reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Mamuski ja do Was z zapytaniem jak Dziecko pobudzic do ssania bo moj
Maly to taki len, ze nie chce ssac nawet z butelki:( a ja wpadam powoli w czarna rozpacz. polozne nic nie pomagaja a ja nie mam juz sily i plakac mi sie chce mam nadzieje, ze jutro mnie stad wypuszcza bo nawet dziecka nie kapia. to juz chyba nie jest normalne?!

A ssie palec albo smoczek? Mi to pomagało jak mały nie chciał ssac w szpitalu. Plus laskotanie w stopke lub sciskanie za raczke.
Tutaj tez nie kąpie sie w szpitalu bo maz plodowa to najlepszy krem:tak:

Swoja droga skandal ze położne ci nie ppomagają :angry:

reklama
melduję że ja nadal w składzie dwuosobowym :(
wybaczcie ale nie mam siły nadrabiać, właśnie skończyłam wystawiać ciuszki po córce na sprzedaż i opadłam z sił:baffled:

Niestety nie dałam rady nadrobić aż tylu stron, a tylko wczoraj nie nadrobiłam dnia i takie zaległości, że szok :szok:

ale powiem Wam, że tak fajnie przeplatają się teraz tematy, od razu widać, które już urodziły - ich posty są takie "martwiące się", a tych w dwupakach takie nerwowe :-p

myślałam, że spokojnie dotrwam do terminu, ale już się coraz bardziej nakręcam, że bym chciała już urodzić, a nie z każdym bólem brzucha sztywnieję i czekam czy to jelita mnie bolą czy to może jakiś skurcz czy się rozkręci :wściekła/y:
a w głębi duszy to mam przeczucie, że urodzę chyba latem :confused2:

Może dam radę dzisiaj usnąć wcześniej :confused: jutro wybieram się na IP na KTG, zobaczymy co z tego wyjdzie i czy mnie gdzieś nie odeślą...
Dobrej nocy :tak:

Była u mnie dziś położna i kazała wsadzić kciuk dzidzi w rączkę i mocno masować wierzch dłoni podczas karmienia. Ponoć tam jest punkt, który wysyła bodźce do mózgu i pobudza odruch ssania. U nas działa:-D więc powodzenia.

A co do karmienia piersią to nastawienie i pozytywne myśleniel działa cuda. Moja córa po porodzie nie miała siły ssać i kazali karmić butelką. Miała żółtaczkę wysoką. Ja sama pobudzałam produkcję ręcznie a jak karmiłam butelką to myślamłam że karmieją piersią i moje cycki reagowały:-) teraz mała wcina aż miło cyca:-D

przepraszam Was ale narazie tylko podczytuję i jak mogę to odpiszę. Jeszcze się ogarniamy po wczorajszym powrocie:-D
Dwupakówny mam nadzieję, że już niedługo będziecie miały swoje dzidziołki:laugh2:

Dzieki Dziewczyny za rady, u mnie jakies sladowe ilosci pokarmu sie pokazaly ale Maly nie bardzo chce ssac, probuje odciagac laktatorem ale on nie daje rady Poleccie mi jakis sprawdzony latator:) przepraszam, ze tak caly czas o sobie ale narazie musze ogarnac sie w nowej sytuacji

Witam się i ja. W nocy dopadły mnie dość mocne skurcze, pewnie po wczorajszym masażu szyjki i do tego plamienia ale jak to w moim przypadku oczywiście wszystko ustało. W sumie to i dobrze bo nastawiłam się na ten piątek i nie chcę wcześniej do szpitala jechać bo nie wiem czy mój lekarz na dyżurze będzie a w piątek to mam się wstawić w szpitalu. Tak więc Robert nie rób mamie psikusa i jak nie wyszedłeś do tej pory to czekaj cierpliwie do piątku :rofl2:

Martunia ja Ci nie doradzę niestety bo jeszcze nie mam takich problemów :-(

witam:) cyce mnie swędzą!!! mam muż takie plamy czerwone i jakieś krostki:( a do tego oczy pieką. o co kaman?? że też przed szpitalem musze miec jeszcze jakieś ekscesy:(

Heloł :-)

No i kolejne dzieciątko poza brzuszkiem :tak: Megi jeszcze raz gratuluję, ale żeś chłopa uhodowała, normalnie specjalny medal ci się należy:-)

Domikcw to mi na jakieś uczulenie wygląda :-( może to hormony, a może coś zjadłaś :confused:

Robercik proszę słuchać mamusi i do piątku nie wychodzić :rofl2::-)

Ja się dzisiaj uśmiałam w nocy. Gramoliłam się, żeby wstać na siku i trochę mi to zajęło, bo przekręcanie się na drugi bok to już sport ekstremalny. Nagle czuję rękę mojego emka, który mnie trzyma w pasie :szok: pytam się go co robi, a on, że myślał, że z łóżka spadam i chciał mnie przed tym uchronić :-D:-D

reklama
Dzieki Dziewczyny za rady, u mnie jakies sladowe ilosci pokarmu sie pokazaly ale Maly nie bardzo chce ssac, probuje odciagac laktatorem ale on nie daje rady Poleccie mi jakis sprawdzony latator:) przepraszam, ze tak caly czas o sobie ale narazie musze ogarnac sie w nowej sytuacji

Ja mam laktator ręczny Medela Harmony. U mnie sie sprawdził, ładnie pobudzil laktacje, sciagalam 50 ml w 20 minut. Teraz już nie uzywam bo mały ładnie ssie, ale dobrze mieć go w razie gdyby piersi znów były jak kamienie. Według mnie ten laktator uratował moje karmienie piersią, gdyby nie on to bym w zeszłym tygodniu na mm przeszla:tak:

Do góry