reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

Normalnie to po "mojej" 17 raczej nikt juz nie pisze bo wszyscy spia. No ale nie lutowki, Wy to o 2 i o 3 w nocy potraficie jeszcze nasmarowac. A ja mam pozniej przechlapane bo jak ja wstaje to Wy juz jecie obiad i kolejne 10 stron zdarzylyscie naprodukowac.;-):-)
Sniezyca sie przesunela na dzisiejsza noc, zobaczymy jutro rano co bedzie (mam nadzieje, ze szkola nie bedzie zamknieta bo w pn jest wolne, Martin Luther King Day).
karola sliczny klusek, puculki takie jak moj ma.
Jakbym miala isc teraz domek posprzatac to bym sobie chyba w leb palnela. Ostatni miesiac jest dla mnie masakryczny, pomimo, ze prawie nic nie jem to tyje, puchne i wogole zejde do piwnicy wstawic pranie i sapie jak parowoz.
Instynkt wicia gniazda ciagle = 0
Nawet mi kotow klaki nie przeszkadzaja, patrze w druga strone.

reklama
Hej dziewczyny:)
Co za okropna noc:/ od 2-6 rano nie moglam spac.. Mala urzadzila sobie zabawe i mocno czulam jej ruchy i ciagniecie w dol, nie wspomne o nacisku na pecherz:/ dzisiejszej nocy pobilam rekord wstawania do wc ( ok 15 razy). Ehh jestem wyczerpana.... Jeszcze jak na zlosc jak zasnelam to m dzwonil budZik i ja i mloda znowu sie obudzilysmy i cos czuje ze juz po spaniu:((((

Cześć Dziewczyny,
ja się dziś nie wyspałam, bo zgaga mnie strasznie męczyła...:szok:, ale na szczęście już jest dzień (normalnie nie mogłam się doczekać kiedy będzie dzień).
Właśnie idę coś spałaszować, bom strasznie głodna. A przy okazji włączyłam sobie DDTVN i dziś będą rozmowy na temat trudnego wejścia w macierzyństwo jeśli chodzi o okres połogu oraz będzie Kasia Skrzynecka, która będzie opowiadała o swojej córeczce-wcześniaczce.
Miłego dzionka Wam życzę.:-D

jeszcze chciałam Wam powiedzieć, że dziś zamierzam poprasować ostatnią partię ubranek dla Gosi oraz spakować torbę do szpitala

niech mnie ktoś kopnie, jak tego dziś nie zrobię:-)

Hejka, noc nie była najgorsza ale i nie najlepsza. Wiktorowi zaczęliśmy już na noc podawać nurofen ale i tak obudził się ze dwa razy ze krzykiem.

Geniusia - ja też ją czytałam w liceum a jakieś 2-3 lata temu w kioskach pojawiło się wznowienie i ponownie się wciągnęłam. Uwielbiałam Sol i wątek z Sagą :))))) i Ingrid i jej przyjaciół ;-)

Ostatnia edycja:
A mi się dzisiaj śniło, że WSZYSTKIE ciężarne juz urodziły z forum i z grona. Zostałam sama biedna ja taka znerwicowana :))))) Nie no, jeszcze mi koszmarów sennych na sam koniec brakuje ;)
u mnie to już 38tc więc rodzić można ale kruszynka się coś nie wybiera jeszcze, więc stąd pewnie to zdenerwowanie.
Przesądna nie jestem, ale mam nadzieję, że nic pechowego się dzisiaj nie wydarzy.
Pozdrawiam wszystkie!

Załączniki

• o.jpg
    o.jpg
    16,2 KB · Wyświetleń: 83
  • op.jpg
    op.jpg
    23,8 KB · Wyświetleń: 78
Ostatnia edycja:
heloł :)
moja noc udana, śnił mi się jedynie poród, jakiś dziwny był, bo rodziłam niby w szpitalu, ale to było mieszkanie mojej cioci, Mała miała 48cm i niecałe 3 kg, dziwiłam się, że nie musiałam "urodzić" łożyska, więc bałam się o komplikacje, po porodzie dali mi do jedzenia smażoną kiełbasę z cebulką, więc jakoś tak dziwnie wszystko wyglądało, no i Mała była podobna do teściowej:szok: nie chcę żeby moja córka miała po niej urodę, bo teściowa to taka mała, grubaśna kulka:eek: jedynie co mnie w tym śnie cieszyło, to że urodziłam, zeszłam sama z łóżka i sama bez bóli chodziłam;-)

Dawidowa,
to ja przypilnuję Ciebie a Ty mnie z tym prasowaniem !! Ja wczoraj nadrobiłam z półtora dnia prasowania i mam te pół z poprzedniego jeszcze zaległości, ale te malutkie ciuszki się o wiele szybciej prasuje, więc dziś chyba wyjdę już na prostą i będę na bieżąco:-) chociaż już mama dzwoniła, zeby się pytać, czy z nimi nie chcę jechać do Aleksa, już mnie kusiło, żeby jednak jechać, ale odmówiłam przez to prasowanie;-)
Karola piękny klusek. Puldaski ma stworzone do całowania:tak:
Isia i jak była ta śnieżyca ?! Wicie gniazda mówisz, ze u Ciebie =0 ?! Jak już prawie wszystko masz kupione i uszykowane!
Geniusia, może ta infekcja po chorobie Ci się przyplątała?! Brałaś jakiś antybiotyk??
Dee w końcu jesteś na zwolnieniu, bo już się martwiłam, że w pracy urodzisz:-p
Witam kolejne lutówki :-) Ale nas się nazbierało!
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Pozostałe dziewczyny przepraszam, że nic nie odpisałam, ale więcej nie pamiętam:zawstydzona/y:

Byłam rano w Biedronce bo mają być fajne piętrowe suszarki na bielizne za 59zł, ale jeszcze nie wystawili do sprzedaży, a w gazetce jest, ze miała być od 13.01, więc powinna już być, no ale podejdę jutro z M to chociaż będzie komu dźwigać:-p aaa i są komody za 179zł z szufladami po środku i półkami po bokach, więc też wyglądają fajnie.
Dziś na obiad mam w planie robić kluski ziemniaczane z twarogiem, mniam mniam, u mnie w domu wszyscy je lubią, a i nie napracuję się za bardzo, bo zetrę ziemniary maszyną :-p No i dalsza część walki z prasowaniem.
Mam jakiegoś doła. Ale to chyba przez to, że wczoraj jak kładłam się spać, to nadepnęłam na rękę M, zachwiałam się i klapnęłam na tyłek, nic się nie stało, bo łóżko mam miękkie, ale wizja złamanych paluchów u męża i moje zagrożenie brzucha sprawiło, ze wyłam z 15min, a od rana synek mnie wkurzył, obrażony na mnie szedł do przedszkola:-(

Witam piątkowo:) Ja dziś przekornie liczę na bardzo udany dzień:)
Dawidowa współczuję ciężkiej nocy...też oglądam DDTVN:)
Chouette to miałaś sen:) Ja od kilku dni mam przeczucie, że się przeterminuję o dobre kilka dni...nie wiem czemu...

reklama
dzięki kitek, ja w ogóle nie miałam ochoty na zdjęcia ale m mnie namówił i teraz nie żałuje, ze 30 szt. ich mamy i tak sobie teraz pomyśłałam, że to fajna pamiątka będzie jak mi już wszystko obwiśnie :)))) także polecam zrobienie sesji jeśli któraś się wacha.
geniusia spróbuj pić imbir z miodem i cytryną, szybko stawia na nogi, ja go piję 2x dziennie bo jestem po zapaleniu zatok i jakoś mi chyba po tym lepiej.

Do góry