reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Szczęściary! Możecie sobie czekać do ostatniej chwili, a u mnie tylko cokolwiek się zacznie dziać, muszę jechać na IP, żeby mi biegusiem zdjęli szew. Chyba wolałabym, żeby się od odejścia wód zaczęło :-D Noż cholera jasna, że też nigdy nie może być tak, jak trza! :-D

A nie możesz raz jeszcze jechać na samo zdjęcie?
Bo to trochę jak siedzenie na bombie zegarowej...

reklama
Może i bym mogła, ale zdecydowanie nie chcę, bo oni by mnie wtedy zostawili na obserwację, nawet gdyby nic się nie działo... Z dwojga złego, wolę czekać w domu i do szpitala jechać, gdy się zacznie. Lekarka mi na IP sama powiedziała, że łożysko mogłoby jeszcze trochę dojrzeć, więc nie ma co na siłę zdejmować szwu.
Zresztą wieczorem biorę ostatni Fenoterol i będę się obserwować. Z jednej strony chciałabym już urodzić, bo zazdroszczę tym, które się wypakowały, z drugiej zaś zaczynam panikować i chyba chciałabym TEN MOMENT odłożyć w czasie... :baffled:

hej hej...
Oczywiscie wczoraj juz moje dziecie nie pozwolilo na chwile nie uwagi woec siebie a potem juz cieszylam sie domem.
Nie moge uwierzyc ze juz jestesmy "po" i w domu!! Teraz pozostalo juz cieszyc sie soba:)
Mała wymiata,grzeczna jak aniolek,lecimy tylko na cycku,oby tak dalej.
Postaram sie potem nadrobic i cos opisac np horror pt. moj porod.Ale na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo.
Zaraz siadam do szay,poszukac tych najmniejszych ubranek bo Mała w rozmiarze 56 ginie....:-) Taka drobina,ale i tak sie dziwie gdzie w tym brzuchu znalazla miejsce:laugh2:

pozdrawiam i sciskam.Trzymam kciuki za juz urodzone,rodzące i oczekujące tej chwili:*:*:*

Czesc dziolchy;)

Pisze z telefonu, a nie lubieee. Ale weekend spedzam w pizzerii wiec czasu na kompa brak;]

Alg - no to kciuki za szybki i bezbolesny porod;) I patrzac na twoje plany to moze faktycznie taki byc hehe;)

Natalia- ojjj wspolczuje problemow. Ale miejmy nadzieje, ze wszystko sie unormuje;)

Jak czytam o tych waszych problemach z karmieniem to zaczynam sie bac...

Nanu- fajnie, ze czop ci juz odlazl. Przynajmniej masz juz jakis zwiastun porodu;)

Mi nic sie nie dzieje z wyjatkiem czasem beznadziejnych skurczy. No ale coz - biore jeszcze fenoterol. Chociaz ostatnio coraz czesciej o nim zapominam :O
A no i tez troche pogrzebalam i tez zdaje sie wyczuwam glowke ;D No bo coz innego okraglego i twardego moze sie tam znajdowac?;P

Dziewczyny z karmieniem nigdy nie jest łatwo na początku.. ja jak karmiłam to tez płakałam z bolu, bo brodawki krwawiły na pocatku, ale pare dni z bephantenem na cyckach i się pogoiły i przyzwyczaiły do "ciągnięcia" Bephanten można spokojnie uzywac bo dziecko może go nawet zlizać.... a co do seksu to ja od poczatku aktywna jestemw tym temacie:) jedyny dyskomfort to "orgazm" bardziej musze go kontrolować by mi brzucha nie spinał....a tak to mogę codziennie hihihi :) Po porodzie z Asia miałam kłopot z "powietrzem" w pochwie a potem po jakiś 6-7 miechach się t unormowało.... i nie miałam psadku libido, po porodzie wytrzymałam tylko 3 tyg bez :)

nanu - czyżby sen sembo się sprawdzał? ; ))) super mi nawet czop nie odpadł i nie czuje się na poród ;)

noelle - nie mogę się doczekać Twojej opowieści ;)

mysiak - zazdroszczę !!!!!!!! ja już nie pamiętam co to jest orgazm ;//

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki,zaczęłam szaleć i czasu na internet nie starcza.wczoraj jak wstałam o 9 rano to o 24 padłam,sprzątanie,gotowanie,mega zakupy w CH...dźwiganie...i nic,dzieciok nie ma zamiaru wyjść,nawet już wczoraj na piłce skakałam,ale kilka wieczornych skurczów,nogi spuchły i guzik...:eek: to taka złośliwość tak to człowiek leżał i bał się całą ciąże że wylezie,a teraz jak chce żeby wylazł to się dziciokowi odwidziało:wściekła/y: a ja tak sobie pomyślałam że ja jestem z niedzieli,R. jest z niedzieli to i Kacper mógłby być z niedzieli,więc albo dziś albo za tydzień,z naciskiem że 6 ma ostatni termin:-D wczoraj w tkmaxx kupiliśmy walizki na wyjazd i suuuuper ręczniki plażowe:-)

Cytryna w szoku jestem że kazali Ci szew nosić do końca,przecież wcale nie masz tej szyjki takiej krótkiej,to Kartaginie przy 6 mm zdjęli...no ale nic nie poradzisz,dobrze że Ty nie jesteś taka panikara jak ja...

Fra szykuję się szykuję,ale nadziei jakoś brak...na sex też:zawstydzona/y: dzięki za przypomnienie o MMA

Ostatnia edycja:
reklama
noirel masz jeszcze czas na poród... spokojnie, lepiej za 2-3 tyg niż teraz żeby dzieko miało jakieś objawy wczesniatwa. Ja tez bym już chciała być po, mam już dosyć , ciężko mi, wiecznie duszno i wpogole, ale wiem ze małemu lepiej w brzuchu zostać do 38tyg skończonego :)

Do góry