reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

no właśnie domikcw nie wiem co robić. Niby się dzieć rusza le słabiutko...

a tak z innej beczki, potrzebuję od Was porady dziewczyny, otóż chcę sobie kupić biustonosz do karmienia (raczej na allegro bo nie bardzo mam jak teraz jechać gdziekolwiek i poprzymierzać) tylko nie wiem kompletnie jaki ja mam rozmiar i w ogóle jak się te rozmiary liczy. Pod biustem mam 92 cm a w biuście 115 cm i bądź tu człowieku mądry. Niby wychodzi mi, że to jest mniej więcej 90D albo 90DD ale nie wiem na 100% czy ja to dobrze liczę. Zna się może któraś z Was na tym? Będę wdzięczna za pomoc :-)

reklama
no właśnie domikcw nie wiem co robić. Niby się dzieć rusza le słabiutko...

a tak z innej beczki, potrzebuję od Was porady dziewczyny, otóż chcę sobie kupić biustonosz do karmienia (raczej na allegro bo nie bardzo mam jak teraz jechać gdziekolwiek i poprzymierzać) tylko nie wiem kompletnie jaki ja mam rozmiar i w ogóle jak się te rozmiary liczy. Pod biustem mam 92 cm a w biuście 115 cm i bądź tu człowieku mądry. Niby wychodzi mi, że to jest mniej więcej 90D albo 90DD ale nie wiem na 100% czy ja to dobrze liczę. Zna się może któraś z Was na tym? Będę wdzięczna za pomoc :-)

Kwasia zapytaj dziewczyny tutaj:
Lobby Biuściastych :-) - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 39 - Lobby Biuściastych :-) - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

a dokładnie tu:
JAKI POWINNAM NOSIĆ ROZMIAR STANIKA - 51 - Lobby Biuściastych :-) - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

znają się na rzeczy tylko nie zapomnij poinformować, że to do karmienia - one znają wiele modeli i wiedzą, że np stanik z większym obwodem bardziej się rozciąga i po kilku noszeniach jest już za duży.

kawasia ja bym nie brała mniejszego jak 90E w Twoim przypadku ;-) według tabelek to nawet w niektórych F wychodzi.
D moim zdaniem będzie wąskie pod pachami...

na_cik właśnie przewertowałam trochę tabel z wymiarami i wyszło mi, że rzeczywiście miseczka jest E tak więc pójdę za Twoją radą i mniejszej miseczki niż E nie biorę... :-)

Ja z kolei jak patrzyłam na tabele to 90F nie E, szczerze - lepiej wziąć ciutkę większy (przynajmniej w mieseczce) niż za mały, bo nawet jesli Ci nie będzie wylewał się górą, to może robić tzw "buły" pod pachami, a biust trzeba zgarnąć własnie z pod pach, żeby ładnie się prezentował. Przechodzę przez to od 18 roku życia (bo dopiero wtedy mi zaczęły cycki rosnąć i to do takiego rozmiaru, że miałam zajebiaszcze rozstępy) Obecnie jestem w końcówce możliwości biustonoszowych Irlandii 80H - większych nie mają, ewentualnie na zamówienie :-(

gnidka, na_cik zmierzyłam się jeszcze raz dokładnie i pod biustem mam 93 (prawie 94 cm) a nie 92 ale w biuście pozostaje bez zmian 115 więc wychodzi rozmiar 95 E bądź właśnie 95 F. Sama nie wiem może wstrzymam się jeszcze z tym stanikiem bo jednak lepiej przymierzyć albo kupię sobie taki tańszy właśnie w takim rozmiarze jak wychodzi (na jednej aukcji z tabeli wymiarów wyszło mi właśnie 95E) a jak będę mieć możliwość przymierzyć itp. to sobie kupię coś lepszego :-)

ja bym zdecydowanie radziła coś przymierzyć. W moim przypadku nawet najlepsze firmy biustonoszowe wypadały kiepsko... czy to Freya, Fantasie czy Panache... niby ładny biustonosz i rozmiar dobry, ale po założeniu kształt biustu był mocno szpiczasty jak u starych babć.

reklama
kwasia ja na razie zlałam sprawę stanika i kupiłam 2 zwykłe sportowe, takie rozciągliwe. Jak wrócę do domu i mi się cyc po nawale ustabilizuje to dopiero zainwestuję. ale u mnie jest problem ze obwód mam mniejszy aktualnie 80 a przed ciążą to i czasem 70 było, a miseczkę dużą aktualnie H a nawet u niektórych producentów H jest na styku. a położna na sr nam mówiła żeby kupić miseczkę większą bo jak nam mleko strzeli to i rozmiar sie zmieni. nie wiem ile w tej teorii prawdy.także radziłabym Ci na razie kupić coś tańszego i jak obadasz to zainwestowała w coś lepszego skoro nie jesteś pewna rozmiaru.zawsze w necie można też wymienić towar lub zwrócić bez uzasadnienia, w ciągu bodajże 10 dni.

Do góry