reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Luty 2013

Kwasia, jak ja ci zazdroszcze tego karmienia....Az mi sie przykro zrobilo....Felka wywaliło po 2 lyzeczkach kleiku ryzowego z wodą :crazy:
I wcale mu ten kleik nie smakowal....
Dzis dałam 2 łyzeczki male marchewki- smiał sie w głos z radosci. Zeby mnie dobic zjadl po tej marchewce 20ml mleczka. Tak, dobrze widziecie, 20 ml :crazy: Ech, moglo by go nie wywalic po tej marchewce....Juz ja zrobiłabym z niego marchewkowego króla....

reklama
Cortina sposób ze smoczkiem zacny :rofl2::tak:

A ja się zastanawiam, czy moje dziecko to taki egzemplarz, że je zawsze z jednego cycka i nie zajmuje jej to dłużej niż 5 minut. Nawet jakbym chciała żeby dłużej pojadła to zaczyna fisiować, uśmiechać się do mnie, to wtedy już ją daję do odbicia i potrafi przez kolejny 3 godziny nie wołać. Ona się nie domaga drugiej porcji więc i ja też z taką inicjatywą do niej nie wychodzę. Na ostatniej wizycie u lekarza (17.04) ważyła 5200 a teraz na szczepieniu (31.05) równo 6kg. Wiem, że każde dziecko jest inne, ale zastanawiam się czy nie przybrała za mało?

A w ogóle to chciałabym którejś z Was podziękować za przesłanie słoneczka, w końcu mogłyśmy wyjść na długi spacer :-)

ja to wam zazdroszcze tego karmienia, ale w sumie doczekam do tego 5 miesiaca, jak zalozylam za sugestia pediatry. moze ulewanie minie???

no dobra spadam na drzewo...znaczy się spać lecem.

Martuszka a może spróbuj mu zrobić ten kleik na Felutkowym mleku, ja Robercikowi robię właśnie na jego Bebiku (kupiliśmy kleik z Bobo Vity i on nie ma mleka modyfikowanego w sobie) a Ty jaki masz ten kleik? Taki już z mlekiem? Bo może to mleko w nim zawarte uczuliło Felutka, lepiej chyba właśnie robić na tym jego mleczku bo wtedy ma taki sam smak jaki dziecko już zna tyle, że gęste...

A ja zapomniałam się pochwalić, że Madzia dzisiaj zaliczyła pierwszy raz przewrót z plecków na brzuszek. Mordowała się niesamowicie, ale mój uparciuch w końcu dopiął swego :-) Ależ jestem z niej dumna :tak:

ja się tym ulewaniem małego też tak bardzo nie przejmuję, bo na wadze przybiera dobrze ;) gdyby było cos nie tak, to pediatra powinna skierować na usg i sprawdzić czy to faktycznie refluks, dopóki rośnie to jest ok ;) raz uleje mniej, raz więcej, może taka jego uroda ;)

co do placuszków z cycków kurczaka, ja robię tak: papryka, pieczarki cebulka - podsmażyć, cycki pokroić na małe kosteczki, zrobić ciasto jak na naleśniki, dodać do niego kurczaka i podsmażone warzywka, do tego starty żółty ser, wymieszać i smażyć na złoty kolor ;)

smoniczka brawa dla mojej imienniczki :)

ufff nareszcie spokojnie usiadłam!
spaliłam sobie ramiona!! w Irlandii!!
laugh.gif
laugh.gif
tak nam było dobrze na ogródku, że już na plażę nie pojechaliśmy :) Mikołaj pół dnia w basenie, drugie pół dnia latał (trampolina, piaskownica itp). jak na Irlandię to było gorąco!
doczytam was jak się wykąpie :-)

Ja tez mam przypieczone ramionka:)
Moja kluska byla u pani doktor dzisiaj, i po katarze nie ma juz sladu:)))
Smoniczka- nie martw sie ze Madzia malo przbiera, Szymon ma dzisiaj dokladnie 16 tygodni i wazy 6020;-) wiec jest drobniutki, ale przybiera systematycznie wiec mam sie nie martwic.
Martuszka to jesli bezmleczna ta kaszka to robilas ja na Felutkowym mleku? Bo jesli na tym mleczku i go wywalilo to bedziesz miala ciezko mu cos z tych kaszek i kleikow wybrac:( moja kolezanka miala tez problem, dopiero kiedy zaczela na kozim mleku modyfikowanym malemu robic to uczulenie przechodzilo.
A co do banoffee, to jedna z pierwszych rzeczy za ktore pokochalam Irlandie 9 lat temu:))) jest tutaj bardzo popularne:)

Ostatnia edycja:
reklama
Martik- robilam na wodzie ten kleik. Czyli tylko woda i ryz. A popijał mleczkiem dla alergików.
Marchewka tez go chyba uczulila bo za uszkami i na szyjce dzis rano odparzenia. :-(

Do góry