reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

cytryna, eklerka tylko my w większości na mieszance jedziemy, mała moje mleko dostaje max 3 razy dziennie bo więcej nie mam a mieszanka już się tak bezresztkowo nie trawi jak kobiece. Zresztą widać, że ma duży problem bo strasznie ciśnie kupkę aż sie purpurowa robi a tam nic nie idzie. Pediatra mówiła, że to może być z braku płynów bo jednak z piersi leci o różnej konsystencji raz bardziej płynne a potem treściwe. Zobaczymy jak po koperku bo wypiła 20ml i zasnęła jak aniołek a kolki to nie są na pewno bo pierdy puszcza jak bomby:-D

reklama
eklerka Mi pewnie lekarz jutro zaproponuje masaż z odklejaniem dolnego bieguna pęcherza płodowego... Miałam to robione dwa lata temu i już się ślinię na samą myśl ze stresu... Że nie wspomnę, że marzyło mi się tym razem urodzić bez takich wspomagaczy...kroplówek, wpychania paluchów i innych... Po wstępnych radościach tego dnia teraz się poryczałam, wystawiłam 2 ogłoszenia na tablicy, poklnęłam z bólu krocza i idę na śniadanie...

Eklerka no wlasnie dziwie sie ze cie jeszcze na wywolanie nie wzieli chociazby z tego powodu ze mala bedzie duza.u mnie to wlasnie jest najwazniejszy powod wziecia do szpitala bo Dominik ponad 4 kg mial i ten tez bedzie mial tyle jak i nie wiecej sadzac po rozmiarach mojego brzucha.ja to mialam nadzieje ze mnie juz wczoraj wezmie na oddzial ale dupa nie chcial ale bylam wkurzona:no:

Natalia dokladnie dziecko moze dlugo kupki nie robic i jest to normalne.chyba ze placze i napreza brzuszek i widac ze chce zrobic a nie moze wtedy moze cos byc na rzeczy.a tak jak nic sie nie dzieje nie ma sie co martwic.

witam się i ja

pogoda jest piękna i ja się bardzo dobrze czuję, tylko nic mnie nie rusza

dzisiaj odprowadziłam Lilę do przedszkola - 0 objawów

na wieczór zaplanowaliśmy przyjęcie, bo przez to moje leżenie towarzysko jesteśmy do tyłu
może jak nieco w kuchni poszaleję, to coś się zacznie...
w każdym razie na siłę nic nie robię i staram się nie świrować
może faktycznie termin mam pokopany :baffled:
a że Mała już duża, no to trudno, najwyżej mnie potną
kontrolujemy się regularnie i wszystko Ok, więc nie panikuję

Eklerka
- u nas też tak przeciągają w niektórych szpitalach...jutro mam oxy, ale jak nie podziała, to kolejną dopiero za tydzień, a wywołanie ostateczne po 42tc....sprawdziłam już 3 szpitale w stolicy, w każdym ta sama praktyka....
jak się wkurzę, to zrobię objazd po innych :-p
ja na masaż szyjki nawet nie mogę się nastawić, bo jej kurna nie mam :-D także jak oxy nie podziała to zostaje chyba tylko przebicie pęcherza :shocked2:

Natalia

jeśli chodzi o kupkanie dzieci, to zgadzam się, że może i tydzień nie być jeśli jest na piersi, ale jak MM, to 3 dni :tak: potem trzeba pomóc
jak widzisz, że Malutką to męczy, to chyba termometr jest najlepszym pomysłem, bo herbatka może za bardzo wzdęcia wzmóc i nadal będzie się męczyła
zapytaj pediatrę czy możesz podać Espumisan lub coś podobnego

to ja znikam do kuchni, bo A. właśnie mi przywiózł zakupy :-)

z tym nie spaniem to chyba się dzieci rozkręcają, bo moja też 2 noce pod rząd po 3 godz czuwania, dziś było lepiej bo spała od 22 do 3.25 :szok:potem godzina karmienia, bujania i głaskania aż w końcu mężowego obudziłam, on bujał kolejne 45 min i młoda zasnęła do 8 :tak:

Dobry, dziś u nas też słonecznie a u mnie bezobjawowo, raz w nocy wstałam i to dlatego że coś mnie obudziło ...
Nie mam pomysłu na dzisiejszy dzień, najchętniej to bym przespała do porodu ...

Dzień dobry,

kolejna noc i cisza :wściekła/y: Eklerka mój Mikołaj chyba czeka na Ciebie, więc proszę tam się wziąć do roboty.

Idę do salonu na jakiś pedicure, bo chociaż nawet sięgam do stóp, to pomalować ciężko będzie. Lato w pełni. Oby dzień był owocny w porody majówek !

Łoooo, a ja, ku mej ogromnej radości, zaczęłam w końcu poporodowe upiększanie. Masaże szczotką pod prysznicem, peelingi, maseczki, po niedzieli startuję z ćwiczeniami... Och, jak dobrze mieć swoje ciało tylko dla siebie :-D Wlazłam w dżinsy przedciążowe (wprawdzie dopiero w jedną parę i są odrobinę opięte w pasie, ale do szerszej bluzki okej) i och i ach :-D

Fuck, tak mnie chłop wyprowadził z równowagi że wpadłam w jakąś histerię i teraz się nie mogę uspokoić... :( ąz mnie wszystko rozbolało z nerwów....

reklama
Kurde ile w człowieku może być tego czopa cholernego? No masakra jakaś...

eklerka Czemu zakładasz, że po masażu Cię nie ruszy?

Do góry