reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majowe Mamy 2016

reklama
W Niemczech jest inaczej. To sie dzieli na jakieś tam części, najpierw macierzyńskie, pozniej wychowawcze, a na koniec można jeszcze zasiłek dla bezrobotnych. :D

A ja już po koledzie ufff.. nie lubie..

Jak mnie to przezięienie będzie tak trzymało to sylwek w łóżku..

Gosia a ten sinupret nie zaszkodzi Dzidzi? Często psikam i ciurkiem leje mi się z nosa, więc nochal obszczypany od smarkania:oo2:

Z moją Dzidzią będe jak najdłużej się da w domku siedziała:tak: Basia w Niemczech to inna bajka :-p Tam dbają o rodziny.
Wiola znam ten ból.. Mi po urodzeniu dziecka nic się nie należało

Dziewczyny mam taką sprawę do Was, moze któraś będzie mogła mi cos poradzić :-) chce mężowi zrobic niespodzianke na urodziny (6.02) i zarezerwowac potajemnie gdzies wspolny wypad weekendowy. Myslalam o Krakowie albo Wroclawiu (ew.okolice). Czy moze ktoras z Was tam byla i zna jakies fajne, godne polecenia miejsce? Chodzi mi głównie o noclegi, ale jakby było tez w miare nie drogie wyżywienie tez by moglo byc. Polecicie cos?
My we Wrocławiu spaliśmy w hotelu IBIS Budget. Za nocleg płaciłam 29zł ze śniadaniem już. trochę dziwne, bo prysznic jest w pokoju, nie w łazience. Ale nam to nie przeszkadzało. Hotel jest przy stadionie, dojazd do centrum bez problemu, obok jest zajezdnia tramwajowa. Tanio i fajnie, smaczne śniadania w hotelu. Obiady i kolacje we własnym zakresie. Wrocław jest piękny. Sporo tanich miejsc, gdzie można zjeść dobry obiad, domowy.

Dziewczyny czy Wy też odczuwacie takie napinanie się wzgorka lonowego ? czy to ćwiczy macica czy to dziecko się tak wypina ?
Podczas tego " wypinania się " strasznie mnie boli taki pszeszywajacy ból w okolicach macicy no i po bokach- ma tak któraś z Was ?

Witajcie, ja też zaczęłam odczuwać ruchy mojego maleństwa, ale czkawki to ona chyba jeszcze nie doświadczyła. Tyje od tego świątecznego jedzenia, ale boję się zważyć ;) … wizytę u położnej mam dopiero za 3 tygodnie. Zasugerowałam się waszymi przygotowaniami wyprawki więc byliśmy wczoraj z mężem w H&M i kupiłam nie tylko ubrania ciążowe ale dorwałam super bluzę w wersji Kubusia Puchatka dla naszej małej - wszystko w bardzo dobrych cenach. Trochę ubranek już się nazbierało.
Jutro odwozimy teściów na lotnisko więc planujemy pooglądać również wózki w Bristolu. Muszę znaleźć jakieś adresy w internecie… bo nie znam zbyt dobrze tego miasta. Rodzice spędzali u nas święta i dopytywali się o imię dla słodziaka więc zaczęliśmy się oboje zastanawiać… no i na dzień dzisiejszy przypadła nam do gustu Adela. Znalazłam informacje na temat zdrobnień, które bardzo mi się spodobały np. Adelka, Adelinka, Adelcia ;)

reklama
Malutka dziekuje za porade, musze poszukać tego hotelu. 29zl ze śniadaniem to na prawde opłacalna kwota :-)

Ewelina ja jak bylam przeziebiona to ratowalam sie glownie saszetkami prenalenu, sokiem malinowym i inhalacjami z amolu.

Ja sie na macierzynski wybieram na rok :-) a na L4 myślę przejść kolo marca.

Do góry