reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Paol1inka do odbicia spróbuj wypiąć mocno pierś do przodu przyłóż dziecko na prosto i lekko całym ciałem poruszaj się w dół i w góre- u nas tylko ta metoda działa;-)
Martuszka układam dziecko na klinie ale to nic nie daje:-(
Bylismy u pediatry Kuba w tydz przytył 230 czyli mimo ulewania coś mu w brzuszku zostaje:-) mamy używać kropli delicol tylko czytam właśnie na necie,że to się podaje dziecku przy kolce a nie przy ulewaniu:szok: a my kolki (dzięki Bogu) nie mamy- Któraś z Was używa może tych kropli? Jeśli ulewanie nie ustąpi mamy się przerzucić na mleko AR i kłaść dziecko pod kątem 45 stopni chociaż tak jak Martik pisze u nas ostatnio 2 godz po jedzeniu na bujaczku ulał:wściekła/y:
Cortina u mnie to samo też się krztusi i kaszle przy tym a mama bezradna:zawstydzona/y:

reklama
Witam
My niedawno ze spacerku wróciliśmy. Pogoda nie za ciekawa, bo słonka nie ma, ale temperatura na plusie i brak wiatru więc nie było przeszkód żeby iść.;-) Mała nadal śpi sobie w wózku.
A ja w końcu wczoraj byłam u fryzjera.:-) Od razu inaczej się czuję. Czy Wam też tak strasznie włosy wypadają? Bo mi to niedługo chyba wszystkie wypadną... Po porodzie to zaczęły wyłazić garściami...:wściekła/y:

Martik
fajnie, że chusta służy Twojemu maluszkowi i Ty możesz zrobić o wiele więcej dzięki niej:tak: A moja chusta jeszcze nie przyszła:wściekła/y: A zamawiałam wtedy co Ty...

Poli zdrówka dla Leosia, oby szybko wyzdrowiał. Niezłą niespodziankę, Ci synek zrobił.:baffled:

Nadika też uważam, że Alantan plus jest rewelacyjny, pomógł nam na wysypkę, w okolicach pieluszki. Zeszło wszystko nawet nie zauważyłam kiedy.:-D

Żanetka, mnie fryzjer ostrzegał przed wypadaniem włosów po porodzie, niby to normalne- ale mam włosy świetne!! Super się kręcą, są lśniące, nigdy takie nie były!!!

Dziewczyny, jaka ja jestem happy, że kolek już nie mamy!! Jednak systematyczne podawanie kropelek przed karmieniem +herbatka koperkowa pomaga!!

Ostatnia edycja:
Poli zdróweczka dla Leonka:)

Mamy ulewaczy współczuję wam bardzo. Madzi zdarzyło sie dwa może trzy razy ulać, nie obyło sie bez przebierania całego łóżeczka i mnie (wszystko wylądowało w moim staniku) że o Magdzie już nie wspomnę. Trzymam kciuki, żeby was ta dolegliwość szybko opuściła.

Czy wy też macie taki ciąg na jedzenie? Ja ostatnio taki apetyt to miałam w drugim trymestrze. To jest jakaś masakra co chwilę bym coś żuła, a już za słodkim to dam się pochlastać (w związku z tym właśnie piekę muffinki) Kurcze waga zamiast lecieć w dól to pewnie w górę poszła, aż się boję ważyć :/

Hej Dziewczyny!

Usiadłam na chwilę z telefonem w łapie... Ufff, ledwo zipie z tym moim tercetem egzotycznym! Nebulizacja przeplatana podawaniem syropów, psikaniem do nosa i podawaniem mleka. Kołomyja!

Kostka krzykacz - jak nie śpi, to marudzi - co chwilę mamy bezpodstawne użycie syreny alarmowej... Czekam na chustę - zamówiłam używaną kółkową Oppamamę i czekam. Dziewczyny macie instrukcje do takich chust, bo na to, że nie będę wiedziała jak ją zamotać nie wpadłam ;)

U nas ulewanie też jest, ale nie jest tragicznie, odpukać.

Poli. Zdrówka dla Leosia. Dostał jakieś specyfiki do przyjmowania?

Smoniczka. Ja też non stop na głodzie!!! Obłęd jakiś, a za słodkie dałabym się pokroić. Oszukuję się suszonymi morelami, musli z jogurtem itd, ale i tak ciągle mi się chce!!!

Ostatnia edycja:
cześć nie nie wyrabiam przy moich dzieciach podglądam co u was na faceebooku a tak brak czasu na czytanie .a od jutra zostaje bez internetu tylko wieczorami z męża komórki. umowa z tp się kończy a na nowym mieszkaniu będzie nowy dostawca. kiepski tydz. u nas . w pon na spacerze zgubiłam koło od wózka ( chicco po Julci) a od wtorku męcze sie z zapaleniem pęchęrza u nas u lekara brak miejsc i dopiero dziś mam wizyte za 45 min nawet nie mam jak się ubrac bo Franek ciągle przy cycku lub rękach:dry: mąż się zbuntował na spanie z dziećmi i znowu 3 godz snu:-( a dzisiaj z małym jeszcze jadę na 19 na warsztaty z fizjoterapeutą Zawitkowkim:-) lece pa

smoniczka agisan ja tez mam masakrujacy apetyt, tylko przy moim ahmedzie cycoterroryscie nie mam kiedy uzupelniac zapasy...ale jak nie lubilam czekolady, tak teraz dalabym sie pociac - niestety zakazany owoc.

kaja - ale fajowomasz z tymi warsztatami!

oho starty jaszczur sie domaga!lece.

Dziewczyny, jaka ja jestem happy, że kolek już nie mamy!! Jednak systematyczne podawanie kropelek przed karmieniem +herbatka koperkowa pomaga!!

Ja czekam na moje kropelki i mam nadzieje, że tez pomogą, bo dzisiaj znowu młody nie zasypiał na dłużej niż 45 min... i co zrobiłam? włączyłam mu na youtube szum suszarki... śpi już 1,5h!!!! ale mam takie wyrzuty sumienia, że jestem okropna matką, że powinnam umieć sama uspokoić moje dziecko a nie jakas przeklęta suszarka :sad:

Gosia - oświeć mnie na której stronie mogę złożyć forme o tą europejską kartę?

aaaaa... kupilismy bilety do Polski... dokładnie za 8 tygodni jedziemy :-)

Kręgosłup mi dzisiaj wysiada...:baffled:

reklama
Hello, nadaje do Was z ...wanny bo tylko tu mam chwile spokoju...wzgledna.bo juz slysze mojego krzykacza:))Poli zdroweczka dla Leosia:***Agisan moja tez marudna jak nie spi, tzn. Jak nie spi to chwile sie cieszy i smieje a po ok godzinie poplakuje i niewiem czemu:((Gnidka czad! Jest szum suszarki w necie?? Musze sprawdzic bo moja prawdziwa juz wysiada no i te rachunki:/ co sie martwisz ja nie mam ani jednego okruszka na podlodze bo mala terrorystka zasypia przy odkurzaczu tez:DMi tez ciagle chce sie jesc ale czuje tak zmeczona i tak boli mnie kregoslup ze czesto lapie bulke sucha bo nie chce mi sie robic://Moja mala od 2 tyg. Strajkuje z jedzeniem, wypija chetnie polowe porcji a druga polowa to meczarnia a i tak zostawia 1/4 porcji, gdzie wczesniej az butla furczala:( najpierw gardlo ja bolalo wiec zrozumialy brak apetytu a teraz nie wiem, moze ta znikoma dawka antybiotyku??Kaja zdrowka zycze i zazdroszcze warsztatow:))

Do góry