reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

Paola spokojnych 9 miesięcy i gratuluję!!!!
Przyznam, że początki zaliczyłaś koszmarne! Dobrze, że już się wszystko wyjaśniło.

reklama
Cześć świeżutkie Mamy! Mam nadzieję, że do nas dołączycie :)

Wieści z Citrustanu:

Wróciłam od Dowcipnego. Pochwaliłam się, że będę mieć Dzidziulka, więc mnie wziął na fotel, wymacał, ponaciskał, macica rozpulchniona - jest okej. Zalecił mi już noszenie pończoch kompresyjnych, żebym się nie dorobiła większych ilości żylaków lub innych problemów typu zakrzepica, dostałam skierowanie na glukozę, morfologię, TSH, mocz, P/C anty-HCV, WR-VDRL (cokolwiek to jest, zaraz zapytam Gugla), CMV i Toxo. Następną wizytę mam 24 września i wtedy będziemy już chyba oglądać tego mojego Dzidziula :-)

Termin porodu - 16/17 maja.

a tak zapomnialam... mam jutro “meet my parents".. jade do mojego V rodzicow poraz pierwszy... boje sie cholernie :-D

Dasz radękochana. Będzie pewni miło i sympatycznie :laugh2:

Witam Was Kochane,

JA dopiero od rana mam chwilke, zeby zagladnac tutaj. Dobrze,ze zdazylam juz zrobic obiad i posprzatac, bo musialam po mloda do zlobka leciec :/ Do zlobka chodzi juz ponad rok a ostatnie 2 miesiace sa straszne, zaczyna histeryzowac jak widzi zlobek, a jak ja zostawiam to caly dzien placze.

Lena tak mi bardzo przykro, ale moze jeszcze nie wszystko stracone, trzymam kciuki Kochana :*

Widze, ze u reszty majoweczek wszystko ok co bardzo mnie ciszy :)

Ja mialam jutro testowac,ale niewiem czy nie bede cierpliwie czekala na @ ... Chcialam, zamowic przez internet jeszcze test ten co kupilam co juz niby 4 dni przed spodziewana @ wykrywa ciaze, a tu sie okazalo, ze to sa najgorsze testy jakie moga byc, ze bardzo bardzo czesto pokazuja brak ciazy,mimo ze ona jest :/ Czytalam na forum hol. same negatywne opini znalazlam moze z 3 pozytywne .... I w ogole czuje, ze to jeszcze nie teraz. Sluzu zero, piersi mnie nie bola, nie mam zadnych objawow, a z Zuzia jak bylam w ciazy to piersi mialam jak balony w odrazu mi chyba z 3 rozmiary urosly i byly takie pelne .... Jutro podejme decyzje, czy bede testowala jednak... A jak nie bede czekala po poniedzialku lub wtorku wtedy kiedy powinnam dostac planowo @

Pam dasze rade to nie jest wcale takie stresujace... Ja milo wspominam pierwsze spotkanie z tesciami, tylko musialam z gory okreslic, ze mam wyszczekana buzie i ze mna sie nie zadziera :D Do tej pory jak cos powiem to tescie ze mna sie zgadzaja :D Nawet ostatnio decydowalam do jakiego gimnazjum maja zapisac moja najmlodsza szwagierke :)

Czekam kochana na twoje dwie kreseczki :) Ja bym nie wytrzymała. Zresztą w tej" ciąży" zrobiłam 6 testów. Przed terminem nie wychodziły.PO balde jak cień,cienia, dopiero dzisiaj ( 38 dc) pokazały się w miare wyraźne :)
Dzień dobry :-) Chciałam się przywitać :) Wczoraj zrobiłam test i wygląda na to, że jestem w ciąży :tak:W piątek idę do lekarza - nie wiem, czy nie za wcześnie, ale akurat był wolny termin :) Moje cykle są krótkie i jestem już tydzień po terminie @ Miałam plaienie w terminie @ i myslałam, że małpa się rozkręca, ale jednak nie. Cieszę się ogromnie, bo długo się staraliśmy i mam nadzieję, że w końcu się udało.
A i najważniejsze... mam już synka - 5cio letniego :happy:

Witaj wsród nasmajóweczko :) Spokojnej ciąży :)

Witam was wszystkie :),
chcę się umówić do gin. tak żeby był to już 6-7 tydz. jak myślićie?

Beta z 03-09-2012 92,35

Witamy, witamy :) I życzymy szczęśliwych 9 miesięcy. Termin wizyty ok. Śmiało możesz iść.

Cześć świeżutkie Mamy! Mam nadzieję, że do nas dołączycie :)

Wieści z Citrustanu:

Wróciłam od Dowcipnego. Pochwaliłam się, że będę mieć Dzidziulka, więc mnie wziął na fotel, wymacał, ponaciskał, macica rozpulchniona - jest okej. Zalecił mi już noszenie pończoch kompresyjnych, żebym się nie dorobiła większych ilości żylaków lub innych problemów typu zakrzepica, dostałam skierowanie na glukozę, morfologię, TSH, mocz, P/C anty-HCV, WR-VDRL (cokolwiek to jest, zaraz zapytam Gugla), CMV i Toxo. Następną wizytę mam 24 września i wtedy będziemy już chyba oglądać tego mojego Dzidziula :-)

Termin porodu - 16/17 maja.

Super ,że wsio ok. A litanie badań masz niezłą :) To masz póżniej termin ode mnie. KUrde zdała by sie ta lista majówek.
Witajcie kochane. :-) Tyle tego piszecie,że już nie nadążam.:-D
noelle ty zawsze potrafisz pocieszyć ;-)
pam ehhh takie spotkania są bardzo stresujące, coś o tym wiem...Ale dasz radę.:-)
mamolinka ja mam jutro sądny dzień,xobaczymy czy @ przylezie,jak nie,to czekam do soboty i testuję.:-) Mam bóle podbrzusza dzisiaj,ale nie nakręcam się ani na ciążę,ani na @,zobaczymy.
Poza tym chyba sobie utnę drzemkę. :-)

Śpioszek. :) Rób ten test. Ja zrobiła tyle a szkoda mi nie było i nie jest. Tym bardziej że znalazłam w aptece płytkowe po 7 zł :)

Zapominajka, no super, tylko że te cholerne suwaczki mają chyba ustawiony odgórnie cykl 28-dniowy i stąd u mnie 4 tydzień i 3. dzień, a faktycznie jestem prawe w 5 tygodniu :)

Nie nie cytrynka. To się interpretuje tak że jak ciąz ma 4tyg i 3 dni to znaczy że jesteś w piatym tygodniu. To tak jak z wiekiem człowieka. Skończyłam 30 lat (np mam 30 i miesiąc) czyli leci mi już 31 rok. No jakoś tak to wygląda
:-D

Ja się już witam po pracy :)

jestem tak zmęczona że padam ... uciekam zrobić sobie relaksującą kąpiel w ciszy i spokoju puki młody z mężem jeżdżą na rowerze :sorry:

Cytrus tak jak Emalia mowi sowaczki pokazuja pelne skonczone tygodnie i dni
Noelle u mnie te zawroty to tez niestety spowodowane nicka hemoglobina i cisnieniem, miesiac temu hemoglobina plasowala sie u mnie na poziomie 10 :((

Wczoraj z sukcesem polozylam moje dziecie spac bez cycka. Wyglada na to, ze uda nam sie zakonczyc karmienie bezbolesnie :)). Ciekawa jestem jak to dzisiaj pojdzie.

reklama
hej hej!!!
Dziewczyny ja mam cos na opak:szok: Podobno kobiety w ciazy maja zmienne nastroje;D u mnie jest tak z kondycja fizyczna:eek: W jednej chwili jeste tak padnieta ze nie mam sily oczu otworzyc i moglbym tak pasc i zasnac nawet na srodku centrum handlowego:sorry: Za to za chwil pare energia mnie rozpiera taka,ze silą sie powstrzymuje by nie poprzestawiac mebli w domu lub nie pognac na silownie:zawstydzona/y: W zwiazku powyzszym zaliczone dwie godzinne drzemki, i dwa spacery :) placek na sliwkach zrobiony,obiad na dwa dni rowniez:D

Czuje sie jakbym miala rozszczep osobowości:szok:

Do góry