reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Nie wiem czy może być bez gorączki, ale na wszelki wypadek chyba dziś poszuram do pani doktor. Przynajmniej mi go poważy i pomierzy, bo według moich ważeń to w miesiąc mi przybrał ponad kilo.:-D

reklama
Podobno moze byc bez goraczki, kolegi i to lekarza syn mial zapalenie ucha, kulil sie prezyl trzeoal czasem za uxho..mysleli ze to kolka a okazslo sie zwpalenie ucha...

Niby sobie dziś Maluch postękuje, ale i popierduje, a zaraz się uśmiecha i ma dobry humor, więc nie wiem czy to ma coś wspólnego. Dla świętego spokoju zajedziemy dziś do pani doktor. Jutro mamy basen to wolę się upewnić czy mogę go ciągnąć.

dziewczyny mi plecy wysiadaja...:/ normalnie nie mam juz sily nosic mala a ona ryczy, bo zabawki ja zbytnio nie interesuja a wszystko inne zajmuje ja na 5 minut gora. mam nosidelko, ktore bradzo ulatwia nam zycie, ale caly dzien w nim nie moge jej nosic... wszystko jest be - tylko raczki mamy i spacerki po mieszkaniu sa fajne. nie ma mnie kto zastapic, bo jestem sama... mam nadzieje, ze jak zacznie raczkowac to zrezygnuje z raczek.

A ja już odwiedziłam panią doktor. Dowiedziałam się, że jestem panikarą. A marudzi bo mu się nudzi:-D. Napina się i stęka, bo swędzą go dziąsełka, a uszy ma w porządku. Ale ja jestem już dużo spokojniejsza. Jutro możemy iść bez przeszkód na basen:-D.
kooska moje dziecię też zajmuje się czymś góra na 5 minut, najlepiej oczywiście na kolanach albo rękach, ale on nie ryczy tylko się wkurza, stęka i kopie. Ryki włącza już naprawdę jak nie zwracam na niego uwagi.

To swietna wiadomosc z Filipkiem wszystko ok. Czasem lepiej byc panikara niz bagatelizowac..moja kolezanka tak zbagatelizowala kaszelek..mowie jej ze dziecki dziwnie oddycha..tak jakby szybciej i przepona a to dziewczynka wiec nie umie oddychac przepona...a ona ze to tylko pewnie przeziebienie....a tu w ta sama noc jechali na pogotowie z ostrym zapaleniem pluc....

Ja mam dzis ciezki dzien..musielusmy uśpić jednego kota..przezuty raka na plucach... To byl aniol nie kot..grzeczny milasty..ciagle sie lasil..widac bylo milosc w jego oczach....nie jak ten drugi zlosliwiec...leczylismy go od soboty..ale nic nie dalo..coraz gorzej..przestal juz jesc i ruszac sie..zbierala mu sie woda w plucach..wczoraj sciagnelismy u weta..ale dzis to samo...dusil sie..niech mu będzie dobrze po drugiej stronie tęczy...ale zal..ach zal..wszyscy ryczelismy...

Bylismy u neurologa..intelektualnie mowil ze rewelacja..asymetria juz mniejsza wle jeszczr jest napiecie w konczynach gornych i dolnych..zalecil jeszcze rehabilitacje tak dla spokojnosci...

U Filipa asymetria główki też już prawie niewidoczna i wszystko się wyrównało bez naszego układania go na siłę na jednej stronie. Dzięki temu, że on taki ruchliwy nawet przez sen sam sobie wyrównał główkę:-D.

Aneta_85-ja doskonale wiem, ze zachowanie Ani ma zwiazek z blizniakami, ale probuje sobie jakos poradzic.
Wczoraj zawarlysmy umowe, ze gdy zacznie plakac "tak sobie" to bede chowac jej najbardziej ulubione zabawki...nie wiem czy to dobra metoda, ale na dzis zadziala....dzien minal cudownie spokojnie

Kooska-moja Ania w sierpniu skonczyla 2,5 roku, wiec sama jest jeszcze malutka, a tu w domu 5-miesieczne blizniaki...i mamie brakuje czasu, rąk, nóg...ech....Dobrze, ze maluchy w miare spokojne to jakos radzimy sobie

Moja Iza tez łapie sie za uszy, wlosy, kocyk, jest cala podrapana i ma problem z zasnieciem czasami. U nas to jednak ząbkowanie, tylko ze na razie ząbkow nie widac jeszcze.

Witam mamusie ,ja dopiero teraz mam czas by coś napisać ,mała śpi z tatusiem a ja staram się odprężyć po całym długim tygodniu .
Jutro jedziemy do mojej siostry na urodziny i przy okazji odwiedzimy moja mamę ciekawe czy Milenka dalej będzie się wszystkich bać na ostatniej wizycie ciągle ryczała jak ktoś chciała ja wziąć na ręce ,wcześniej tak nie miała a teraz bardziej kumata i już poznaje .

Camel - bardzo mi przykro z powodu kota , wiem co to znaczy ja zwierzęta traktuje jak członka rodziny ,ja mam suczkę (jamniczkę)niestety mieszka z moja mama w domu bo ja nie mogłam jej zabrać tu gdzie mieszkam ponieważ mieszkam w bloku a ona należy do psów których nie uznają ograniczeń i smyczy .Teraz jak przyjeżdżam do mamy to moja sunia tak się cieszy i nie odstępuje mnie na krok nawet potrafi wskoczyć do samochodu i nie chce wyjść, siła ja musza wyciągać .

reklama
Do góry