reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Co tu dzis tak nerwowo?

Same problemy spadają nam na głowy ostatnio...

U mnie i dołek i wkurw taki,że nic tylko wypic winka dla relaksu i pójść spać a tu o taki klops herbata z cytrynką i oddychanie zostaje.

Co do opieki nad malcem milion razy wolałabym zostawic z mamą/teściową/koleżanką/kuzynką niż dać do żłobka, ale jak się wyjścia nie ma to niestety czasem mus trzeba dać.

Zmykam się myc i w kimę bo jestem :wściekła/y: :-( niedospana, plecy mnie bolą, brzuszek sie spina i wogóle wszystko jest nie tak a buuuuuuuuuu

Jutro w planach glukoza a tyle razy już plany zmieniane ot taka ja sumienna i konsekwentna

reklama
Poli ja mam dochody z najmu na ryczalcie, i właśnie nie wiem jak będą do tego podchodzić, bo wiem, że jak dziewczyny wystawiają zaswiadczenie o dochodach z pit37 to piszą też że są dochody np. Z pit 28:/
No nic zostaje mi czekać i tyle...1000 to dużo ale też nie tyle, żeby sobie tym przez 2 miesiące głowę zawracac, szczegolnie, że nie mam na to wpływu:(

A ja jestem po domowej rewolucji:rofl2: Teściowa pomyła okienka, zawiesiła nowe firanki, a jak mężulek wrócił z pracy to poprzestawiali meble i teraz czeka mnie układanie ciuszków w szafce:-) chociaż powiem szczerze, że tylko w sumie patrzyłam na te całe porządki a jestem tak zmęczona jakbym sama te okna myła:baffled: Teraz leże i odpoczywam.

to sie nazywa syndrom wicia gniazda ;-)

Madziku- głownie zastrzyki, bo płacę 100%

a.m.g- ja sobie policzyłam, że przez całą ciąże to w aptece zostawię jakieś 8 tys. Ale cóż, myślę o tym jak o wydatku koniecznym, którego nie przeskoczę - i tak musi być.

zadowole się bananem:p

o matko! :szok::szok::szok::szok::-)

a.m.g- ja sobie policzyłam, że przez całą ciąże to w aptece zostawię jakieś 8 tys. Ale cóż, myślę o tym jak o wydatku koniecznym, którego nie przeskoczę - i tak musi być.

8 tys?! Aż ciężko uwierzyć :szok: Można wiedzieć z czystej ciekawości co Cię tyle kosztuje?

Mój mąż mnie właśnie powalił na kolana :D mówię mu - ale mnie skóra swędzi z lewej strony brzucha. a on do mnie - to ten świerzb o którym tam gdzies w gazecie pisało, ja na to :confused2::confused2::eek::eek: - jaki świerzb? Chyba ŚWIĄD! :D :-)

Ostatnia edycja:
barbhp- głownie zastrzyki, clexane (bo placę 100%), plus luteina, plus duphaston, plus drogie witaminy, plus acard, plus żelazo, plus kwas foliowy (teraz juz nie), plus magnes i nie pamietam czy coś jeszcze ;-)w zasadzie wszystko 100% (tylko luteinę przez chwilę miałam refundowaną).

a.m.g no niestety mężulek kierowca, a taki mandacik dostał w Czechach, ale dobrze, że ma limit na karcie i nie mogli mu potrącić i wzięli 840 zł, póki co szef ma się tam odwoływać, bo to jakaś kaucja czy coś tam, mam nadzieję, że uda się i nie będziemy musieli my ponosić tego wydatku, bo jak pomyślę ile mogę maluchowi za to kupić to :angry:

wiecie co mi pomaga w nocy - taka poduszka w kształcie litery C - mega ulga dla kręgosłupa, bo ten po całym dniu chce mi odpaść :-(

wy już ciuszki układacie ?? ja mam na szafie i wciąż nie wiem, które mam wyjąć czy niebieskie czy różowe...:-(chcę już wiedzieć :rofl2:

oj martuszkawspółczuję bardzo takich wydatków, no ale jak trzeba to nic się nie poradzi.
trzymajcie się dziewuszki, spokojnych nocy i pięknych poranków :laugh2: dobranoc:-D

Ostatnia edycja:
matko kochana - 8 klocków no to Ty dopiero byś miała wyprawkę, niestety jak nic zrobić nie można to trzeba poprostu to przeżyć.

Co do wychowania dziecka każda ma swoje zdanie :) ja wiem że mam inne niż większość. Moje dziecko z żadną babcią siedzieć nie będzie albo żłobek albo opiekunka.
Barbph bardziej chodziło mi o to że nóż w kieszeni mi sie otwiera jak dziecko siedzi u babci od poniedziałku do niedzieli - co dość często się zdarza, bo w tyg. rodzice pracują a w weekendy chcieliby wyskoczyć gdzieś na miasto. Masz racje 3 dni to nie tragedia.

na_cik
- niezależnie czy to kobieta ciężarna czy nie czas dostarczenia zwolnienia to 7 dni - chyba że przepisy sie ostatnio zmieniły. Jednak jak widać po przykładzie belli są różni ludzie i wszystko zależy od babki w kadrach, zawsze można napisać że takie zwolnienie zostało dostarczone w terminie.

A w ogóle jaki jest czas na zgłoszenie się po becikowe? tzn. jest jakiś czas ?

Ostatnia edycja:
Poli ja mam dochody z najmu na ryczalcie, i właśnie nie wiem jak będą do tego podchodzić, bo wiem, że jak dziewczyny wystawiają zaswiadczenie o dochodach z pit37 to piszą też że są dochody np. Z pit 28:/
No nic zostaje mi czekać i tyle...1000 to dużo ale też nie tyle, żeby sobie tym przez 2 miesiące głowę zawracac, szczegolnie, że nie mam na to wpływu:(

Wg mnie musisz wsiąść zaświadczenie ze skarbówki i tyle:)

reklama
doczytałam was... współczuje złych humorów i niezliczonych problemów...

Mnie moja wena dziś nie opuściła. posprzątałam w półkach zrobiłam ogromny gar bigosu ogarnęłam mieszkanie i odwiedziłą mnie kuzynka na ploteczki. w miedzyczasie pochłonełam koszmarne ilości jedzenia: 5 kromek zapiekanego xhleba z masłem czosnkowym i serem, z pół główki surowej białej kapusty- jak kroiłam na bigos to jadłam:) następnie półtorej tabliczki czekolady jakieś jabłko kilka klementynek i wielką porcję bigosu na koniec.... chyba pęknę:)

z tym becikowym to jest strasznie zamotane... a gdzie w ogóle o się składa wniosek o to becikowe? w gminie?

idę spać powolutku...
oby jutro wszystkie humorki były lepsze:)

Do góry