reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

reklama
za chwilkę lecę jeszcze na usg do szpitala i mam nadzieję, że będzie taka miła pani tam:) wtedy dopytam o co chodzi z tym żelazem. nie zdążę chyba jednak Wam dzisiaj napisać bo do pracy od razu muszę iść. Dam znac możliwie jak najszybciej.

pozdrawiam

czesc dziewczyny :-) dawno mnie nie bylo :-p teraz jestem juz na L4 wiec bede miala wiecej czasu :tak:
Ja prenatalne mialam tydzien temu w piatek :-) na szczescie wszystko jest ok, badania tez wychodza mi w normie i mam nadzieje, ze bedzie tak do konca ciazy :-) dzidziol rosnie, a nas coraz bardziej zzera ciekawosc co sie kryje miedzy jego nozkami :-D ktoras z ciezaroweczek moze juz zna plec? :-) za tydzien w piatek bede miala prawdopodobnie kolejne usg, ale moj lekarz pewnie, nawet jak tam cos zobaczy bedzie wolal poczekac jeszcze ;-) takze dowiemy sie dopiero ok polowy wrzesnia :tak:

Ja też w po przedniej ciąży brałam żelazo i Kuba ma piękne białe ząbki bez próchnicy ;-) Więc dziewczyny jeśli macie anemie to spokojnie bierzcie !!! Nawet jeśli są takie przypadki, że potem dzieciaczki mają próchnice to lepsze chyba to - niż nie dotlenione dziecko! przynajmniej ja tak uważam.

No nudności przeszły za sprawą gorącej czekolady z mlekiem :laugh2:

Agulka - trzymam kciuki za USG ;-)

maron - super, że z badaniami i maluszkiem wszystko ok. Ja to ja się nie dowiem jaka płeć będzie - to dopiero na początku października będę wiedziała - jeśli będzie chciało się pokazać oczywiście ;-)

Ostatnia edycja:
zdążyłam jeszcze wrócić:) żelazo mam wziąśc w dawce 60 mg.... więc pewnie będę go brała bo cóż innego zrobić. po USG super dzidziuś rośnie dzisiaj zaczął mu się 14 tydzień. ja już nic nie rozumiem z tych wyliczeń.... ehhh

pozdrawiam wszystkie

beti - próbuj w mojej przychodni, dzwoń i pytaj - Babka Medica - cena 600,00 Test PAPPA (usg+badanie krwi+interpretacja wyniku), Warszawa - koło Arkadii. (taki cennik mają na stronie, ale trzeba dopytac jak jest aktualnie)

i w razie czego mama2006 wklejała linka do przychodni na Pradze, tam komplet badania - 550,00

Ostatnia edycja:
ufffffff

przyznam,że okropnie panikuję udało mi się zarejestrować do Olsztyna 17 sierpień, wchodzę w cały program badań ze względu na wiek(cokolwiek to znaczy), w wawie też ze skierowaniem na na 23 sierpień, ale już odmówiłam..niech ktoś inny skorzysta

geniusia: dziękuje kochana:)
i reszcie też...nie piszę często ale zaglądam do Was codziennie.

Dziankuje Waju(po mazursku)

mój dżem ananasowy odbił się echem. przed chwilą znów strasznie pokłóciłam się z M. nigdy się tak nie kłóciliśmy, a znajomi zastanawiali się czy chociaż raz kiedyś mieliśmy jakąś sprzeczkę. od pewnego czasu denerwuje mnie naprawdę wszystko, co robi, czy mówi. strasznie się przez to kłócimy i zawsze z mojej winy. nie wiem, czy mogę sobie to tłumaczyć hormonami i niedługo przejdzie, czy może gdzie indziej poszukać pomocy. proszę napiszcie, czy Wy też tak się wściekacie?? :-(

reklama
Beti a o jakie dokładnie badania Ci chodzi? Bo nie sprecyzowałaś. Jeśli prenatalne+pappa to może w Białymstoku? MASTERMED - Diagnostyka Prenatalna tu teoretycznie ze skierowaniem i w Twoim wieku powinno być za free, ale podobno ostatnio punkty na nfz im się skończyły i zaczęli pobierać opłaty mimo skierowań- usg prenatalne+pobranie krwi na papp-ę kosztuje 300 zł.

Dee_ pytałam o tego jasnobrązowego glutka i podkolorowany ślad na wkładce- lekarka powiedziała, że to może właśnie z nadwyrężenia i skoro kolor wydzieliny wrócił do normy to nie będzie tam w środku gmerać i szukać na siłę bo tylko może zaszkodzić. Mam nadzieję, że i w Twoim przypadku nie było to nic groźnego:tak:

Ostatnia edycja:
Do góry