reklama

Luty 2012

A tak w ogóle to:

Najpierw witam wszystkie nowe lutówki:)

Geniusia cieszę się, że już wszystko ok i oby tak zostało do końca!

Munie jak będzie trzeba to zrób porządną awanturę, i niech wkońcu wyczają co to za cholerstwo! Ileż można się leczyć!:angry:

Lady też miałam takie cuś, ale tylko jeden raz! I mam nadzieję, że więcej się nie powtórzy!

Edyta nie stresuj się, na pewno wszystko będzie ok! Trzymam kciuki! Daj znaka po wizycie!

A dlatego, że mam jakąś ciążową sklerozę, to nie pamiętam co i komu miałam jeszcze napisać!

reklama
pytanie do dziewczyn, które brały duphaston: czy bierzecie jeszcze?
Bo ja wczoraj na wizycie zapomniałam zapytać lekarza i dziś zadzwoniłam do położnej i ona się z nim skontaktowała i powiedział, że mam brać jeszcze do następnej wizyty (czyli ponad 3 tyg) a potem zobaczymy ;/ ja już nie chcę tego brać i zastanawiam się czy na własną rękę nie odstawić, bo lekarz zapisał mi to zapobiegawczo, tzn. na pierwszej mojej wizycie (4 tydz ciąży) - bez żadnych wyników badań i bez żadnych wskazań typu poronienie czy coś . Sam wtedy powiedział, że "na wszelki wypadek". Co myślicie?

pytanie do dziewczyn, które brały duphaston: czy bierzecie jeszcze?
Bo ja wczoraj na wizycie zapomniałam zapytać lekarza i dziś zadzwoniłam do położnej i ona się z nim skontaktowała i powiedział, że mam brać jeszcze do następnej wizyty (czyli ponad 3 tyg) a potem zobaczymy ;/ ja już nie chcę tego brać i zastanawiam się czy na własną rękę nie odstawić, bo lekarz zapisał mi to zapobiegawczo, tzn. na pierwszej mojej wizycie (4 tydz ciąży) - bez żadnych wyników badań i bez żadnych wskazań typu poronienie czy coś . Sam wtedy powiedział, że "na wszelki wypadek". Co myślicie?

ja od 5tc brałam 3x1, od 13 tc 2x1 i byłam w środę na wizycie i gin kazał mi odstawić. Zostało mi 14 tabletek i biorę sobie po 1x1. Stopniowo, żeby wyjść z tego. Szczerze wolałabym dmuchać na zimne i brać do 18-19tc- ze wzgledu na moje wcześniejsze poronienia. W tej ciąży ani razu nie plamiłam,ani nie brudziłam.

Czesc Dziewuszki!
geniusia to swietne wiadomosci, ciesze sie, ze krwiak zniknal!
Suzi86 my tez sie wybieramy na Airshow. Jak mi sie uda w sobote chate ogarnac, zrobic zakupy i milion innych rzeczy, ktore czekaja do weekendu to w niedziele pojedziemy.
Ja bez zmywraki to bym chyba zarosla naczyniami. Nieswiadomie kupilismy taka z opcja sterylizacji, za pare miesiecy bedzie jak znalazl.
Przy Kevinie wygotowywalam butelki brrr, wiecznie staly namoczone w zlewie zeby sie zebral pelny garnek.
My weterani wiec szkole rodzenia raczej odpuscimy.:-)
lady87 ja mam normalnie niskie cisienie 90/60, nigdy nie pilam kawy i raczej mi to nigdy nie przeszkadzalo. Czasem tylko jestem tylko wolniejsza na domkach a czasem mam "powera". Czasem robi mi sie slabo jak scieram kurze z wyzszej polki i mam rece uniesione.
Jejku jak sie ciesze, ze zaraz weekend. Jeszcze babka mi odwolala ostatni domek wiec tylko 3 dzisiaj, jeden wielki i 2 male, do tego ta nowa dziewczyna juz dzisiaj przychodzi.

dzięki dziewczyny. Tak myślałam, że jakoś na tym etapie się odstawia. Nadal mam mętlik w głowie i nie wiem co robić. Z jednej strony nie chcę oszczędzać na zdrowiu dziecka i jeśli to konieczne, to oczywiście chcę brać. Ale z drugiej strony jeżeli, to nie jest poparte żadnymi wynikami i tak na prawdę to czy biorę czy nie - bez różnicy, to wolę te pieniądze przeznaczyć na coś innego dla dziecka ehh
a tak z innej beczki zamówiłam na allegro taki kocyk gruby, wydaje się być w przystępnej cenie GRUBY KOCYK AKRYLOWY 80x110 MEGA WYPRZEDAZ OKAZJA (1770470206) - Aukcje internetowe Allegro

Czy u Was też jest takie ciężkie powietrze? Cały dzień nie było czym oddychać, przed 16 przyszła burza i zrobiło się przyjemniej.
Trzeba było dziś wysłać wagę na konferencję, chętnych nie było i musiałam sama się tym zająć. Chyba się przedźwigałam bo plecy mnie bolą i brzuch.
Lady87 mam podobnie w pomieszczeniach klimatyzowanych i wszędzie tam gdzie nie ma naturalnego przepływu powietrza. Momentalnie oblewa mnie zimny pot i jestem na skraju omdlenia. Najgorzej jest w kościele, mimo że przyjemny chłodek to nie czuję powiewu i momentalnie czuję się coraz gorzej. W pierwszej ciąży też tak miałam, raz zemdlałam.

powiedzcie kiedy pownnyśmy czuć ruchy dziecka i jak często??czegoś co ruchem dziecka mogłabym nazwać to jeszcze nie mam. Mam takie jakby przelewające się bąbelki od czasu do czasu ale to najczęściej raz na 2 dni, kiedy sie trzeba zacząć martwić??

reklama
Miałam wymaz, tylko czekam na wynik, z tym, że to był wymaz z cytologią, także cytolog jedynie oceni, czy widzi bakterie, czy grzyba, a nie oceni dokładnie gatunku, dlatego chcę mieć wymaz z posiewem - i dowiedziec sie chce co konkretnie we mnie siedzzi. dzisiaj rozmawiałam z moim lekarzem, jutro specjalnie dla mnie przyjedzie do gabinetu, ale z drugiej strony dzisiaj wszystko jakby sie troche uspokoiło... teraz przed nim wyjde na hipochondryka.

Ja mam zmywarkę - 45 cm - i musze przyznac, że mimo iż nas jest tylko dwóch nie wyobrażam sobie życia bez niej:D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry