reklama

Majowe Mamy 2016

A mnie się dzis nic ni chce. Zjadłam śniadanko i do tego pol szklanki orzechów włoskich :) mam zamiar wybrac się do miasta. Dziewczyny mam pytanie te które robimy badanie prenatalne w 1 trymestrze będziecie robimy je też w 2 ?? Ja chce zrobić ale moj mąż mówi ze może nie bo w zasadzie po co...

reklama
Madzia0903 ale chodzi co o usg połówkowe? Przecież to po prostu dokładniejsze usg a sprawdza się narządy, czy się wszystko rozwija prawidłowo, łożysko, przepływy. No i u mnie to też możliwość sprawdzenia płci, bo ja nie chodzę prywatnie, wiec mam tylko robione te zalecane przez Polskie Towarzystwo Ginekologiczne.

madzia, myślę że warto czy wszystkie narządy ok, bo jak coś widać nie tak, to można już leczenie dziecku organizować; jak urodziłam drugie dziecko, to trafiłam do pokoju z babką z małej miejscowości- dziecka nie miała przy sobie, co było traumą; okazało się, że wadę z którą się dziecko urodziło można było zdiagnozować już w ciąży i lekarze z Polnej wyzywali, że jej lekarz prowadzący musiał tę wadę wykryć ale ukrywał ją przed nią, więc i ona i rodzina i szpital nie zdążyli się przygotować na przypadek, w efekcie czego dziecko zmarło po 2 dniach...
a przy okazji- można się upewnić, że rokuje prawidłowo ;-)

Dziewczyny ja we wtorek miałam wizytę. Z dzidziusiem wszystko ok, rośnie jak na drozdach. Na badaniach prenatalnych wtedy wyszło ,że synuś i teraz też gin widziała jakby jajeczka, więc wychodzi ,że będzie chłopczyk.Ale później przystojniak się zawstydził i zakrył rączkami,żebyśmy nic więcej nie widzieli.Problem jest tylko ze mną....Dalej zdarzają mi się wymioty , niekiedy ich nie ma niekiedy cały dzień albo raz dziennie. I do tego dochodzi problem ,że ja mało pije bo nie potrafię dużo. Po sokach źle się czuje ,na herbaty patrzeć już nie potrafię, woda już jest dla mnie beeee. Ale gin pow ,że przy kolejnej wizycie jeśli tak będzie dalej będę musiała iść się dalej położyć do szpitala. Staram się więcej pić , ale zaraz źle się czuje....

Wg tamtego kalkulatora wagi powinnam mieć trochę ponad 1kg na plusie a mam na minusie. Trudno, lekarka nie kazała się martwić jeszcze.
Wstałam dzisiaj o 10.30. Jeny, ile ja śpię. Ale co mam robić :D

Bineczka, kurde faktycznie źle to u Ciebie wygląda. Moim zdaniem nie czekaj do następnej wizyty na szpital, tylko jak w ciagu tygodnia się nie polepszy Twoje picie, to jedź. Woda to coś czego najbardziej potrzebujesz Ty i dzidziuś.

Marcelina, super że z maluszkiem ok.

Hej majóweczki :zawstydzona/y:

Dziś mam wolny dzień od pracy no i nie wiem już co ze sobą zrobić :confused2: Widzę, że jest nas dużo mamusiek z Poznania :-D Gdzie dziewczyny zamierzacie rodzić-w jakim szpitalu? Może się spotkamy... :sorry:

Hej :)

dawno się nie odzywałam, ale czytam regularnie. Po prostu miałam gorszy czas :/ mdłości mnie dalej trzymają i czasem już mi się wyć chce, bo jestem jak bezużyteczny zwłok :/ czekam dalej na poprawę...

Co do wagi to ja póki co jestem na minusie jakieś 2kg. Potem nadgonię jak mi apetyt wróci (o ile wróci). Do jedzenia raczej się zmuszam, zapachy dalej mnie drażnią do tego stopnia, że się wykąpać nie umiem, bo i żel śmierdzi, mydło śmierdzi. Skórę też mam suchą i trudno na razie taka będzie bo balsamy (nawet bezzapachowe) śmierdzą.

Płci jeszcze nie znam, ale gdzie tam ja daleko za Wami jestem :) prenatalne mam 23.11 więc może coś.. ale się nie nastawiam, bo córcia się ukrywała do połówkowego, a i tak była córcią na 70% :-p tak na 100% mój gin ustalił gdzieś w 24-25 tygodniu.

13x13 jeśli czytasz.. a mam nadzieję, że czasem czytasz, trzymaj się cieplutko i wracaj do nas jak tylko będziesz miała ochotę, bo brakuje tu Ciebie!

Córcia śpi to ja zmykam zwłoka poudawać... trzymajcie się!

[*]:-(
[*]:-(
Smutno..
Dziewczyny trzymajcie się.. :*

vill będziemy miały potomstwo w podobnie urodzone.
Mój synuś również jest z grudnia 09'. Teraz też zupełnie inaczej przechodzę ciąże, więc mam cichą nadzieje na córeczkę.

Wtorek był dla mnie koszmarnym dniem. Nie miałam plamienia, jakoś przeżyłam te okropne dolegliwości, ale mam nadzieje, że źle nie uczyniłam nie jadąc na ip; jakoś staram się trzymać zdala od szpitala..
Wczoraj juz było lepiej. Byliśmy na rogalach. Teście zaskoczeni i szczęśliwi na wieść o ciąży.
W poniedziałek mam wizyte mam nadziej, że jakoś dotrwam..

reklama
Ja zawsze ( w pierwszej ciąży też ) miałam ciśnienie 90/60 - jak u niemowlaka :)
W tej ciąży mam zdecydowanie wyższe, ale w normie.

Wioletta ja też myślałam o imieniu Laura

Magica na kiedy Ty masz termin, że na suwaczku masz już 16+2 - końcówka kwietnia?
Co do szpitala to narazie biore pod uwagę Raszei/św Rodziny a Ty??

Moja waga od początku waha się między 48-49. Jak porównywałam z książeczką z synusiem to też zaczełam z tą samą wagą i dopiero w 16tyg przybył pierwszy kilogram, a później już leciało.

Gratuluje dziewczyną udanych wizyt i tym, które już poznały płeć - można już dodać do naszej listy:tak:
W poniedziałek mam wizyte, ale u doktorka jest słaby sprzęt, więc nie licze, że poznam płeć
Dzisiaj kupiłam pierwszy ciuszek - słodziutkie szare spodenki z misiakiem na nóżkach, a bluzeczki już nie dobrałam, bo tylko różowe mi się podobałyi hihi :-) Moja psychika chyba jest nastawiona na dziewuszkę..

Madzia0903 ja powtarzam prenatalne, bo lekarka zauważała 'coś' co warto skontrolować. Czekam na 18tydz i robie prenatalne/połówkowe.
GosiaLew mi moja ginekolog NA NFZ powiedziała, że nie robi połówkowych, bo nie ma takiego sprzętu. Dodała, że jak chce mogę przyjść do niej prywatnie ;]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry