reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

"To, kiedy urodzi się dziecko, zależy od stopnia jego dojrzałości. Tak naprawdę, to dziecko daje sygnał dla ciała matki, kiedy ma się zacząć poród. Dlatego wywoływanie porodu, gdy dziecko na to nie jest gotowe trwa tak długo (nawet kilka dni) lub nie działa w ogóle. Co ciekawe... stopień dojrzałości dziecka jest naprawdę różny i nie ma nic wspólnego z tygodniem ciąży, w którym znajduje się kobieta." - zaczerpnięte z jakiegoś naukowego wywodu.

Cóż... pozostaje siedzieć na tyłku i czekać :sorry2:

reklama
natalia - ooo, to świetnie, znaczy że znalazłaś na nią sposób - tak to jest z maluchami, że różne rzeczy na różne dolegliwości im pomagają i metodą prób i błędów dochodzimy do tego :sorry2:

a dawałaś jej ten espumisan i biogaia ? ciekawa jestem jak to działa

u mnie kuchnia jak po tajfunie, ale jestem :happy2: deser w lodówce, jedzonko się pichci...pachnie na cały dom :-) rzadko kiedy tak mi się chce gotować

Eklerka
- ja miałam przy Lilce oxy 3 razy w ciągu 48h - zupełnie nie działała, nic mnie nie bolało, żadnych skurczy, a dziewczyna obok mnie zwijała się z bólu po tym....także i masaż i oxy i inne wywoływacze działają i nie działają :-(
jutro mam oxy na 8 ....ciekawa jestem czy tym razem podziała, ale jakoś na sukces nie liczę :-p

Dzien dobry dziewczyny!
ktora dzisiaj na porodowke sie wybiera? Ja dzisiaj zaliczylam ze 3 krotkie skurcze ale po nospie wszystko ucichlo. To chyba dlatego ze odkurzylam mieszkanie i wysprzatalam je. Albo przez zlosc na A. Mial dzisiaj karnisz przykrecic, ale nie mial wiertla odpowiedniego. I od slowa do slowa i klotnia gotowa! Zreszta od rana z jakim fochem wstal...
sembo a u Ciebie o co poszlo??

citrus - zazdroszcze ze w ciuchy z przed porodu wchodzisz. Ja dzisiaj w Auchan sukienke za cale 30 zl kupilam w rozmiarze L zeby miec w czym chodzic w taki upal :)

Czesc babolce;)

U mnie cisza totalna... Wczoraj postraszylo i na straszeniu sie skonczylo. Dzis pelzne do gina i mam nadzieje na jakies pomyslne wiadomosci odnosnie rychlego porodu :D

Fajnie,ze wam rozpakowanym tak dobrze idzie z opieka nad maluchami;) Widac instynkt dziala;)

Mi to sie dzis tylko spac chce;] Pomimo ladnej pogody...

PolaTola szkoda gadać, już produkowałam się na fejsie o tym...
Ogólnie znajomi byli 3 tygodnie w Indiach i prosili o nocleg po powrocie, juto, a mój M powiedział że spoko nie ma problemu. Ale wiadomo jak jest z podróżami do Azji itp więc trochę się bałam o zdrowie moje i małej w razie jakby jakieś chorubsko przywieźli ze sobą, więc powiedziałam im że jeśli mają jakieś obawy że mogli by coś przywieść jakiś wirus czy cuś to może lepiej żeby gdzie indziej się zatrzymali, no i przyznali mi rację że jednak dla bezpieczeństwa małej prześpią się u kolegi. Na co mój na mnie naskoczył jakbym co najmniej wyrzuciła jego rodzoną matkę z domu głodną na mróz. Wygarnął mi od egoistek i panikar, paranoiczek które całymi dniami siedzą na durnych forach no i się zaczęła jazda ... To tak w skrócie.

moje dziecko jest takie rozbrykane od kilku dni że raczej nie szykuje się do porodu. Mam takie niemiłe wrażenie że pewnie będe turlała jeszcze po terminie ... Nastroju to ja nie mam za świetnego muszę przyznać. Za długo to wszystko chyba już trwa.

Ostatnia edycja:
Rysia ale to wszystko od lekarzy zależy, ja trafiłam na szpital i lekarzy co mają zdanie że w cukrzycy ciąże należy rozwiązać szybciej, 38-40 tc max, a już na pewno jej nie przenosić dłużej niż 40 tygodni....
wikki jak byłam w szpitalu to dziewczyny z łóżka obok dziecko zwymiotowało w jakimś dziwnym kolorze i okazało się że to pozostałość wód płodowych, płukanie mu chyba zrobili i dali jakieś leki, ale jej mały miał 3 dni, może faktycznie warto zasięgnąć porady lekarza...

chmurka84 - w moim szpitalu tacy specjaliści, że gdybym wczoraj lekarzowi nie przypomniała, że mam cukrzycę to pewnie bym do końca maja się czołgała, bo twierdził że "90% kobiet rodzi między 38 a 42 tygodniem".
A tak to jak nic nie ruszy to 15 maja mam KTG i ewentualnie będziemy indukować. Normalnie to wszystkiego sobie trzeba pilnować, bo lekarze nawet tak łaskawi, żeby w kartę popatrzeć nie są zanim się z pacjentką umówią....:dry:

reklama
Kupiliśmy wózek!!!!!!!!!!!!!!!!! :-) Znaleźliśmy używany Jedo Fyn za niecałe 600 zł, w stanie IDEALNYM, z roczną gwarancją jeszcze. Śliczny turkusowy kolor, no rewelacja. Jestem taka zadowolona, że aż mi się gęba cieszy :-)
Klusek zapisany do pediatry na przyszły piątek, jutro tylko USC nam zostaje i wsio! :cool2:

O, kolor wózka dokładnie taki, jaki Rysia ma na suwaczku ten ciemny turkus :-D

Do góry