reklama

Luty 2012

Dzień dobry babki

Dee
ja też mam pokłuwanie, uznaję to za nic złego, choć nie pytałam lekarza... mam już dość długo a nic o szyjce nie słyszę, i obym nie uslyszała

a ja wczoraj wypilam sok z lodem i złapałam przeziębienie, leże plackiem w wyrku, czosnek, cebula, mleko+masło'=miód, herbata+cytryna, moi przyjaciele :)
wczoraj byłam u znajmych i widziałam ile rzeczy poterzeba kupic, maja 3 miesiećzną córkę a ze to 2 dziecko to znaja sie na rzeczy i wiedza co warto a czego nie warto kupować

reklama
Hejka!

Ja dziś jakiegoś powera dostałam i wszystkie szafki ogarniam! Rok szkolny się zaczął, więc musiałam się też za porządki w ciuchach mojego dziecka zabrać i aż szok że tak szybko rośnie, 2 worki ubrań już za małe:)

A i umówiłam się dziś na usg połówkowe i od razu 3d na 30.09! To będzie 20t1d czyli już 21 tydzień! Lekarz mówił, że najlepiej w 21 tyg robić, ale zapomniałam zapytać czy skończonym 21 czy na początku! Czasem to trudno mi się połapać w tych tygodniach!

Spadam dalej sprzątać, bo czuję, że zaraz lenia złapię:)

Pozdrowionka

Witam mamusie! :D

W końcu niedawno z pracy wróciłam, dziś to tragedia była dosłownie, coraz bardziej mam dość. Chciałam pracować do końca listopada, ale nie wiem czy dam rade. Za każdym razem nie dość, że wracam z mega bólem głowy i ogólnie wszystko mnie boli, to jeszcze psychicznie mnie to strasznie dołuje. Wiecznie ktoś coś chce ode mnie, każdy nie zadowolony chodzi i wkurzony. Niby tylko mam 3 dni, ale czuję się jakbym przynajmniej 2 razy tyle pracowała.

Jeszcze wczoraj mieliśmy gości wieczorem, po 24 pojechali, ja to już ledwo przytomna byłam, a dziś przed 5 wstałam i już później usnąć nie mogłam
unhappy.gif

Co do bólu pleców to najczęściej dopadają mnie wieczorem lub jak dużo się nachodzę i nie pomaga żadna leżąca czy stojąca/siedząca pozycja :( Kłucia w podbrzuszu też czasem mam, albo coś ciągnie albo boli mnie po prostu całe podbrzusze. Pytałam kiedyś gina to powiedział, że to normalne.

Usg 3D będziemy robić na kolejnej wizycie i u mnie to kosztuje 300zł, płatne w 2óch ratach. Czyli teraz każda wizyta będzie kosztować 250zł. Strasznie dużo, ale z nagrania nie zrezygnujemy :)

Idę się położyć i nie robię dziś dosłownie nic, niech się dzieje co chce to nawet palcem nie ruszę. Dobrze, że ten dzień się już kończy bo mam go serdecznie dość :/

Udanego wieczoru :)

Hejka:-):-)
Witam mamusie! :D
W końcu niedawno z pracy wróciłam, dziś to tragedia była dosłownie, coraz bardziej mam dość. Chciałam pracować do końca listopada, ale nie wiem czy dam rade. Za każdym razem nie dość, że wracam z mega bólem głowy i ogólnie wszystko mnie boli, to jeszcze psychicznie mnie to strasznie dołuje. Wiecznie ktoś coś chce ode mnie, każdy nie zadowolony chodzi i wkurzony. Niby tylko mam 3 dni, ale czuję się jakbym przynajmniej 2 razy tyle pracował

Dokładnie mam to samo tylko z psychiką lepiej bo mam bardzo dobrą atmosferę w pracy a szef traktuje mnie jak swoją prawą rekę takze jest okej ale i tak juz od wtorku idę na zwolnienie.Jeżeli chodzi o te kłucia w podbrzuszu to normalne ja też tak mam a szyjka cała.
Dzisiaj też miałam ciężki dzień w pracy otwieralismy nowy sklep w innym mieście gdzie musiałam sama samochodem dojechac na szczęście jazda autem mnie relaksuje.
I ja podzielę się moimi refleksjami na temat mojego związku.Po prawie 2 latach chodzenia wzieliśmy ślub kiedy ja bylam w 8 m ciąży..tak tak na szczęscie brzuszek miałam malutki dokładnie taki jaki mam teraz.Po 7 tyg od ślubu pojawił się na świecie synek i tu zaczęły sie schody,M w niczym mi niepomagał tylko spier....ł wieczorami do kolegów a ja zostawałam z dzieckiem sama z nikąd wszelkiej pomocy przypłaciłam to depresją poporodową,dlatego była taka duża różnica pomiędzy pierwszym a drugim dzieckiem.Kiedy urodziła się córeczka myślałam że M dorósl do roli ojca niestety tak się niestało,teraz zapewne też tak będzie.W domu robię wszystko sama nawet malowanie i tzw.wymiana cieknących kranów nawet samochód muszę obsługiwac sama czyli jazdy na przeglady wymiana płynów mycie itp. no to sobie ponarzekałam a lista jest bardzo dluga.

Ostatnia edycja:
co do tych kluc to tez je mam.sa dni gdzie wogle ich nie mam. a jest dzien ze sie pojawiaja pare razy.czuje je w okolicach wzgorka lonowego.mowilam gince ale ona powiedziala zeby sie nie przejmowac.
mi sie cos humor popsul- tak bez powodu, to chyba hormony daja o sobie znac.w dodatku codzien mam mdlosci a jak zjem to mi sie odbija i czuje ze mi b. ciezko.staram sie jesc mniejsze porcje i co jakis czas.chyba zaczynaja mi sie dolegliwosci ciazowe po tak do 18 tyg. byl spokoj.

magdabb w 8 miesiącu niestety jest już dużo mniej siły, zwłaszcza że nam wypadnie to w zimie kiedy temperatura też często nie sprzyja, więc chyba lepiej za wczasu wszystko ogarnąć. w III trymestrze istotnie ciąża już CIĄŻY;D

cyśka może uda nam się zapisać na ten sam termin szkoły, widziałam że narazie zapisy są do końca października więc to jeszcze za wcześnie a ja raczej wybieram się na grudzień więc jeszcze trochę czasu zostało. zastanawiam się czy pod koniec nie przenieść się tam do przychodni z prowadzeniem ciąży, żeby łatwiej na poród się tam dostać. Z tego co widziałam sami mężczyźni tam przyjmują, a wolałabym kobitkę...

geniusia mnie z kolei siłą by nie namówili żebym na inflanckiej rodziła, ale to już twój wybór - mi sie tam zwyczajnie nie podobało.

tilla gratuluje gorąco i witam sród lutówek

tyle sie naczytałam o tych waszych skurczach ze mnie w nocy tez złapało więc dzień od kakaa zaczęłam

mi sie cos humor popsul- tak bez powodu, to chyba hormony daja o sobie znac.w dodatku codzien mam mdlosci a jak zjem to mi sie odbija i czuje ze mi b. ciezko.staram sie jesc mniejsze porcje i co jakis czas.chyba zaczynaja mi sie dolegliwosci ciazowe po tak do 18 tyg. byl spokoj.
kacha10- to nie jesteś sama! U mnie od tygodnia to samo:(

ANEK no to nie masz łatwo, ale dobrze że potrafisz sobie wszystko sama zrobić:) Mimo wszystko przykre to! Trzymam kciuki, żeby Twój m jednak tym razem wykazał się w roli tatusia:)

Wypiłam właśnie jogurt i niedooobrze mi!
Teraz rozumiem przez co przechodziły niektóre z Was na początku:(

powiedzcie mi jak radzicie sobie ze stresem?? ja ogolnie to nie miewam go duzo odkad jestem w ciazy to wogole ale ten tydzien nie jest dla mnie najlepszy... nerwy, smutek i przygnebienie nie chce żeby moja dzidzia brała te złe emocje od mamy... mam przez to bole glowy i pobolewanie brzusia co robic?

reklama
hej dziewczyny:-)
JA Tak tylko na momencik,troszke tylko Was podczytałam i napisze tak ogólnie bo niebardzo mam siłe.
Wczoraj wieczorkiem byłam u lekarza no i tak jak przypuszczałam -angina musze brać duomox 2xdziennie.Kurcze jeszcze jak nazłość od wczoraj się przyczepiła mega zgaga,a tak się cieszyłam że nie mam tej ciążowej dolegliwości no a tu masz.

Dziewczyny też macie taki słaby apetyt?ja jadam jakieś 3posiłki dziennie,jakoś tak nie jestem głodna w pierwszej ciąży to jadłam sporo.Nie mam żadnych zachcianek smakowych.Dziś się zdziwiłam bo wypiłam herbate i zaraz miałam zgage,kurcze po zwykłej herbacie.Teraz zjem kolacje właściwie to się zmuszam do niej i po kolacji wezme reniee ,zadzwoniłam do lekarki pozwoliła więc wezme.

Anek m-to współczuje ,mój m niebardzo chce pomagać ale jak pomarudze i rykne to wtedy się weźmnie do roboty.Jednak wszelkie prace i remonty w domu to złota rączka wszystko robi sam.Po zimie przed nami remont łazienki który m chce sam robić.

Nic laseczki zmykam oglądać dalej top model:-)dobrej spokojnej nocki:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry