reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
czesc,
my dzis mielismy pracowity dzien, rano wybylismy z synkiem do piwnicy i sortowalismy ubranka dla dzidzi, wzeilismy wszystkie te do rozmiaru 68 a reszta czeka na swoja kolej posegregowana juz w kartonach :) zrobilismy liste co jeszcze dokupic i chyba wysle ja rodzince co by 20 par spiochow nie kupowala :)

Framama- wow to super zabawy w nastepna sobote

Aisha_23- wytrwalosci zycze, zeby pocieszyc w ciazy z synem lacznie przytylam 27 kg :) przez ostatnie 3 tygodnie tez 4 kg na plusie mam, lacznie 10, wiadomo musisz uwazac ale tez nie przesadzaj bo wazne jest by Twoje dziecko mialo dostarczone wszystko co potrzebuje do prawidlowego rozwoju

Majówka, na żylaki odbytu w tym momencie mogę polecić Ci z czystym sumieniem i pełną świadomością Cyclo 3 Fort (tabletki). Mogą być stosowane w ciąży, polecała mi je moja angiolog (na żylaki nóg, ale są zalecane także przy hemoroidach). Będę do nich wracać pewnie w przyszłym miesiącu, bo też mi wylazło jedno "dupne" cholerstwo :confused2:

Citrus dzieki za odzew :) a czy u Ciebie to tez zylak zewnetrzny takaa gulka? boli Cie to cholerstwo? ja odczuwam pewien dyskomfort przy tym i pobolewa jak leze na plecach czy przy podcieraniu. Na razie smaruje posterisanem a czy te tabletki mozna kupic bez recepty i czy jest szansa ze takie zylaki odbytu zewnetrzne sie wchłoną?

majówka ja mam hemoroidy od wieków, w ciąży już dwa razy zakrzep splotu żylnego , boli jak cholera, jak przed porodem będe miała zakrzep to na pewno chce mieć cc, ani siedziec, ani leżeć nic, mam przepisane czopki posterisan h i masc, ale to niewiele daje i dopóki zakrzep się nie rozpuści to boli, ostatnio przykładałam sobie startego ziemniaka, w ciąży zakrzep usuwają też chirurgicznie, przekłuwają, by wyleciała ta krew, ja się na to jeszcze nie odważyłam i zwykle cierpię ok tygodnia, aż to cholerstwo się rozpuści. Pij siemie lniane, po każdym oddaniu stolca konieczne umycie się , współczuję...

wiolonczela a jak objawia sie ten zakrzep? ja mam taka gulke która po nacisnieciu przesuwa sie pod skóra i jest na zewnatrz odbytu, nie wiem czy teraz bedac w ciazy jest sens odwiedzac proktologa czy spróbowac samej sie tego pozbyc ja odkad nabawiłam sie zaparc w szpitalu polecono mi colon c i syrop lactulosum mozna brac w ciazy i bardzo dobrze działa dzieki tym specyfikom pozbyłam sie na razie zaparc ale zylak jaki był taki jest:( cholerstwo mnie boli

Majówka, mnie ten hemoroid nie boli, ale zauważyłam go po prostu podczas mycia pupci i tyle. Kilka dni i sam zaczął się zmniejszać, już prawie się wchłonął, ale szykuję się na powtórkę, bo te dziady lubią w ciąży wychodzić :)
Gdybyś miała zakrzep, prawdopodobnie bolałoby bardzo bardzo. Poszukaj w Googlach ;-)

reklama
Dziewczyny ja tez mam zlecone cyclo 3 forte - ale mam na zylaki na nogach - ale hemoroidy tez mam i na nastepnej wizycie mialam zapytac lekarza co z tym fantem zrobic - ale fajnie,ze mowicie ,ze to na jedne i drugie dziala .Nie bralam systematycznie - bo kazal mi brac 3x 1 ale one drogie jak licho bo paczuszka 26 zl i bralam po jednej .

Do góry