reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majowe Mamy 2016

Witam z rana majoweczki:* ja juz nie spie noc mimo że wstawalam chyba z 5 razy do córki to nawet jestem wyspana :) mała niestety ma gorączkę39 :( czekam na 8 i będę dzwonić do lekarza ale wcale się nie zdziwię jak powiedza ze na dziś już nie ma miejsc ...a podejrzewam ze ma zapalenie gardła:( tyle dobrze ze mi pije:) ale nie chce jeść :(

reklama
Oj :( współczuję Plucik. Oby Was zapisali i byly miejsca . U mnie w przychodni dzieciecej tez zawsze takie problemy ;/ nie dość ze się ciężko dodzwonić to i zapisać.

I ja nie śpię :) Moja córcia od wczoraj próbuje bokiem wyjść... :p Już nie wiem jak się mam ułożyć. Stoję - źle, siedzę - źle, leżę - źle :/ Pierworodna chyba mnie tak nie obkładała...

Dziewczyny jeszcze trochę! Zaciskać te zgrabne nóżki! :D

Tez juz nie spie... bo genialni wspollokatorzy nie szanuja tego ze ktos o 6 moze jeszcze spac i tak wala drzwiami jak wychodza ze podskoczylam na lozku... wrrr... dobrze ze to ostatnie dwa tyg dzielenia z kims mieszkania bo powoli dostaje na glowe... :/ nerwus straszny ze mnie... do tego mala tez chyba spi godzine na dobe bo co sie obudzilam w nocy to ona fikala... skad tyle energi ona ma... tez chce!!!

Witam sie i ja o poranku. Nie śpię od 6, tak jak męża budzik dzwonił tak i po moim spaniu. Chociaż wstalam mu kanapki do pracy uszykować i dalej sobie leżę. Obejrzalam dwa odcinki rodzinki pl a teraz myślę co na śniadanie sobie zjeść :p

No dziewczyny gdzie Wam sie az tak śpieszy?! Poczulyscie wiosnę i już rodzić chcecie? A cius cius, jeszcze nie pora, niech sie chociaż kwiecień rozpocznie, zaciskamy nóżki i nie dajemy sie :-)!

Sylwia.ka u mnie piętro wyżej sąsiedzi juz od 6:30 odkurzaja także też ciekawie..

Ewa nie strasz z tymi infekcjami, bo mi tez sie ciągle coś plącze :/

Plucik oby udalo Ci sie jednak zapisac do poradni.

U mnie wedle apki równiutkie 50dni do porodu, wow :o kiedy to tak zlecialo..

Plucik nie wiem od kiedy mała Ci choruje, ale ja nigdy wcześniej niż po 3 dniach choroby - kiedy domowe sposoby nie wystarczają a sprawa się rozwija, do lekarza nie chodzę i dzieci nie prowadzę. Najpierw paracetamole, tymianek i podbiał na gardło, bo może to anginka i pod kołdrę.
Przy okazji (niekoniecznie Ty tak robisz, więc czasami nie bierz tu do siebie), ale muszę powiedzieć, że z mojej obserwacji i znajomych lekarzy wynika, że ludzie dostają gorączki i od razu do lekarza walą drzwiami. Przychodzi taki pacjent i mówi, że gorączkę ma od wczoraj np.... bosie... i co chce? antybiotyk czy paracetamol bez recepty? Takie wyjście. Zamiast kurować się w chacie idzie kupić i sprzedać do poradni coś swojego i przywlec od innych coś gorszego. Rozumiem, że ktoś 3 dni leży i się pogarsza, ale ludzie poważnie tak się zachowują. Albo gorączki nie zmierzy, przyłazi i mówi, że ma drgawki, a termometru nie ma w domu czy co? a tu nie drgawki tylko dreszcze, 38 stopni i tyle. Lekarze bywają znieczuleni, różne paskudy są w zawodzie, ale ludzi jakiś popieprzonych po poradniach tez masa łazi.... Kuzynka bierze dyżur w święta i zawsze przyjdzie taki co go brzuch pobolewa od kilku miesięcy i własnie chce skonsultować w Wigilię (może samotny), albo katarek jakiś od rana i tak myśli czy ten katar to trzeba zakroplić i czym- straszne....

Witam się i ja i dołączam do tych obudzonych przed czasem :D chłopak obudził mnie dzis o 6:20 tekstem: wstawaj! Ja już nie śpię, chcesz kawki? :D Zrobił kawki, narobił zamętu i pojechał odebrać koleżankę, ktora pomoze nam dzisiaj w sprawach urzędowych. Dzis nasza córka zostanie uznana córka mojego A.
Oprocz tego wczorajsza kolacja dała naszej małej takiego powera, że cała noc dawała czadu :D wie co dobre :D i o dziwo nie miałam zgagi :)
Teraz śniadanko i czekam ba powrót przyszłego taty.
Pozniej zakupy, montaż szafki na przedpokoju... Dzień zleci.
Dziewczyny wy sie tak nie wybierajcie za wcześnie na te porodówki, mamy czas :p

Jeny, co za noc. Zasnelam kolo 3 bo Mala szalala jak wariatka! Brzuchem to ki rzucalo na wszystkie strony. I od rana to samo. Dzis bedzie trudny dzien.

Ewa, u mnie polozna mowila ze Maltan stosuje sie dopiero od 36 tc. Jeszcze nie stosuje, ale te objaalwy ktorych mowisz to moga wskazywac na uczulenie, jak dlugo juz smarujesz?

A do mnie właśnie przyjechał kurier z mikrofalą do sterylizatora :D dobrze, że mam go załatwionego z samego rańca to teraz na spokojnie mogę organizować sobie czas :)

reklama
Jasmina jakieś 4 -5 dni . Teraz np nie swędzi. Ale jak się dotknę do nich to są strasznie wrażliwe a bolą np. pod wieczór. Wcześniej tak nie miałam dlatego pytam czy któraś z Was może tak ma.
Może po prostu mi zaczynają rosnąć bo jakoś cała ciążę nie wyszły z taką inicjatywa :p

Do góry