reklama

Majowe Mamy 2016

13x13 fajnie ze sie odezwalas kochana, tez czesto o Tobie mysle. Mam nadzieje , ze niedlugo do nas wrocisz na dobre.

Ewa90 witamy! Łacze sie w bólubz migrenami, mualam tak przed coaza tez ale wtedy czesto pomagal mi nurofen forte (a czasem nie) a teraz z paracetamolem to sobie moge.... wiec 2 razy sprobowalam jak juz bylo bardzo źle i raz pimogl raz nie i wiecej juz nie biore. Zauwazylam ze jak czuje juz takie ćmienie i jak napije sie coli to albo po jakims czasie przestaje albo lagodniej i krócej przechodze. Ostatnio poszlam tez do rehabilitanta zrobil mi masaz glowy szyi i karku rozluźniajac i na razie odpukac jest dobrze, za tydzien kolejny ... moze to bedzie pomocne zobaczymy. A tak to tylko zimny oklad,scisniecie glowy husteczka, czasem z kilkoma kropelkami octu( nie wiem dlaczego ale to sposob mojej babci i czasem bardzo skuteczny). Neurolog mi niestety nie pomogl... bo ciaza i niewiele mozna wiec radze sobie tak, taz lepiej raz gorzej.

Gotuje wlasnie gar rosołu bo mam straszna ochote na zupy i codziennie bedzie inna dyniowa, , krupnik, pomidorowa i warzywna ... tak mnie napadlo. Tylko bedzie sam wolowy bo nie dostalam biodrowki z koscia a zawsze lubie ja dodać.

Odnosnie ruchow to raz mialam takue wrazenie hak moj M mnie strasznie zdenerwowal i bylam wsciekla jakby mi sie cos przelalo tak w brzuchu , ale nie wiem czy to to... moze kopnal mamusie zeby nie nie denerwowala bo tata glupi i ja deberwuje.

reklama
Hej dziewczyny ;)

Ja dziś mam mega ochotę na banany, zjadłam juz 2 ale chyba na nich nie przestane :P hehe..

Ruchy dzieciątka dziś czuje aż za nad to.. ;) No i mój biust dziś jakby się zbudził ze snu-mrowienia itp.. Ciało reaguje chyba dziś aż za bardzo na moje wypoczęcie-spałam do 9 a wstałam o 12 mmm.. :P Nie pamiętam tak długiego, leniwego poranka ;) Czasem się należy, a co :P

Ale dzis tu cisza....

Wieczorem jak ogladalismy the voice of Poland to maly zaczal sie tak wiercic ze szok, teraz jestem pewna ze to ruchy, a w pewnym momencie to zrobila sie taka gorka w jednym miejscu brzucha:) moze na muzyke tak reagowal bo bylo glosno.

Ja próbowałam o 22 zasnąć. Ale jak od sąsiadów buchnęła muzyka na fulla to nie wiedziałam co się dzieje.
Po pół godzinie przestali, ale co z tego jak darli się strasznie, karaoke itd. Krzyki głośne.

Próbuje spać.

13x13 chyba Cię telepatycznie ściągnęłyśmy ;-) fajnie, że się odzywasz- znaczy nie poddajesz się w boju ! całusy!

Chyba mogę uczciwie ogłosić, że weszłam w lepszy miesiąc ciąży! Balowałam do 3 rano, przy czym imprezę przygotowywałam wczoraj pół dnia (mąż kroił jako ten czeladnik , a ja jako mistrz kulinarny mieszałam i doprawiałam ;-) ) , postawiłam na ostrą kuchnię tajską- takie mam ochotki i dałam radę 10 osób ugościć. Trochę się obawiałam jak to będzie, bo tydzień temu odstawiłam dufaston i w tygodniu pojawiły się bóle podbrzusza. Mąż uważa, że to mięśnie i skóra, ale lekarz kazał wrócić do dufastonu. Wróciłam do 1 tabl/dzień - zamiast 2 - uważam, że za szybko kazał rzucić zamiast zmniejszać, mogę mieć rację? Brałam 2/dziennie, a nagle zero, to mogła być taka reakcja organizmu chyba?
No nie wiem, ale jest ok teraz.
Zauważyłam też, że jak się zdenerwuję to właśnie twardnieje mi podbrzusze ...
A z fajnych zmian - przesypiam noc bez wstawania na siusiu !
Kończę 4 miesiąc, a brzuch jest powiem wam... słuszny. Koleżanki mnie oglądały wczoraj i potwierdziły, że tłuszczu specjalnie nigdzie nie widać, nogi chude, ręce chude, na buzi ładnie bardzo i nie ma śladów przytycia, tylko brzuszek taki od pod piersiami do przodu wypukły ;-) no już nie ukryje się, że spodziewam się dzidzi. Ludzie uprzejmie ustępują mi pierwszeństwa i powiem Wam , że korzystam skwapliwie, bo to jeszcze tylko 5 miesięcy takiego "królowania", a raczej już w ciąży nie będę (mam nadzieję!) ;-)

reklama
Hey. Jeśli chodzi o duphaston to uważam (tak mi też mój lekarz prowadzący mówił) , ze nie można z dnia na dzień odstawić. Ja jestem ciągle na duphaston ie 3x dziennie po 2 tabletki plus luteina na noc. Rozmawiałam z lekarzem , że będziemy powolitku odstawić i zmiejszac po 1-2 tabletkach .
Pozdrawiam :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry