Azula zdjecie cudowne- a zabkowanie dla amelinki i dla ciebie okropne- strasznei wspolczuje- moze smaruj jej pupe bardzo grubo kremem- nie musi byc sodokrem ale jakis zwykly tlusty, zeby troche miala pupcie oslonieta!!!
Flaurka zdrowka!
A mi smutnio ze olaliscie nasza byc moze na 80%astme :-( wiem co tu mowic oprocz przykro mi, dacie rade- ale jednak to powazniejsze dla zdowia jak odpazenia czy przeziebienie- bez urazy

:-(
Nie olałam Cię zadałam pytanie ,ale nie zdążyłam doczytać .
Świsty w oskrzelach to nie zawsze astma ,ale astma jest ostatnio bardzo modna i lekarze nagminnie ją podejrzewają,dlatego pytałam.
Mój brat miał astmę stwierdzoną u 2 lekarzy ,a trzeci powiedział ,że to Bronchit oskrzelowy i miał rację .
A bardzo często są mylone te 2 choroby ,bo objawy bardzo podobne

Fakt było to sporo lat temu ,ale teraz jego syn ma to samo i jest znów podejrzenie astmy .
ja pamiętam objawy u Adama i Karol ma dokładnie to samo ,więc wiem ,że to będzie ten sam problem .

A oni już z góry powiedzieli całej rodzinie -mały ma astmę -bo lekarz "wyrocznia " tak powiedziała ....
Wszystko zależy od podejścia do problemu ;-)
Teraz są takie leki ,że z Astmą w zasadzie żyje się tak samo .Przykład ?
Otylia Jędrzejczak ;-)
Astmatyczka ,a bardzo czynnie uprawia sport i jakie odnosiła wyniki?
Oj dużo sportowców mogłabym wypisać ;-)
Nic nie jest przesądzone jeszcze ,więc się tak nie denerwuj .
I tak nic zrobić nie możesz tylko czekać .
Trzymam kciuki .Zdrówka dla małego.
Andav - nie olaliscie - nie czytaliscie po prostu. Przeczytalam teraz i faktycznie - masz prawo sie denerwować. Nie wiem nic o tej astmie, ale nawet jesli okaze sie, ze to faktycznie astma, to bedzie dobrze. MNiej dobrze, ale wciąz dobrze.
Sorki, za to, ze pisze tak o sobie, nie doczytujac Was, ale kurcze - nie daje rady juz wpadac tu czy na FB na biezaco.
Zdrowka dla synka Andav i spokoju dla Ciebie - to faktycznie moze byc suche powietrze - jest sezon zimowy a i okna rzadziej otwarte. U mnie w tej chwili jest 36% - malo, okno by sie otworzylo, ale w jednym pokoju spi mlody, w drugim mloda a my w kuchni z laptopami.
Dokładnie tak jest .Zamknięte okna ,suche powietrze to nasz największy wróg .Ja mam akwarium na holu i widzę ile muszę wody do niego bez przerwy dolewać ,ale dzięki temu jakaś wilgotność się utrzymuje ;-)
dzieki dziewczyny! no ja wiem wiem, FB - ale malo was tam na FB bylo i duzo wtedy jak pisalam nie bylo

strzelam focha wiem

ale cieko mi na prawde zwlaszcza ze 3 cia pediatra powiedziala ze ona by wnukowi swojemu kortizonu nie dala i ze naszego synka problem jest "w nosie" a nie w oskrzelach- no fakt zaczyna sie od kataru! i teraz mamy wynik 2 do 1!! jak sie sprzeciwie swojej to musze zmienic pediatre bo chyba nie bedzie chciala nas leczyc skoro jej nie ufamy jak zmienimy to na kogo? i gdzie? i juz nie bede taka samodzielna bo nigdzie busem nie dojade tylko bede zdana na chlopa, ktory w razie czego bedzie gnal z pracy 20km zebysmy do pediatry mieli jechac! nie chce tego leku ale nie chce mu zaszkodzic i nie iwem co zrobic! i mam mega dola i wlewam w siebie wino- sorryyy za marudzenie :/
I moim zdaniem ta 3 pediatra ma rację ,ale to moje zdanie .
Jeśli chodzi o lekarza to ja dla dobra dziecka gdyby była taka potrzeba to zmieniłabym bez żadnego zastanowienia .
Lekarz pierwszego kontaktu w razie kataru może sobie zostać ,ale jeśli chodzi o prowadzenie dziecka i leczenie bardziej konkretne to bym zmieniła i jeździła w razie czego tak daleko jak potrzeba .
mój mąż pracuje w Wawie ,więc zanim wróci z pracy to już 25 km ,a do lekarza mamy kolejne 6 ,więc jestem właśnie w takiej sytuacji i jakoś spokojnie dajemy radę .
Do lekarza nie jeździsz codziennie ,więc bez przesady ,za odrobiną chęci wszystko da się poukładać w jedną całość .
Wytrwałości i zdrówka życzę .
karola śpi pięknie ,za to ja zaległości choć z grubsza na forum nadrabiam ;-)
Kugela widzę ,że obie zakrcone na eko .
Ja naturalnych składników używam jeszcze Boraksu .
To zbawienny minerał ,który ma bardzo szerokie zastosowanie w medycynie i w życiu codziennym .
Mieszanka boraksu,octu i sody oczyszczonej zdecydowanie jest mocniejsza niż Ace czy Domestos ,a w przeliczeniu kosztuje grosze ;-)
W zasadzie do czyszczenia domu stosuję samą mikrofibrę na co dzień ,a do gruntownego sprzątania ww środki ;-):-):-)
Nie wiem czy czytałas ten artykuł ,ale dla mnie wiele on wyjaśnia
Spisek w sprawie boraksu - JAK UNIEMOŻLIWIONO LECZENIE ZAPALENIA STAWÓW
Mała śpi nadal ,więc i ja idę lulu
Dobranoc majówki