dobrywieczór przepraszam ze nie bede imiennie kazdej odpisywać, bo coś słabo się czuje, wykonczyly mnie wczorajsze upały i spałam cały dzień, dzis w nocy była burza i nie dospałam, ech...
lady wg mnie słuchaj lekarza, zastrzyki ci pewnie odstawi ale jeszcze pewnie nie, jak widzę masz za sobą straty, z pewnoscią lekarz wie, ile jeszcze musisz je brać
ja biore acard i duphaston, mimo ze nie mam zadnych klopotow z ta ciaza to tak w razie co ze wzgledu na aniołka ... ja wierzę ze oni wiedzą co robią..
dziewczyny... co do usg genetycznego, ale z testem pappa to jest niby wskazanie po 35 r.z. ale jak rozmawiam z kolezankami(i nawet z moim lekarzem), to kazda go robi, wiadomo, koszt duzy, ale czasem warto się upewnic jak to jest z dzieckiem. usg daje 85% pewnosci , z testem wzrasta do > 95%. warto wiedziec wczesniej, jeśli coś z dzieciaczkiem jest nie tak (mam nadzieje, ze zadna z nas nie bedzie musiala przez to przechodzić) mozna, wdrozyc leczenie dziecka jeszcze w zyciu plodowym, albo przygotować sie na taka okoliczność
badanie jest nieskomplikowane... usg i tego samego dnia, albo max na drugi dzien pobranie krwi. wynik usg mamy od razu a testu za ok 10 dni. okresla on prawdopodobienstwo wystepowania choroby genetycznej u dziecka
odezwę sie na dluzej w niedziele :* pozdrawiam wszystkie