reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

człowiek tylko na spacer z psem wyjdzie a tu już wody odchodzą:-D kciuki zaciśnięte za wszystkie szpitalne oreczki:tak:
ja chodzę do lekarza prywatnie i za wizytę, na której miałam pobierane wymazy do GBS zapłaciłam normalnie 100 zł i nic lekarz nie mówił, że za badanie mam płacić osobno, no chyba, że przy wyniku mi powie:-)

reklama
kwasia - to nie ja pisałam o katarku, ale też go używamy. Do zatkanego nosa jest idealny, bo ciągnąć fridą to mnie tchu brakuje :-pmojej siostry córka miała 2 miesiące jak leżały w szpitalu i tam właśnie polecili to urządzenie, więc spokojnie można. Ale z kolei mówią, że przy chorobie to nie za często odciągać, bo im częściej się to robi tym więcej wydzieliny nos produkuje. ale u małych dzieci odciąganie jest ważne, żeby nie doszło do zapalenia płuc, bo one nie wydmuchają.

kasiulec - zwolnienie mogą wystawić maksymalnie 3 dni do tyłu, więc się mieścisz :tak:

Bella ależ ja Ci zazdroszczę, ja już nie mogę się doczekać... dochodźcie w domku spokojnie do siebie i pochwal się córą!!

Martuszka trzymaj się, a swoją drogą to podziwiam bardzo, ja po 1 nocy w szpitalu wyję jak szalona i nie mogę dać sobie rady.

Marta powodzenia, oby szybciutko poszło

Poli też bardzo chciałabym ten dłuższy macierzyński, jak tylko powstała grupa Matek I Kwartału miałam nadzieję, że nas nie oleją, teraz po mału przestaję w to wierzyć, ale listy wysyłałam... OBY !!

dziś ruszyłam na miasto po pampersy i mleko dla Dawida, chciałam coś kupić z kosmetyków dla drugiego synusia, ale z Ziajki, z której chcę kosmetyki w sklepach jest tylko krem do buzi :szok: więc muszę zamówić z allegro, ale nie chce mi się jakoś siedzieć i szukać,który sprzedawca będzie miał wszystko co chcę. musze zrobić jakaś listę...

ZGAGA - do pierwszej ciąży nie wiedziałam co to w ogóle jest, pod koniec spałam na siedząco, a teraz to mi tak dokucza, że boje się cokolwiek napić, mam taką ochotę na colę, ale wiem, że po niej gardło mi wypali, zrobiłam sobie syrop z malin i też pali - chyba zostanie mi tylko herbata:-(

Gosia, w takim razie to ja Ci tylko moge powiedzieć którego kuriera nie zamawiać ;) Ale dziwne, że do tak dużego miasta nie mają kursu. Inni kurierzy własnie jak jest przesyłka gabarytowa, to cholera biorą jak za zboże, a tamci właśnie aż tacy pazerni nie są. Chyba Ci więcej nie pomogę :(

Martik ja się o dodatkowe badania nie proszę, bo nawet nie wiem o co tu w tym wszystkim chodzi :p

Ródźcie kurde i foty wklejać, bo trzeba dzieci pooglądać :)

marta kciukasy zaciśnięte &&&&&& niech ta oksy podziała jak należy:tak:

jakoś myślenie mi się wyłączyło:zawstydzona/y: dzisiaj jestem czytająca:sorry:

A mi się właśnie myślenie włącza- nie chcę/ nie mogę jeszcze rodzić! Mam tyle rzeczy do zrobienia, że nawet ten mój termin na koniec lutego to za wcześnie!

Dzisiaj zaliczyłam spacer z mamą i Igą (no i psiakiem) i myślałam, że umrę po drodze- a to wcale daleko nie było. A teraz myślałam, że ładnie pójdę spać, to musiałam jeszcze pranie wstawić, po obiedzie sprzątnąć, zmywarę włączyć, bo... małż siedzi i gra. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!! A jak już się wkurzyłam to spać mi się odechciało.

Jutro rano idę na bilans z Igą, podpytam też o moje podejrzenia co do przepukliny, a później do rodziców.

Egoistycznie nie odniosę się do Waszych postów :p A tak serio, tyle tego było, że nie wiem co komu! Jedynie trzymam kciuki za Martę-l i wyślę kopala w dupala błękitnej, że jęczy tu zamiast iść do lekarza!!!

któraś pisała że nie wie co to zgaga, a więc podsumowanie mojej ciąży !!!

Zazdroszcze tym które nie miały/nie mają
1) nudności - ja wymiotuje do dziś
2) zgagi - mam od jakichś ostatnich 4-5 tygodni
3) rozstępów - pojawiły sie gdzies z 2-3 miesiące temu

ale mimo tego ciesze się że wszystko jest dobrze, a przede mną tylko rozwiązanie :) pocieszam się, że przecież ten poród nie może być aż tak zły skoro kobiety decydują sie na kolejne dzieci :-D i prosiłabym nie wyprowadzać mnie z błędu :-)

Pora pakować torbę do szpitala !! Zadzwonie jutro do kumpeli co rodziła miesiąc temu to mi powie co potrzebne, poza tym brakuje mi tylko kosmetyków dla dzidziola, no i auta :szok: sprzedaliśmy stare a nowego brak :-)

A ja chcialam sie jeszcze pochwalic ze dzis w nocy nie bylam ani razy siku ! :cool2::rofl2:
przespalam cala noc bez wycieczki czujecieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ?:laugh2:
normalnie mialam rano radoche !!!:-D

to sie pochwalilam i ide spac !

Do widzenia wam slicznotki !!! ciusssssssss :laugh2:

A ja chcialam sie jeszcze pochwalic ze dzis w nocy nie bylam ani razy siku ! :cool2::rofl2:
przespalam cala noc bez wycieczki czujecieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ?:laugh2:
normalnie mialam rano radoche !!!:-D

to sie pochwalilam i ide spac !

Do widzenia wam slicznotki !!! ciusssssssss :laugh2:

z jednej strony zazdroszczę braku wycieczek, ale z drugiej strony mam tak, że jak prześpię noc bez odwiedzenia kibelka to rano czuję straszny ból pęcherza, a zrobienie siku wcale ulgi nie przynosi:no: więc już chyba lepsze te wstawanie:sorry:

reklama
Do góry