reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2013

... a ja miałam dziś odpoczywać, no ale poczułam się lepiej i wysprzątałam pomieszczenie gospodarcze i teraz mam za swoje :baffled: znowu boli. Podbrzusze, tyłek i nogi (uda) tak jakbym zakwasy miała :baffled: Jutro chyba przywiążę się do kanapy, zeby nic nie robić i pozrądnie odpocząć.
Któraś z Was narobiła mi strasznego apetytu na kapusniak :-p Ja póki co czekam aż mężuś z zsynkiem pizzę przywiozą...

reklama
Gosia- ser z unii, ale ie bedę ryzykować. Czytałam o serach z unii które są dlugodojrzewające i nie są z pasteryzowanego (nie wiem jak to się ma do przepisów). Przecież u nas tez musi byc z pasteryzowanego, ale oscypek tradycyjny jest z niepasteryzowanego! Ja wogóle jestem fanką serów, roznych śmierdziuszków, mogę jeść tonami! Ale w ciązy muszę się powstrzymać, niestety...
Smoniczka- oj bidulko! przekichane te stany zapalne- zdrówka życzę

Dziewczyny- nie mam wogóle motywacji żeby się czyms smarować. Na codzień nie stosuję balsamow (no czasami latem po opalaniu i zimą jak skóra bardzo sucha, ale to rzadko). Brzuszek coraz wiekszy, posmarowałam się z 2 dni temu pierwszy raz.... mam takiego lenia że nawet smarować mi się nie chce.... A Wy się smarujecie? Systematycznie?

Wlasnie zaliczyłam upadek jesli chodzi o silną wolę- wstawiłam ziemniaczki i marchew i jajka...........na salatkę jarzynową!:szok:

No właśnie z motywacją też u mnie krucho... Może tak w grupie będzie raźniej że smarujemy sie w tym samym czasie co? Ja to bym musiała sobie jakiś budzik ustawić. Jeszcze teraz ok ale zimą tu zimno i zimny balsam? Wrrr...

Serwus lutówki!
Piszecie tak szybko ze ciezko za wami nadazyc :)
Ja wreszcie po prenatalnym (piatek) i wizycie u gin (dzisiaj).
Wszystko idzie ku dobremu jak sie okazuje.
Dzisiaj to nawet o mało co nie dowiedzialam sie jaka to plec, ale gin nie byla pewna wiec pewnie za miesiac sie juz okaze na 100%.
Moje dolegliwosci gardlowe mimo konsultacji 10ciu lekarzy nadal sie utrzymuja, wiec gin stwierdzila ze to chyba taki moj urok skoro z badan nic zlego nie wychodzi. Na szczescie bol jest tylko rano a potem przechodzi.
Wczoraj nabylam w blyskawicznym tempie moje pierwsze jeansy z pasem ciazowym i cos mi sie wydaje ze musze wypruc tą górną gumkę bo troche zbyt scisla. A propos - przerabialyscie kiedys swoje jeansy na ciazowe? Jeśli tak to jak to robilyscie? Da sie ten pas kupic i doszyc samemu? Cos czuje ze kupowanie ciazowych ciuchow wcale mi do gustu nie przypadnie :)
Dzisiaj kapuśniak, mniam....
Cos nie tyje wam tez waga ledwo co drgnela?
zmykam pa

Gdzieś widziałam taki właśnie pas ale z jednej strony masz guzik a z drugiej dziurkę i przyczepiasz do swoich starych spodni i masz kilkanaście cm więcej :)

A ja mam mega chęć na hot doga:szok: Mąż pojechał z moim bratem (śpi u nas kilka dni) na większe zakupy i kupią co trzeba do domowych hot dogów:)
Co do smarowania- robię to co kilka dni jak juz skóra się napina i swędzi:tak:

My ostatnio mieliśmy hot dogi ale z bułeczkami własnej roboty (w ciasto zawijasz parówki i do piekarnika) Mega pyszne. :)

Byliśmy z mężem na wizycie dzisiaj :)
Opiszę co i jak w wątku do tego i zdjęcia też zamieszczę :)

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki, musze usprawiedliwic moja nieobecnosc ale niestety zaliczalam w tym czasie szpital :baffled:. Teraz juz jestem w domu wszystko jest w miare ok wspomagam się tabletkami i do przodu. niestety nie dam rady nadrobic tak duzych zaleglosci :nerd:

Oby już było ok witaj spowrotem

oj z tą sałatką to poszalałyście! ja też mam ochotę na sałatkę! ale chyba nie mam na razie weny, żeby ją zrobić:( może mnie też któraś poczęstuje?

dziś zjadłam cały obiad! hura nareszcie!

przeglądam sobie na internecie łużeczka dla maluszka... wszystkie takie same:(

Czym smarujecie swoje brzuszki? macie jakieś specjalne kremy czy coś??

Lóżeczka są różne napewno coś dla was znajdziecie.

Fajnie,że jedzonko lepiej wchodzi ja ostatnio nawet jem mięsko i od tyg zero mdłości :-D

Do smarowania brzuszka ja używam oliwkę Jonhson Baby lawendową na zmianę z mleczkiem oliwkowym Ziajka:nerd:ak dla mnie rewelacja

wiecie co przerażona jestem... za tydzień sama z młodym lecę samolotem, a moje dolegliwości żołądkowe się nie kończą :( buuuuu

Oj odważna jesteś... długa podróż was czeka? nie będzie tak źle

...dzisiaj była straszna awantura mieszkamy w tej chwili w damu rodzinnym męża co strasznie nie podoba się jego siostrze i niestety jutro musimy się wyprowadzić bo nie da się wytrzymać. Mam dwa koty i sunię rasy syberian husky i niestety muszę gdzieś je oddać...

Współczuję takiej sytuacji zmuszającej do ucieczki i do rozstania z pulilami... trzymaj się kochana i powodzenia w szukaniu domu dla pupili...

Goście juz pojechali zapasy ogórków zostawili:-D

Zjadłam 2,5 bułki i pękam...

Ledwo co pod prysznic się wczołgałam he he ....

Ja dziś też troszku dom ogarnełam i odczułam to w plecach i troszke w brzuszku, ale potem odpoczynek i przeszło...

Na dzis się już żegnam spokojnej nocy dla każdej z was...

kiara współczuje że musiałaś podjąć taką decyzje, ja bym nieumiałą oddać zwierzaków.
aniołeczek ja mam krem z bielendy przeciw rozstępom dla ciężaróweczek, super pachnie, szybko się wchłania i nie zostawia tłustych plam. Ja osobiście nie lubię oliwek są za tłuste

Ania od nas do Poznania to jakieś 2,5 godz lotu :/ mam tylko nadzieję, że Mikołaj będzie grzeczny. ale jak będę musiała lecieć do wc to nie wiem co z nim w tym samolocie zrobię :(
w pierwszej ciąży dużo latałam ale po pierwsze sama bo jeszcze dzieciątka nie było więc dużo łatwiej, po drugie po 12 tygodniu zdecydowanie lepiej się czułam niż teraz...
kiara wspólczuje sytuacji...

a ja coś lenia mam, dzisiaj popodpisywałam 200 zdjęć i powkładałam do albumu, jeszcze w albumie przydałoby się je podpisać:)

mogę wam narobić smaka moim jutrzejszym obiadem? Tarta porowa jeszcze czegoś takiego nie robiłam, jutro będzie inauguracja;)

reklama
Do góry