reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Dziewczyny jestem ze styczniówek 2013 nie wiem czy już wcześniej był link do petycji odnośnie urlopu macierzyńskiego, aby objął wszystkie mamusie, które urodzą w 2013. Podaję linka dzięki któremu bezpośrednio można poprzeć tą petycję. Pamiętajcie, aby potwierdzić później poparcie petycji klikając na linka przysłanego pocztą na e-mail.
Pozdrowionka dla wszystkich :)
::::::www.petycje.pl::::::LIST OTWARTY W SPRAWIE OBJ

reklama
wy tu o zakupach i wyprzedażach, a ja ciuchów dla dziecka mam pełno i dla chłopca i dla dziewczynki - mam kuzynkę w Niemczech, której teściowa jest zakupoholiczką i przynosi jej torbę ciuchów codziennie i nie raz daje mi rzeczy, których nie zdążyła dzieciom założyć, bo ma za dużo, ma syna i córkę, więc mam do wyboru do koloru, ale co z tego jak nie wiem, które prać i układać :-(

chciałabym iść na jakieś, chociaż najdrobniejsze zakupy, ale zakup podkładów, podpasek itd mnie nie bawi:-p

petycja oczywiście podpisana - oby ktoś nas wysłuchał - trzymam kciuki !

a teraz zasiadam na allegro, muszę pomóc Mikołajowi (z 7 dzieci zrobiła mi się 12 i nie mam pojęcia co im wszystkim kupić :eek:)

No ja tez musze próby zrobić, dzisiaj sie dowiedziałam, tzn. zobaczłam co na skierowaniu na badania pisze a że nie znałam to poszukałam w necie na co te badania. Zdziwiłam sie troszke no ale lekarz jak kazał to kazał....

Ciasto malinowo - cytrynowe hmmm brzmi przepysznie

Dziewczyny jak piszecie że Wasze maleństwa tak Was kopią to zaczynam sie niepokoić, moja maleńka to bardzo delikatnie daje znać o sobie w ciągu dnia. Nie jest to coś w stylu mocnego kopa ;/

a.m.g może akurat jest tak ułożona, że nie czujesz mocnych kopniaków. Moja też nie ma codziennie ADHD:-D dzisiaj ma na przykład spokojniejszy dzień.

Kurde weźcie ode mnie to słodkie, normalnie się opanować nie mogę i co chwilę coś słodkiego podjadam.

Cudownie jest wykąpać się w swojej wannie:tak::tak: Córka szczęśliwa, że wróciłam, tylko otworzyłam drzwi to się obudziła, obiecałam jej w dzień jak dzwoniłam, że jak się obudzi to mama już będzie w domu no i mi się udało dotrzymać słowa:-D:-D tak samo szczęśliwy był kot, mruczał na przywitanie jak oszalały.
Na jutro już jestem prawie spakowana. Trzymajcie kciuki za badania mojej córy, badanie jest w środę w znieczuleniu i dowiem się czy leki, które bierze od 4 miesięcy są skuteczne.
Cały ten tydzień pod znakiem lekarzy, badań, itp, jeszcze w czwartek muszę jechać na kontrolne KTG, mam zaległe badanie na antygen anty RH, więc muszę się jeszcze ukuć, a w sobotę wizyta u mojej ginki prowadzącej, więc tydzień pełen atrakcji.

Trochę wam zazdroszczę tych zakupów ... większość rzeczy mam po córce, potrzebuję tylko kilka ciuszków typowo chłopięcych i kosmetyki.

aaaa i na dzisiejszym usg przed wyjściem ze szpitala pan doktor też widział chłopca, więc wiem na 100%:-D tylko w wagę, którą wyliczył nie bardzo mi się chce wierzyć, bo wyszło 1700 gram a 11 dni temu jak miałam planowe usg to szacunkowa waga była 1124 gramy. No i kolejna zmiana to taka, że z położenia główkowego Młody fiknął na miednicowe ... no i dobrze niech tak zostanie, mi pasuje;-)

Witam porannie:-)
Chyba jestem dziś pierwsza. Wyjątkowo jakoś się wcześniej obudziłam. Dzień mi się zapowiada pełen wrażeń, bo najpierw jadę odwiedzić znajomą i jej małą dzidziolkę ( w związku z tym muszę jeszcze zajechać do sklepu, żeby coś małej kupić), a później jadę do pracy zawieść zwolnienie.

Życzę wam miłego dzionka :tak:

wstałam i ja wyspana i pierwszy raz od nie wiem kiedynie wstałam w nocy na siku:)

Lorena- fajnie, że już wszystko ok, a i z córcią napewno będzie wszystko dobrze...

smoniczka u mnie też mogliby wprowadzić zakaz spożywania słodyczy i zemknac mnie gdzieś żebym ic nie widziała... pochłaniam nieprzyzwoite ilości:)

co do ruchów/ kopniaków malca to nie ma sie co sugerować każda z nas czuje to zupełnie inaczej , w innych poraz z różną siłą. Skoro się w ogóle rusza, to znaczy że jest ok:)

dzis konkretnych planów brak... puki co idę zjeść śniadanie:)

Dzień dobry!

Ale miałam noc. Coś złego mi się przyśniło, obudziłam się na plecach i poczułam jak brzucholina ma jakieś drgawki. Przejęłam się tak, że nie mogłam potem długo zasnąć. Mam nadzieję, że to norma, a nie że mała się poddusiła z racji mojego spania na plecach. Ze starszymi nie odczuwałam takich drgawek, a ta mała ma. Maaaatko, niech już jest ten luty!!! Już chcę mieć ją po tej stronie, a nie ciągle schizować!!!

reklama
Do góry