• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Majowe Mamy 2016

Widzę ze wszystkie mamy falowo nastroje jak w kalejdoskopie :/ ja tez miewam się rożnie... Ogólnie to czuje sie gruba, brzydka... Cieżko mi sie ubrać w cos w czym sie sobie podobam... Brzuch sterczy i mnie przeważa...

A ja na to patrzę inaczej. Całe życie dbam o linię, ciągle uważałam, że jestem za gruba. A ludzie mi mówili, że przesadzam. :) Teraz, kiedy naprawdę jestem gruba, patrzę na swoje uda, na swój tyłek, na ramiona... w porównaniu z brzuchem wydają się one tak nieproporcjonalnie małe i ... chude. :D Wszystko, w porównaniu z brzuchem, jest małe. Ja się czuję atrakcyjnie - jak nigdy chyba. :D No i można w końcu sobie pozwolić na nadprogramowe ciasto, tudzież zająca z czekolady, który miał być do święconki. :D

reklama
Ja tez się czuje duża , uda mi urosły dupa tez ręce przytyły , brzuch jakiś wielgachny się robi, twarz przytyła :/ . Pociesza mnie fakt , że mój mąż wręcz uważa , że wyglądam cudownie , że jak idę tyłem to w ogóle nie widać , że jestem kobietą ciężarna. Dobrze ze mi tak mówi bo bym wpadła w dola.

Gdyby nie mój facet juz dawno rzuciłabym sie z mostu. Mnie oczywiscie motywują kopniaki mojej małej. I wiem, że to nie moje niedbalstwo a nowe życie. Mój skarb. I wiem, ze wszystko wróci do normy... Ale dłuży mi sie okropnie ta ostatnia prosta. Okropnie.

Wioleta93 w pełni się z Tobą zgadzam. Na emigracji bez rodziców, teściów czy jakiejkowlwiek rodziny nie jest łatwo. My już kupiliśmy teściowej bilet lotniczy na maj. Przylot - tydzień po planowanych narodzinach czyli 18.05. Teraz żyję nadzieją, że Mała urodzi się w terminie ;)

Wioleta93 w pełni się z Tobą zgadzam. Na emigracji bez rodziców, teściów czy jakiejkowlwiek rodziny nie jest łatwo. My już kupiliśmy teściowej bilet lotniczy na maj. Przylot - tydzień po planowanych narodzinach czyli 18.05. Teraz żyję nadzieją, że Mała urodzi się w terminie ;)
Moja mama też ma już bilety jakoś tak na półtora tygodnia po terminie :-D no ale to tylko pomoc na chwilę, a jednak mieć kogoś obok do kogo wiesz, że zawsze możesz podrzucić brzdąca to jest co innego. Nawet pomoc z zakupami itp. Moja mama się dziwiła dlaczego tak wcześnie się zabieram za wyprawkę i szykowanie wszystkiego. Ona jak rodziła to nic dla mnie nie mieli. Dopiero później babcia z ojcem wszystko kupili i naszykowali. Więc musiałam jej uświadomić, że u nas niestety jak ja albo M. tego nie zrobimy to nikt za nas nie zrobi. Choćbyśmy mieli nie wiadomo ilu wspaniałych przyjaciół to nie miałabym odwagi prosić nikogo żeby mi zrobił pranie czy poprasował ubranka. No ale niestety, wyjeżdżając z kraju musieliśmy się liczyć z wieloma takimi negatywami.

Ania, orientowałaś się z tym bankiem, jak to wygląda? Bo na www RCKIK nic nie ma :(

Dziewczyny, które mają alergie bądź alergiczne dzieci! Czy teraz można wykonywać testy skórne?

Malutka, nie, jeszcze nic nie działałam z bankiem.

Dziewczyny - emigrantki, choć mieszkam w Polsce, to trochę podzielam Wasz los. Bo moi rodzice i teściowie oddaleni są od nas o 200 i 400 km. Widujemy się raz na kilka miesięcy, więc też nie mam wsparcia ani możliwości doraźnej pomocy.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry