reklama

Majowe Mamy 2016

Dziewczyny czy któraś z was leciała samolotem w ciąży albo ma zamiar ?? Bo nie wiem jak to wygląda ja lecę za tydzień i nie wiem czy zgłaszać to czy też nie...

TAK, leciałam na końcu września. Lekarz wystawił zaświadczenie (ja je napisałam po angielsku, a on podpisał), że jestem w tym a tym tygodniu ciąży i nie mogę przechodzić przez bramki z promieniami. Zaświadczenie pokazałam dopiero przy kontroli osobistej i obsługa lotniska przeprowadziła mnie bocznym wejściem dla personelu, a potem "obszukała" zewnętrznie czy nic niebezpiecznego nie wnoszę. To wszystko.
Przy oddawaniu bagażu nie zgłaszałam, bo dokupywałam sobie miejsce z dodatkowa powierzchnia, a to jest zawsze przy wyjściu awaryjnym i nie można być w ciąży na trasie ewakuacji ;-) jakby co ;-)

Do tego sprawdź jakie obostrzenia mają linie lotnicze, którymi lecisz- jedne nie wpuszczają na pokład kobiety dopiero w 9 miesiącu a inne już w 7 mcu ciąży. To jest ważna informacja, bo gdyby zataiła a leciała w późnej ciąży w okresie przez linie niedozwolone w razie wywołania komplikacji z powodu Twojego zdrowia, typu poród przedwczesny - naraziłabyś się na zwrot kosztów postępowania awaryjnego linii.

reklama
Ależ zmęczona jestem:) Remont prawie się skończył, więc od wczorajszego wieczora pomału sobie sprzątamy. Dzisiaj rano też byłam trochę ogarnąć. A potem byłam u kosmetyczki zrobić sobie ładne paznokcie na święta. A teraz odpoczywam:)

Kaylla a samopoczucie jakie zaraz lepsze co nie:cool2:

Ja dzis robilam wieksze zakupy i po prostu to co sie dzieje to istna tragedia:baffled: Wszedzie tlok, scisk, kolejki i jeszcze gigantyczne korki.. I pomyslec, ze bedzie jeszcze gorzej dopoki nie mina swieta..
Niestety ja sie musze sprezyc, bo w niedziele czeka nas impreza urodzinowa, wiec trzeba gosci ugoscic. No wiec roboty troche mnie czeka i od jutra zaczynam szykowanie, pozniej chwila oddechu i przygotowanie do swiat. Kocham grudzien:dry:
Od nowego roku zaczynam sie brac za przyjemniejsze przygotowania..:biggrin2:

Dziewczyny może migły byście mu pomóc i podpowiedzieć co bym mogła kupić 3+ i 8 letniim dziewczynom. Strasznie mi trudno coś wybrać , najgorsze jest to ,ze one maja wszystko to o co poproszę rodziców i nie wiem czym tu można by było zaskoczyć :/ a nie chciałabym pytać ich .

Evelina - dokładnie, humor się poprawił. Jutro jedziemy ogarnąć kuchnię, a później do galerii handlowej na zakupy po ostatnie prezenty. Obstawiam, że będzie ciekawie. Zwłaszcza na parkingu:P I muszę jeszcze o H&M zahaczyć i kupić sobie spodnie ciążowe, bo w zwykłe mieszczę się w zasadzie jedynie w jedne spodnie. Jeszcze 3 ygodnie temu 3 pary były dobre, a teraz już prawie nie mogę się zapiąć, a nawet jak mi się uda to cisną.

Kaylla tez chce sie wybrać do hm po takie spodnie, bo w moich tez przestaje sie mieścić:P a przecież nie zawsze można wyskoczyć w dresach czy legginsach...:D
22 na zegarku a mnie sie głód włącza.... Tez macie apetyt o tej porze?

Dziewczyny może migły byście mu pomóc i podpowiedzieć co bym mogła kupić 3+ i 8 letniim dziewczynom. Strasznie mi trudno coś wybrać , najgorsze jest to ,ze one maja wszystko to o co poproszę rodziców i nie wiem czym tu można by było zaskoczyć :/ a nie chciałabym pytać ich .
zawsze można kupić:
kolejna lalkę - barbie i te fairy nigdy nie za wiele ;-)
8 latce książkę kucharską dla dzieci
stroje na zabawy karnawałowe- dziewczynki przebierają się cały rok

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry