reklama

Luty 2012

u nas takie drzenie raczek i brodki tez sie zdarzalo, ale tylko przez pierwsze tygodnie, teraz od dluzszego czasu nie widzialam tego... pamietam ze dostalam taka kartke jak wychodzilam ze szpitala o tym czego dziecko nie powinno robic jak ukonczy pierwszy miesiac i wlasnie w jednym punkcie bylo wymienione drzenie brody i konczyn, dlatego ja bym poszla cos takiego z lekarzem skonsultowac

ArliJ - ja na samo haslo porazenie mozgowe dostaje ciarek bo u meza niestety w rodzinie sie zdarzylo :/ a miałyście robione USG przezciemiączkowe? to badanie pozwala wykryc porazenie mowzgowe z duzym prawdopodobienstwem, u nas robią to wszystkim dzieciom w szpitalu, na szczescie wynik byl prawidlowy

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Munie- a ja po urodzeniu pytałam lekarza o zrobienie usg głowy i brzucha to mi powiedział że moje dziecko tego nie potrzebuje... a u Was robią każdemu, i tak powinno być. W końcu poszłam zrobić prywatnie i mogę spać spokojnie.

Czesc Dziewuszki!
Tez wydrukowalam te wzorki (dzieki betibeti)i moj syn patrzal na nie cale 15 minut po czym usnal. Chyba to przez ta pogode bo juz u nas nie ma upalow, teraz ciagle leje.
Misiek to bedzie taki mamisynek; pewnie moze tatus go wziasc na dwor nawet na 3-4h, wczoraj tez bylismy w 3 sklepach na spokojnie (w koncu mam fotel bujany bo myslalam, ze mi rece i plecy odpadna) ale pozniej musi sie do matki przytulic i juz.
Moge go tylko trzymac ale musi sie do cycka przytulic.
A dzisiaj zrobil nam prezent jak zasnal o 22 tak spal do 6. Ja wyspana, odlozylam go do lozeczka i sie wyseksilam za caly miesiac chyba.:-)
Teraz leze sobie w lozku i jem sniadanko, starszaki juz zjedli i graja, M spi i Misio tez.
Perfekt rozpoczecie niedzieli.

dziewczyny u nas kryzys laktacyjny wydawal sie opanowany wczoraj a dzisiaj od poludnia cysie prawie puste :(
wczoraj twardejak kamienie, dzisiaj znowu ledwo co w nich jest :( czy to normalne zeby znowu byl kryzys z dnia na dzien? i znowu wpadlam w karmienie na okraglo...mala wrzeszczy ze zlosci a wczoraj jak aniolek byla :( cholera!!!
Larce tez czasami drrzala nozka, wystraszylam sie teraz! dobrze ze zaraz mamy szczepienia to spytam o to koniecznie.Jutro mamy usg bioderek, mam nadzieje ze nie wymecza mi corki,wiecie ile to moze trwac i czy jet jakies dyskomfortowe?

Ostatnia edycja:
chouette - moze laktacja Ci sie stabilizuje - u mnie od jakiegos czasu tez piersi sa juz miekkie, a wczesniej od poczatku karmienia mialam czesto skamieniale - pare dni temu wydawalo mi sie ze piersi sa jak flaki i nic w nich nie ma - dziecko sie szarpalo i plakalo - a pozniej zauwazylam ze dziecie pije wiecej i przeszlam na karmienie z dwoch piersi - czytalam na forum gazety o karmieniu piersia ze po ustabilizowaniu laktacji piersi sa wlasnie miekkie i nie znaczy to ze nie ma w nich mleka.

u nas badanie bioderek trwalo max 10 min, w tym przylozenie usg i zrobienie zdjecia to chwilka, potem lekarz oglada zdjecie bioderka ma monitorku, sprawdza ruchliwosc stawow - dla dziecka badanie bezbolesne :)

Munie mam prośbę gorącą :tak: bardzo proszę napisz więcej o rzeczach, których dziecko nie powinni robić. Ja niestety żadnego info ze szpitala nie dostałam :no: nie wiem na co zwracać uwagę :(

daissy a z jakiego powodu powinno się zrobi usg główki i brzuszka????

kurcze, ja nic nie wiem :-(:-(:-(

czy jak dziecko śpi z otwarta buzią to mam się czym martwić? Kacper czasami tak śpi.

witamm sie po weekandzie :-D dzisiaj mielismy ciezki poranek, mala plakala okropnie przez godzine,nic ja nie uspokajalo.Dopiero polozenie na brzuszku podzialalo,ale dopiero po ok 20 min i niestety na okolo 20 min.Pozniej spacer z Tata w wozku i mala padla,,,, ufff.
Ale to byl problem brzuszkowy, bo jak juz o 16 zrobila kupke to byl spokoj.
Arlij- mojej tez brudka drzala przy rozbieraniu,a mam cieplo w domu.Jak moja mama to zobaczyla to odrazu ja przykryla pieluszka tetrowa i zadzialalo, bo jak powiedziala niemowle nie lubi byc gole tak nagle bo sie boi.Ale taj jak Dee serce mi zamarlo.
Plan na weekand wykonalam w 100% czyli depilatora uzylam i nozki jak pupcia niemowlecia:-Dpozostaly tylko okna do umycia.M chyba czeka z utesknieniem na jutrzejsza moja wizyte u gin,bo juz dzisiaj jak baba wziela Tynke na dwor to juz proponowal przytulanie.:tak:Wiec może mi sie zacznie wtorek jak Isi niedziela:-D
Od jutra bede miala dwa szczescia obok siebie,moja Tynke i chrzesnice-malego slodziaka.
Geniusia- moja bardzo czesto spi z otwarta buzka.Moze maja taki urok??jej tatus tez tak spi.
Cho- 3maj sie, wytzrymasz,ale pamietaj "tylko spokoj moze Cie uratowac".:-p
Mitra- Tito slodziak, ja dopiero ucze sie takiego rozmawiania z moja mala.Ale mojemu m swietnie to wychodzi,jestem z niego dumna.
Moja za to piekna minke robi jak przyblizamy do niej twarz mowiac "chyba idzie buziak"otwiera buzke i sie cieszy.
Błogą minke robi również przy smarowaniu buźki kremikiem przed wyjściem na dwór.
Ech te wszystkie nasze dzieciaczki są cudowne.Do schrupania.

Arlij- Twoja córcia jest z 25października? bo patrzę na suwaczek że ma 3latka i 5 miesięcy a mój synek ma dzisiaj rok i 5miesięcy.

geniusia- ja robiłam po miałam trochę przejść z Małym po porodzie i chciałam być pewna że z córką wszystko jest ok.

reklama
ArliJ a ile wazy Twoje dziecko?? mój jak był chudszy, drżał, teraz ustąpiło, myślę że powinnaś zrobić usg przezciemiączkowe dla pewności

uważam, ze standardem w PL powinno być badanie usg przezciemiączkowe i nie tylko w szpitalu (tak jak u Munie) tylko do 6 tygodni po wyjściu, wtedy, kiedy to mózg się powiększy, nie rozumiem, dlaczego dzieci zdrowe i donoszone tego nie maja... :/
u nas była mała chwila oddechu pomiędzy wizytami u specjaliśtów, a w tym tygodniu rehabilitacja i okulista (być może ostatnia wizyta), w przyszłym kolejne szczepienie (pneumokoki), ortopeda i kardiolog i już się boję

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry