reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Majowe Mamy 2016

Kaylla myślę nad Mirabelle i Vivienne przewaga na drugie imię bo ja jestem Vanessa i Vivienne było by podobnie :) a ty wiesz co będziesz miała ? Masz wybrane imię?

reklama
Kaylla my sie nie możemy na nic zdecydować... Dla chłopca miał być Kostuś, a tu dziolszka :D miała być Mia ale tak ma na imię dziewczynka ktora mieszka pod nami. Jest jeszcze kilka opcji, ale żadna do nas nie przemawia, albo przemawia ale do jednego z nas:p mamy Melanie, Łucję, Klarę... Pustka :D
Wiola nie martw sie, napewno wszystko ok. Ale powiem Ci ze ja tez sie stresuje przed każda wizyta. A im dalej tym ten stres większy...

U nas ta Mela to jest jedna z opcji na ktora patrzymy przychylnie obydwoje. Chcielibyśmy imię ktore nie przyniesie małej niesmaczkow na obczyźnie... A Mela to imię międzynarodowe i pojawia sie i Niemczech i na Wyspach... Tylko inaczej odmieniona. Musi sie przetrawić u nas to wszystko.... Na szczęście mamy jeszcze 4miesiace :p

Kaylla myślę nad Mirabelle i Vivienne przewaga na drugie imię bo ja jestem Vanessa i Vivienne było by podobnie :) a ty wiesz co będziesz miała ? Masz wybrane imię?

Z tych dwóch imion, to mi się bardziej podoba Vivienne:) Chociaż ja osobiście wolę takie bardziej polskie imiona niż zagraniczne, no chyba że mieszka się za granicą. U nas będzie Maja:)

Dziewczyny, jutro połówkowe... jakoś mnie stresują te wizyty u lekarza :(

Trzymam kciuki:) Na pewno wszystko będzie w porządku.

Kaylla my sie nie możemy na nic zdecydować... Dla chłopca miał być Kostuś, a tu dziolszka :D miała być Mia ale tak ma na imię dziewczynka ktora mieszka pod nami. Jest jeszcze kilka opcji, ale żadna do nas nie przemawia, albo przemawia ale do jednego z nas:p mamy Melanie, Łucję, Klarę... Pustka :D
Wiola nie martw sie, napewno wszystko ok. Ale powiem Ci ze ja tez sie stresuje przed każda wizyta. A im dalej tym ten stres większy...

Mi też by było dużo łatwiej wybrać imię dla dziecka, bo jest więcej takich które mi się podobają (chociaż w sumie może przez to byłoby trudniej). Dla dziewczynki miałam bardzo mało typów - oprócz Mai braliśmy pod uwagę jeszcze Lenę (ale teraz strasznie dużo jest dziewczynek o takim imieniu, może następną córeczkę tak nazwiemy), Emilkę czy Darię, ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Majkę:)

Witam w nowym roku :) i życzę wszystkim wszystkiego dobrego na ten rok.
Wróciliśmy o teściów i jakoś czas leci, czytałam wasze wpisy ale nie pisałam bo nie madążałam za Wami :) ale już jestem na bieżąco. Pozdrawia Wszystkie mamusie :*

Sweetgrape witaj. Ja mam wyniki w normie. Łykam witaminy dla ciężarnych z żelazem jak nie zapomnę, czyli średnio zapominam co drugi dzień. A tak to w diecie żelazo to buraki, sałata, brokuły, migdały.

Vanessa witaj.

Wioleta93 ja przed moja wizyta tez się stresowałam. Chyba dlatego ze nie mogłam się doczekać sprawdzenia co u dzidzi.

Dzisiaj cały dzień boli mnie prawy sutek, tak jakby ktoś mi od środka igły wkuwał. Nie jest to przyjemne.

reklama
U nas polozna nie chodzi. Jak urodzilam pierwsze dziecko to jak przyszla to tylko wywiad zrobila nawet dziecka mi nie zbadala ani mnie ...mi czas leci jak maz jest w domu a jak jest w pracy to jakos sie ciagnie :/ my mamy imie do chlopaka Kacper maz tak chcial ja wybieralam do dziewczynki jak bylam w pierwszej ciazy :) w pierwszej ciazy bylo juz mowiono ze jak bedzie dziewczynka to Ewa a chlopak to Kacper no i teraz bedzie chlopak i zostaje Kacper :) Osobiscie czekam na remont i nie jakos nie umiem sie doczekac jak bede robic wyprawke i szykowac polke do dzidzusia :)

Do góry