam taką, ze można ją zapiąć pasami w samochodzie, wieć przynajmniej Maleństwo do rożka albo w kombinezonik, do gondoli i do autka i do domku:)

Dagrab też słyszałam że Johnson najczęściej uczula maluchy

Madai noo moja babcia też namawia mnie na tetrowe:confused2: chyba bym musiała zgłupieć, podziwiam mamy które się decydują na wielorazowe pieluszki, 5x więcej z tym roboty, i pranie tych smrodków.....ooo nie

dziewczyny ktory materacyk do lozeczka lepszy?? gryka-pianka-kokos czy kokos-pianka-kokos???
ten drugi w zestawie z lozeczkiem 22 zl drozszy ale czy lepszy?? nie wiem, opinie na forach sa rozne raczej

Madai od wielu mam słyszałam że Huggisy się u nich zupełnie nie sprawdziły, że przeciekają i w efekcie dziecko bywa zafajdane po pachy. No ale w sumie każdy powinien sam przetestować co mu pasuje a co nie. Co do przewożenia dziecka w samochodzie bez fotelika to w szkole rodzenia skutecznie nam wbijają, że to największa nieodpowiedzialność jaką możemy się wykazać. Wydaje mi się że w razie kolizji z takiej gondoli przypiętej pasami maluch wyleci z prędkością błyskawicy bo przecież nic go w środku nie zabezpiecza. Dlatego radzę chociaż pożyczyć od kogoś fotelik na chwilę na samo przewiezienie dziecka ze szpitala do domu.

Patrzę brafitting wdarł się "na salony" :-) Dobrze, dobrze bo już się bałam, że tylko ja tutaj mam biuściaste fanaberie. Takie szmatko-namioty kupię co najwyżej do spania żeby było "komu" trzymać wkładki laktacyjne w miejscu, a na dzień zdecydowanie coś porządnego.

a ja mam pytanko do doświadczonych mamuś:)
czym się różnią smoczki uspokajacze silikonowe od lateksowych i które lepsze, jeśli się da to określić:)

Poroniona czyli fotelik + kombinezon i kocyk do przykrycia.. no to chyba trzeba się będzie zaopatrzyć w ten fotelik.

Kurczę.. wiem, ze to nie w tym wątku, ale wiecie co się dowiedziałam.., że ZUS ma 30 dni na wypłatę świadczenia (chorobowe, wynagrodzenie jeśli sie jest dłużej na L4) czyli jak dotrą dokumenty z L4,itp. to w przeciagu 30 dni kaska na koncie. masakra, czyli świeta pod znakiem zapytania - tj. kaski mniej.

SUZI podobno silikonowe sa trwalsze a lateksowe dzieci bardziej toleruja niewiem jaka jest prawda bo moje smoczków nieużywały.Są też różne kształty bo nie każdy dziecku odpowiada.
MADAI ja zamierzam przywieżć maleństwo w kombinezonie i foteliku.Ja też czekam na zasiłek na L4 jestem od 20 września za 33 dni wypłacił mi pracodawca a teraz czekam.

Ostatnia edycja:
reklama
Anek dzięki za info:)

co do ZUSu to ja nie wiem jak to jest, ale ja w zasadzie od początku ciąży jestem na zwolnieniu i pensję przelewa mi cały czas pracodawca a nie ZUS.. nie wiem jak to jest:(

Do góry