reklama

Majowe Mamy 2016

Ja dzisiaj zostałam obudzona przed 5... moja teściowa coś gadała do teścia tak głośno, że się wybudziłam i miałam problem z zaśnięciem później. Zasnęłam po 7 i obudziałam się koło 10. Jestem taka śnięta... a Kuba mnie tak kopał nad ranem, nie wiedziałam, jak się położyć, żeby przestał. Na lewym, na prawym boku, na wznak, a on dalej kopał :)

Dzisiaj mam w planach po meczu zrobić listę rzeczy, jakie z apteki chcę mieć. Przejdę się do apteki i zapytam czy wszystko mają. Bo nie wiem czy w aptece dostanę podkłady poporodowe, osłonki na sutki.

Wczoraj byliśmy w IKEI i to był błąd. Tyle ludzi! A wiecie co mnie najbardziej wkurzało? Co jakieś 10 minut był komunikat: Adaś lat 4 czeka na rodziców na linii kas, Tomek Nowak czeka na rodziców przy dziale tekstylia, Mała Kasia czeka na rodziców... Jak można zgubić dziecko?? Poza tym, jak można w takim tłumie puścić dziecko samopas? Jak można? Ja w takie dni oblężenia nie mam zamiaru chodzić z dzieckiem po galeriach. A ile ludzi w tej restauracji? Jeny gotować nie umiecie ludzie? Chyba jestem jakaś dziwna, że mnie to drażni.
My wczoraj musieliśmy jechać, bo inaczej mężowi przez najbliższe kilkanaście dni nie pasuje, a chciałam na żywo zobaczyć tę komodę MALM (któraś z Was pisała, że ją ma) i chyba faktycznie się na nią skusimy. Bardzo fajna, solidna, pojemna bardzo.

reklama
Malutka466 spisz normalnie na prawym boku? Czytałam, że się nie powinno, bo powoduje to ucisk jakiejś żyły, a to zaburza prawidłowe krążenie krwi. Ciekawa jestem co Wy na to Mamuśki? :)

Malutka466 spisz normalnie na prawym boku? Czytałam, że się nie powinno, bo powoduje to ucisk jakiejś żyły, a to zaburza prawidłowe krążenie krwi. Ciekawa jestem co Wy na to Mamuśki? :)

Tez o tym slyszalam, ale mimo ze przeważnie zasypiam na lewym boku to i tak mimowolnie w nocy sie przekrecam i ogólnie wierce, takze i na prawym boku tez sie spac zdarza :-P

Co tan kobitki sprawiacie na obiad? U mnie zupka warzywna i pierogi z mięsem :-)

Malutka tez dla mnie to nie do pomyślenia, zeby zgubic w sklepie dziecko :/ jak nie umiesz dopilnowac to nie pakuj sie w taki tłum..

Zapisalam sie do szkoly rodzenia, 19 stycznia rozpoczynają się zajęcia. No ciekawe czego interesujacego sie dowiem :-P

Edziorka ja tez staram sie zasypiać na lewym, ale nie wyleże cała noc na jednym boku bo pozniej mnie wszystko boli. Wiec to z jednego boczku, na drugi ( jak leżę na bokach to bardziej nawet na brzuchu niż na plecach bo tak mi wygodnie) a jak boki bolą to sie turlam na plecy, dzis miałam łóżko tylko dla siebie wiec spałam całym ciałem rozciągnięta na naszym king size :D nie wiem czy to ma znaczenie, ale ja śpię na łożku wodnym i ono mnie nie uciska bo sie dopasowywuje do ciała jak dobry materac i nie czuje zgagi, po leżeniu na prawym, bólu pleców po leżeniu na plecach... Myśle ze kluczowe jest to kręcenie :D
U mnie dzis pan rosół. A na drugie z warzyw zrobię sałatkę jarzynowa i udka:) udka z rosołu, spieczone w takim czymś co piecze powietrzem i nie potrzebuje tłuszczu, albo potrzebuje mała łyżeczkę. Uwielbiam to urządzenie :)

Ja staram się zasnąć na lewym, ale fizycznie przespanie całej nocy na jednym boku jest niemożliwe. Nie przesadzajmy z tym też. Kiedyś ludzie o czymś takim nie wiedzieli i spały kobiety, jak chciały... i zdrowe dzieci się rodziły.

Edziorka moj lekarz tez mi gada zawsze zebym starala sie na lewym boku wiecej lezec ale wiadomo, ze sie nie da tak w jednej pozycji wytrzymac nocy wiec sie wierce :) nie ma co przesadzac ;)

Malutka moglabym z Toba piatke przybic, bo mnie tez ludzie w sklepach irytuja ;) ja jezdze jak potrzebuje cos kupic albo obejrzec na zywo, a nie na wycieczke z rodzina z nudow. Zakupy apteczne sprawdz czy taniej nie wyjda przez neta, bo zazwyczaj internetowe apteki sa tansze, a przy takiej ilosci rzeczy jakie musimy kupic przesylka pewnie bedzie za free ;) Acha i ja mam ta komode MALM biala i jestem z niej zadowolona wiec polecam.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry