reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2015

Ni dziś jest lepiej. Narazie normalne karmienie czyli jeden Cyc na posiłek wystarcza. Mam nadzieje ze tak juz zostanie. Juz sobie zapas femaltik Eru robię :) choc sadze ze to tez dzięki temu ze okres mi się skończył i choroba powoli tez się kończy.

reklama
Asiaf a jak oceniasz działanie fe malutku?
Ja też miałam wczoraj kryzys mleczny. Młody wieczorem ssał 50 minut, początkowo było mleko, a później byłam pusta...w końcu sama go odstawiłam i położyłam spać. Obudził się o 2:30 na cyca, czyli potrzebował, ale w nocy już piersi się napelniły (przed snem wypiłam karmi). Kolejne karmienie było o 7:30. Myślę też że Młody więcej potrzebował wczoraj niż zazwyczaj. Nigdy wcześniej nie budził się w nocy.

Wiosna prostsza i bogatsza wersja karmi. Jak mam wypić dużo słodkiego i gazowanego to wole saszetke. Tylko w aptece zaplacilam za niego 28 zł a na allegro w moim mieście jest do kupienia za 16,50 wiec muszę zapas zrobić. Narazie nie dam głowy co pomogło ale jest 1000 razy lepiej niż wczoraj.

U mnie kryzys odpukać chyba też się skończył :-) dziś znowu piersi pełne i jemy z jednej :-) na szczęście trwało to niecałe dwa dni. Wczoraj piłam mnóstwo wody.

U mnie też lepiej, chociaż jeszcze nie jest tak jak powinno.Synek domaga się cyca co godzinę, pije 5 min. Karmię z jednej piersi, a przed spaniem z dwóch.

Moj nie wybrzydza z której ale faktycznie więcej mam mleka w prawej i to widać bo jest bardziej nafuckany. Dziś obyło się bez mm poza butla na noc ale to jest ok a nawet mi na rękę. Byle jeszcze wrzesień wytrzymać i niech się dzieje wola nieba :)

Chyba padnę z radości, przeżyłam dzisiejszy chrzest i wracam jutro (czyli już dzisiaj) po 2 tygodniach od teściów do domu :D Po chrzcie wynajęliśmy gminny ośrodek kultury i zamówiliśmy katering. Moi teściowie mieszkają na wsi i postanowili nam zorganizować chrzciny, super bo prawie wogle kasy na to nie wydaliśmy. Tylko że mój teść postanowił zamówić orkiestrę i myślałam że padnę jak to zobaczyłam normalnie wieś śpiewa i tańczy masakra jakas. Dziwie się że Mia to przeżyła i nawet spała jak zabita przy tej orkiestrze o_O Ale nigdy wiecej takich imprez. Dodatkowo miałam odwieść panów z orkiestry podobno 2 km i z 2 km zrobiło sie 40 w jedna stronę, normalnie miałam ochotę wysadzić ich w polu. Dodatkowo dodam że mój teść zrobił na chrzciny bimber który miał 90% to sobe wyobraźcie z chrzcin zrobiło sie wesele. Następnym razem chyba powinnam sie napić, a przynajmniej udawać że coś wypiłam żeby głowy nie suszyli żeby rozwozić ludzi. Miałam wizje że jak ich nie odwiozę to beda mi zawodzić pod oknem do rana :)

reklama
Do góry