reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

reklama
Hej haj heloł!

Wyglądam jak zombie - dobrze, że na forum tego nie widać, bo byście pouciekały. Kubuś dzisiaj miał bardzo złą noc. Zasnął jak aniołek o 23, obudził się o 2 i zaczęła się karuzela. Nie spał do 6.30! :szok: Najgorsze jest to, że ja wyrodna matka nie wiem co mu było :-:)-( Niby nie płakał, ale tak jakoś jakby się użalał. No serce mi się krajało... Ciągle tylko chciał cycać, ale to chyba bardziej z powodu samego ssania niż głodu. Ehh... nikt nie obiecywał, że macierzyństwo będzie lekkie :sorry:

Martuszka łączę się w jedzeniu bez umiaru(ewentualnie z takim malutkim). Chociaż właściwie w tych ilościach to się już jedzenie nie nazywa :rofl2:

Trzymam &&&& za wizytujące!

Kasiadz oby się w końcu rozkręciło!

Mamuśki weźcie mi powiedzcie tak mniej więcej jak ubieracie dzieciaki po domu ( w sensie ile tych warstw), a jak na spacer? Bo kurka każdy mi co innego mówi i już mam mętlik w łepetynie :baffled:

czesc !

Cortin spaceruje odkad skonczyl tydzien, polozna moja powiedziala zeby dac sobie spokoj z werandowaniem (w szpitalu jak bylam nakrywal go polozne kocem, pielucha na glowe i uchylaly okno) i jak nie bedzie wialo, padalo ubrac i isc na 30 min o ile dziecku sie spodoba na dworze ;-) i tak tez zrobilam, nastepny spacer byl 10 min dluzszy itd ;-)
Cortin po domu nosi body z dlugim i pajaca bawelnianego i jest owiniety w kocyk/rozek :-)
na dwor na body i pajaca ubieram dres misiowy i na to kombinezon, w wozku mam spiwor, zakladam plandeke od gondoli i heja banana ;-)

Cortin w nocy tez cycal prawie 2h 24-2 :szok: a jego ulewanie doprowadza mnie do szaluuuu !:eek: nic nie daje stopowanie go, odrywanie od cycka bo pozniej jak sie zasysa to jest jeszcez gorzej :confused2: czy odciaganie pierwszego mleka, noszony nie odbija niestety wadliwy model ? :-p za to piekne fontanny puszcza nosem ;-)

ide obrac pyry ! reszta pozniej ;-)

CORTINA :szok: no to masz przeżycia z małym... atrakcji fontannowych nie zazdroszczę. Oluś już napatrzył się na przyszłą żoneczkę??:-D
EVE widocznie Kubuś chciał dotrzymac towarzystwa naszej nocnej zmianie;-)
ZANETKA piękna córcia!!
DREAMUŚ, KASIADZ rodzicie?? coś mi się wydaje, że Dreamuś tak, bo od rana nic a nic się nie odezwała:)
SMONICZKA moja mała też dziś niezłą imprezkę sobie w brzucholku rozkręciła. jest wszedzie:eek:

Eve, niewiarygodnie podobne nasze synki mieli godziny snu:szok:
Leo tez jakis marudny byl, oczy chcialy ciagle cycka..A Wasze piersi tez juz wrocily do normalnosci po nawale pokarmu z pierwszych dni?

Synek moj 2 razy mnie obsurał hehe. Kupke robi niemak oo kazdym dluzszym cyckaniu, az pielucha ledwo znosi ten wodospad żółty.:-D

dobry :)
kasiadz oby się dzisiaj udało!!

kciuki za wizytujące!
gnidka daj znać co ci powiedzieli o Twojej pomyłce i czy doczekałaś się masażu.

u mnie problemy z laktacja, praktycznie nie mam pokarmu a te glupie babska nie chca dokarmiac i boje sie ze nam waga bardzo spadnie:/ zakupilam laktator moze on zdziala cuda i pobudzi cyce do pracy.
w jaki dzień urodziłaś? słuchaj - ja w szpitalu też miałam pustkę, ale ja nie przystawiałam za każdym razem bo na karmienie mieszane się nastawiałam. w każdym razie po każdym przystawieniu małego dokarmiałam mm, a produkcja ruszyła już w domu na całego i teraz walczę jeszcze z nawałem. więc głowa do góry i jeśli chcesz karmić to przystawiaj i się uda.

Martuszka wczoraj położna na SR mówiła, że w okresie zimowym to po dwóch tygodniach werandowanie a po trzech, jak temp. nie jest poniżej -5 to można iść na spacer.
żartujesz?? nam po 1,5 tygodnia w grudniu w Pl dali zielone światło na spacery! i położna, i pediatra. byle właśnie była temp do -5 a nie zimniej.

No i dziś po raz pierwszy zostałam osikana.. :laugh2: nie wiem za jakie grzechy.. :)
hehe ja byłam osikana już kilka razy :-D

Poli moje cycki miekkie. wrocily do normy :-)
te nasze chlopaki to takie nocne cycoholiki bo pewnie wiedza ze w nocy mleko tresciwsze, tlusciejsze pakuja na mase ;-)
ciekawe ile Cortin przytyl, w piatek polozna go zwazy to sie okaze czy bufet matki sluzy ;-)

reklama
żartujesz?? nam po 1,5 tygodnia w grudniu w Pl dali zielone światło na spacery! i położna, i pediatra. byle właśnie była temp do -5 a nie zimniej.

No widzisz, co położna to inna teoria. Ja nie mam doświadczenia więc ciężko mi stwierdzić czy te 3 tygodnie to długo czy krótko :zawstydzona/y: Ale zanim ja urodzę, to już wiosna przyjdzie :-p

Do góry