reklama

Luty 2012

Mnie przerażają "różowe" dziewczynki. Jeśli się okaże, że pod serduszkiem noszę Polusię to nie wyobrażam sobie siedzieć tylko w różowym dziale :-D

Dee, Munie zanim urodziłam moją córcię myślałam tak samo jak Wy! Różowe ubranka miała tylko te, które dostała w prezencie i tak było do momentu kiedy nie umiała jeszcze mówić i protestować, teraz sama wieczorem pokazuje mi co chce ubrać do przedszkola, w sklepie sama wybiera sobie ubranka a różowy to niestety jej ulubiony kolor! Na początku bardzo mnie to wkurzało i próbowałam ją jakoś przekonywać, że inne są ładniejsze, ale poddałam się bo to przecież dziecko i czemu mam odmawiać jej przyjemności chodzenia w różowym tylko dlatego, że mi się nie podoba??
Ciekawe jak to będzie u Was:)

A teraz biorę się za pakowanie, bo dziś jedziemy do Pl a jutro dentysta, fryzjer, ginekolog i może jakieś zakupki jeszcze zaliczę:)

reklama
A mi sie rózowy podoba u dzieci ale żeby tylko na rózowo to nie.:)
Kupujemy rozne kolory, ostatnio nawet spiochy takie niebieskie w misie kupiłam a moja kolezanka, że to Takie chłopiece a ja przeciez dziewczynke bede miała wiec po co to kupiłam.

Zastanawiam sie nad kolorowym łóżeczkiem, takie ladne widuje sie na allegro ale moj m jest za takim drewnianym tradycyjnym.

a mi się wydaje że różowy dla dziewczynki i niebieski dla chłopca nieunikniony ale nei w całości, jednak duzo ubranek jest w tych kolorach niestety, brakuje mi zołtych zielonych... takich lekkich jasnych i pastelowych kolorkow

teraz sama wieczorem pokazuje mi co chce ubrać do przedszkola, w sklepie sama wybiera sobie ubranka a różowy to niestety jej ulubiony kolor!

hehe ja mam syna ale on też uwielbia różowy kolor :D może nie koniecznie się ubierać, ale jak widzi dziewczynkę ubraną na różowo to stoi jak wryty i nie może oderwać wzroku ;P

No to ja od dzis tez moge spokojnie zaczac robic zakupy bo moj SYN w koncu sie nam pochwalil swoim sprzetem!

niby wiekszosc ubranek mozna i dziewczynie i chlopakowi ubrac ale ja wciaz na allegro ogladam te zestawy to tam juz jednak trzeba plec okreslic bo w tych zestawach przewaza albo jeden albo drugo kolor :)

troche mi smutno ze sukienusie spineczki kucyczki mnie ominal ale w koncu sie z ta mysla pogodze :-D

z tym różowym jest tak, że w dziale dla dziewczynek wszystko jest różowe, ewentualnie fioletowe :baffled: więc wybór mały. Poza tym dziewczynki moich znajomych mają fazy na różowe i za Chiny nie ubiorą nic innego koloru :-)
Ja na razie jak coś kupuję to tylko różowe :-) ciuszki mam po młodym i jedynie dokupuję pojedyncze właśnie różowe sztuki. A co, niech dziewczyna też ma coś od życia ;-)

reklama
Bleir,beti beti-dzięki dziewczyny mam nadzieje że się uporam z tym choróbskiem naszczęście nie mam gorączki,biore narazie Prenatal Grip Care pije cały dzień herbatke malinową z miodem zaraz jeszcze zrobie sobie mleko z czosnkiem i miodem,dobrz że lubie czosnek to nie mam problemu.

Bleir-kochana no nie dziwie się że jest Ci przykro kurcze jak umowa to umowa,faktycznie nieładnie się teściu zachował!kurcze a wiadomo że bez auta ani rusz tymbardziej teraz jak macie przeprowadzke .Myśle że m powinien w tej sprawie interweniować wkońcu to jego tata.Staraj się nie denerwować,wiem że łatwo pisać no ale.Ja staram się tylko jak moge ażeby się niedenerwować choć czasem się nie da.Pamiętam że będąć w ciąży z Nicol dużo się denerwowałam a najlepsze że bez powodu no i mała teraz widze że też nerwusek-szybko i łatwo się denerwuje kto wie czy nie przez te moje nerwy jak ją pod serduszkiem miałam.

Trina-masz racje z tymi działami dla dziewczynek ,róż króluje a fiolecik bardzo lubie sama często nosze fioletowe bluzki czy cuś no iNicol biega na fioletowo:tak:w H&M często jak coś mi się spodobało to właśnie fioletowe.Tak jak dziewczyny piszą ja też kiedyś miałam wstręt do różowego koloru zanim byłam w ciąży.Jednak później się przełamałam i kupowałam różowe ubranka.Choć śpioszków pajacyków i bodziaków nakupowąłm w zielonych kolorach ,żółtych a nawet i niebieskich .Moim ulubionym kolorkiem jet niebieski i fiolet więc małej tez kupowałam niebieskie ubranka.Cały komplet do łóżeczka Nicol miała niebieski w misie łącznie z baldachimem i rożkiem,taki wzór na allegro mi się wtedy podobał więc kupiłam.Nadal jest fajny także bobasek bedzie mieć po Nicol tak łóżeczko ubrane.

Dee-fajna ta stronka,nawet niewiedziałam że takie stronki są,a taki wątek to nie głupi pomysł:tak:przyda się bo bardziej przydatny niż wątek-papierosy w ciąży.Ja jestem za.

Flower-no kochana ale macie fajnie-już wiecie:tak:Gratuluje syna.Kurcze mnie tak ciekawość żżera że dziś juz niewytrzymałam i umówiłam się prywatnie do innego lekarza który ma fajny sprzęd 4d no i 6października jade :tak:mam nadzieje że dzieciątko się ujawni:-)Będąć z Nicol w ciaży też byłam u tego lekarza na 4d i byliśmyz m zadowoleni,oraz pod kolosalnym wrażeniem sprzętu:tak:no i wtedy też poznaliśmy płeć.Koszt wizyty z nagraniem na płytke to 170zł tylko nie wiem czy z badaniem czy bez badania,bardziej mi chodzi o usg:-)

Ja dziś też zakupiłam Nicol fajne kozaczki takie saszki z Next i kaloszki ze swinką pepą,ale zakupiłam nie poprzez allegro a u znajomej z Angli i jestem zadowolona:tak:czekam aż przyjdą .A maleństwu ubranka zaczne kupować jak poznam płeć.Część nowych no a część myśle że allegro.Jeśli była by dziewczynka to znajoma z Angli przygotowała mi paczke ,znajomy ema z Niemiec też nam w listopadzie ubranka prześle choć dokładnie nie wiem co tam jest mają być ubranka dla dziewczynki i dla chłopca.Także oprócz kilku nowych ubranek uniseks narazie nic nie kupuje.Bo czekam na płeć no i na paczki coby przejrzeć co tam będzie.
Nic mykam dobrej i spokojnej nocki dziewczyny:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry